Drama vieții Prințului Philip. A avut o mamă bolnavă de schizofrenie și un tată infidel

 Oana Pantazi
.

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viață, la 99 de ani, pe 9 aprilie. A fost partenerul celei mai puternice femei a planetei, însă puțini știu că Prințul consort a avut o copilărie tristă, marcată de drame de familie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, a încetat din viață la 99 de ani, după 73 de ani de mariaj și cu doar două luni înainte de a aniversa un secol de viață. Prințul consort ar fi fost sărbătorit pe 10 iunie, însă problemele de sănătate l-au făcut să piardă lupta cu boala. Acesta se retrăsese din viața publică în 2017, iar ultima sa apriție alături de Regina Elisabeta a II-a a avut loc la nunta nepoatei lor, Prințesa Beatrice, în iulie 2020.

Prințul consort a avut o viață lungă și plină de satisfacții, însă nu la fel a fost și copilăria sa.

Prințul Philip, copilărie marcată de drame și de exil

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth şi Baron de Greenwich, s-a născut la data de 10 iunie 1921, fiind singurul fiu al al Prinţului Andrew al Greciei şi Danemarcei şi al Prinţesei Alice din Battenberg. Venit pe lume pe o masă de bucătărie la reședința familiei din Mon Repos, insula Corfu, Grecia, Philip a fost exilat, împreună cu familia lui, la un an și jumătate de când s-a născut, potrivit Daily Mail.

Un lucru mai puțin știut este că Prințul Philip este văr de gradul III cu Regina Elisabeta a II-a, bunica lui maternă, Prințesa de Hesse, fiind nepoata Reginei Victoria.

Anul 1922 a fost unul negru pentru familia lui Philip, în luna decembrie, familia sa fiind obligată să fugă după o lovitură militară și după ce tatăl său, pe atunci locotenent-general în armata Greciei, a fost acuzat de trădare în timpul războiului greco-turc dintre 1919 și 1922. Familia a fost nevoită să se îmbarcepe nava britanică HMS Calypso, iar micul Philip a fost transportat de către părinții săi într-o ladă de fructe până în Franța, acolo unde s-au stabilit cu toții. Acesta a fost însă doar începutul sfârșitului…

Citește și: A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Cum se înțelege Iuliana Marciuc cu fiul ei adolescent și cu fiica lui Adrian Enache:„Cu Diana am o relație…/ EXCLUSIV

Citește și: Ce cadou costisitor i-a pregătit Meghan Markle fiicei sale, înainte de naștere:„L-am gravat

O mamă schizofrenică și un tată infidel

Din nefericire, lucrurile nu s-au îmbunătățit pentru Philip după plecarea din Grecia. Tatăl său și-a părăsit de tot familia, petrecându-și restul vieții alături de amantă, într-o zonă din sudul Franței. Philip a reușit să-l vadă foarte rar de atunci, relația dintre ei răcindu-se treptat.

Micul Philip a rămas alături de mama sa, o femeie de o frumusețe răpitoare, dar care nu i-a putut oferi fiului ei securitatea și dragostea de care avea nevoie. Alice Battenberg, care era complet surdă, își ascundea handicapul citind pe buze. Însă alta a fost problema ei majoră. Nu acesta ar fi fost însă un inconvenient pentru copiii ei, ci faptul că avea probleme psihice…

Pe când Philip avea doar 9 ani, Alice s-a internat într-o clinică psihiatrică, unde a fost tratată chiar de Sigmund Freud, care îi administra un tratament menit să accelereze menopauza. Ulterior, mama Prințului Philip a fost diagnosticată cu schizofrenie. Între timp, Philip a urmat școli din Franța, Anglia, Germania, după care a urmat cursurile școlii Gordonstoun din Scoția. Cei doi nu s-au mai văzut decât spre finalul vieții ei, în 1967, când fiul ei a luat-o la Palatul Buckingham, unde a rămas până s-a stins din viață.

Dramele s-au ținut lanț

Peste ani, când a fost întrebat de un jurnalist de la The Independent ce limbă se vorbea la e acasă, Prințul Philip i-a dat un răspuns tulburător:

„Ce vrei să spui prin acasă? Pur şi simplu s-a întâmplat. Familia s-a destrămat. Mama era bolnavă, surorile mele s-au măritat, tatăl meu era în sudul Franţei. A trebuit să merg mai departe. Asta faci când n-ai de ales', a mărturisit Philip.

O altă dramă cumplită i-a zdruncinat viața Prințului Philip pe când avea doar 16 ani… Prințul avea patru surori, Cecilie, Sophie, Margarita și Theodora. În 1937, Prințesa Cecile, soțul ei și cei trei copii ai lor au murit în urma unui accident de mașină. Iar două luni mai târziu, Lordul George Mountbatten, unchiul său, cel care i-a purtat de grijă lui Philip după ce a rămas singur, s-a stins din viață din cauza cancerului, la doar 46 de ani.

Viața lui Philip s-a schimbat în 1939, pe când urma Colegiul Naval Regal. În acel an, Regele George al VI-lea și Regina-Mamă Elisabeta, au făcut un tur al colegiului naval din Dartmouth. Erau însoțiți de două dintre fiicele lor, elisabeta și Margaret, iar lui Philip i s-a cerut să le escorteze. Atunci a început povestea de dragoste dintre Philip și viitoarea Regină a Marii Britanii, care avea doar 13 ani. Când Elisabeta a împlinit 21 de ani s-au logodit oficial, iar în 1947 s-au căsătorit.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton