Sfaturi utile pentru îngrijirea părului pe timp de toamnă

 Dumba Gabriela
.

Odată cu instalarea temperaturilor reci, părul devine casant, își pierde strălucirea și are nevoie de și mai multă hidratare, mai cu seamă că umiditatea specifică toamnei este și ea un factor care agresează părul. Respectând câteva sfaturi, vom reuși să avem un păr frumos și sănătos.

În anumite cazuri, toamna, părul se îngrașă pentru că scalpul produce mai mult sebum odată cu răcirea temperaturilor. Firele de păr se rup și se subțiază, părul își pierde strălucirea, culoarea se estompează, iar în multe cazuri, se instalează căderea părului.

„În primul rând părul trebuie tuns. Regula ar fi ca, la 8-10 săptămâni, să tundem un centimetru. Eu vă recomand ca, toamna să scurtați părul cu trei centimetri pentru regenerare și refacere rapidă',  ne sfătuiește hairstilistul Antoaneta Stoican.

Pentru problema deshidratării și a aspectului casant nu trebuie să vă lipsească o mască hidratantă. Aceasta poate fi îmbogățită cu 2-3 picături de ulei tratament și lăsată să acționeze minim cinci minute, că să aibă un efect maxim.

În cazul excesului de sebum este importantă spălarea părului de minim două ori pe săptămână. Există șampoane ușoare, transparente, ce curată delicat și care au un efect nemaipomenit asupra scalpului.

„Căderea părului poate fi corectată în primul rând prin tuns. Atunci când vârfurile sunt foarte degradate, acestea încep să tragă din vitaminele de la rădăcină, o slăbesc, iar firul cedează și cade', susține hairstilistul. De asemenea, trebuie să folosim șampon și mască de regenerare.

Pentru întreținerea culorii există coloranți fără amoniac, care ajută la revitalizarea ei, fără să dăuneze în vreun fel părului.

Uite cel mai la indemana tratament pentru caderea parului!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton