Reacția lui Tudor Chirilă, după ce actrița Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual: „Să vorbim despre profesorii de actorie care fac avansuri studentelor”

 Borcilă Andreea
.

Reacția lui Tudor Chirilă la declarațiile actriței Viorica Vodă în cazul premiilor Gopo. Solistul trupei Vama este una dintre cele mai active și vocale personalități din showbiz, care nu ezită să-și spună părerea de fiecare dată când se întâmplă o nedreptate în spațiul public românesc. De data aceasta, artistul a luat atitudine în cazul actriței Viorica Vodă, care a avut un discurs puternic pe scena premiilor Gopo. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. A făcut primul pas, cu mult curaj, și a dezvăluit tot ce nu s-a știut în spatele carierei ei profesionale. Actrița a fost nevoită să facă ani de terapie pentru a putea trece peste hărțuirea sexuală din teatru și cinematografie. 

viorica voda 1viorica voda 1

Declarațiile actriței Viorica Vodă au creat un val de reacții în mediul online. Actriţa Diana Cavallioti, regizoarea Raluca R. Gorgos, actriţa Katia Pascariu sunt doar câteva dintre persoanele publice care au reacționat la discursul Vioricăi Vodă de la premiile Gopo. Inclusiv Tudor Chirilă nu a stat deoparte și a luat atitudine. Solistul trupei Vama și-a arătat susținerea, recent, față de colega sa de breaslă și confirmă că hărțuirea sexuală este o practică destul de obișnuită în domeniul actoriei, el însuși cunoscând un caz similar.  

Citește și: Ce relație are Tudor Chirilă cu copiii săi:„N-am ratat conflicte, ne-am certat de ne-au sărit capacele'

Citește și: Cum și-a descoperit Tudor Chirilă pasiunea pentru actorie:„Prima dată și-a dat seama că am ceva talent…'/ EXCLUSIV

Citește și: Andreea Bălan, mesaj de susținere pentru Alina Sorescu în divorțul de Alexandru Ciucu:„Copiii rămân la mama!' 

Citește și: Prima cerere în căsătorie la Mireasa.Perneș și Sabrina s-au logodit

Reacția lui Tudor Chirilă, după ce actrița Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual

Actrița Viorica Vodă a urcat pe scena premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. În lungmetraj, actrița a jucat rolul Dianei Dobrovicescu, o tânără care se îndrăgostește de personajul principal, profesorul Ovidiu Gorea, interpretat de Mircea Diaconu.

Mărturisirile făcute de Viorica Vodă pe scena premiilor Gopo, unde a spus că a fost hărţuită sexual în teatru şi în cinematografie după rolul din Filantropica au provocat reacția câtorva colegi de breaslă. Tudor Chirilă a reacționat la declarațiile actriței. Mai mult, solistul a făcut aluzie și la Ilinca Vandici, care a declarat, la un moment dat, câtă libertate îi oferă soțului ei în căsnicie. 

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu pregătirea' pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasa în virtutea unor exerciții de actorie' care chipurile au rolul de a dezinhibă.

(Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reușit să schimbe școală) Da probabil că ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vănătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rușinoasele drumuri la Mega', a scris Tudor Chirilă pe pagina de Facebook.

Discursul actriței Viorica Vodă pe scena premiilor Gopo

Cu ocazia aniversării a 20 de ani a filmului Filantropica, actrița a avut curajul să spună tot ce i s-a întâmplat în teatru și cinematografie. Mai mult, Viorica Vodă a precizat că nu era pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii.

„Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete, care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să nu-i fie rușine, sa aibă curaj. Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare”, a declarat Viorica Vodă, pe scena premiilor Gopo. 

Sursă foto: arhivă, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton