Mărturisiri surprinzătoare despre regizorul Sergiu Nicolaescu, care ar fi împlinit 93 de ani. Pugilistul Alec Nastac: "Ne antrenam ca pentru o competiţie reală"

 Radulescu Ruxandra
.

Mărturisiri surprinzătoare despre Sergiu Nicolaescu, care ar fi împlinit 93 de ani. Vicecampionul Alec Nastac. Regretatul actor și regizor Sergiu Nicolaescu ar fi împlinit 93 de ani pe 13 aprilie. Opera sa cinematografică a lăsat o amprentă remarcabilă în sufletul celor care l-au cunoscut și au lucrat cu el. Sergiu Nicolaescu se pregătea temeinic pentru fiecare rol, așa cum a fost și în cazul peliculei Ringul, pentru care s-a antrenat cu vicecampionul mondial la box, Alec Năstac. La aproape 40 de ani de la lansarea filmului, Alec Nastac a povestit cum a decurs perioada în care l-a antrenat pe Sergiu Nicolaescu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Mărturisiri surprinzătoare despre Sergiu Nicolaescu, care ar fi împlinit 93 de ani. Vicecampionul Alec Nastac. Marele regizor și actor Sergiu Nicolaescu rămâne unul dintre reperele cinematografiei de dinainte de ’90. De-a lungul vastei sale ceriere, acesta a realizat 54 de filme și și-a adus aportul la 27 de coproducții. La data de 13 aprilie, Nicolaescu ar fi împlinit 93 de ani. Maestrul a avut roluri memorabile în propriile sale filme și se pregătea intens de fiecare dată, pentru a intra cât mai bine în pielea personajului. Astfel s-a întâmplat și în cazul peliculei „Ringul”, realizată în 1984 pentru care regizorul s-a pregătit cu vicecampionul mondial la box, „mijlociul' Alec Năstac. Chiar dacă au trecut 40 de ani de la filmări, Alec Nastac își aduce aminte perfect emoțiile simțite când l-a întâlnit pe Sergiu Nicolaescu.

media-135720618426614500media-135720618426614500

Pasiunea secretă a lui Sergiu Nicolaescu pentru ringul de box

În prezent, Alec Nastac, 75 de ani, este antrenor la lotul olimpic de box al fetelor și consideră a fi o mare onoare, faptul că a avut șansa să lucreze cu Sergiu Nicolaescu. Vicempionul la box își amintește că regizorul avea un tonus foarte atletic, deoarece practicase echitația.

„Nu ştiu nici până astăzi cum a ajuns Sergiu Nicolaescu la mine, pentru a colabora la acest film, dar ştiu că am acceptat fără a sta pe gânduri. Nu am stat să ascult pe unul sau pe altul că voi avea mult de muncă. Pur şi simplu am ales să fac o treabă şi cu asta basta!.

Citește și: Cătălin Scărlătescu i-a pus o întrebare-surpriză Doinei Teodoru, în direct, la Chefi la Cuțite: „Te-am sunat să te întreb ceva…”

Citește și: Cum au devenit surorile Ana și Monica Odagiu actrițe și ce greutăți au întâmpinat în carieră: „Primează răutatea și cancanul. Au fost multe momente în care am fost dezamăgite' / INTERVIU

Citește și: Andreea Berecleanu, reacție dură după ce s-a aflat că Angela Gheorghiu a semnat un angajament cu Securitatea, în studenție: „Să-i fie retrasă distincția regală”

Am lucrat vreo opt luni la pelicula asta, dacă pot spune aşa. Ceea ce aveam de făcut era să-l aduc pe Nicolaescu în ipostaza unui boxer bun. Şi vă pot spune că nu a fost uşor, dar nici greu. Nicolaescu era un sportiv din fire. Sau aşa l-am perceput! Doar cochetase ani buni cu călăria şi nu doar el. Era o tradiţie la el în familie. Dar la box e altceva!', a spus Alec Nastac, pentru Impact.

Alec Nastac, despre Sergiu Nicolaescu: „Nu a vrut jumătăţi de măsură”

Alec Nastac a mărturisit că a rămas uluit de ambiția lui Sergiu Nicolaescu, în timpul antrenamentelor de box. Regizorul se pregătea ca pentru un meci real, în scopul de a reda cât mai realist acțiunea în film. „

„Ne antrenam ca pentru o competiţie reală. Nu a vrut jumătăţi de măsură. Şi asta a fost pe gustul meu, fiindcă nici mie nu-mi plăceau eschivele de acest fel. Aşa că am alergat împreună, am lovit împreună sacul de box şi multe alte lucruri, pe care orice boxer le cunoaşte. Nu regret acele zile, dar regret într-un fel faptul că nu am nicio poză de atunci, una pe care s-o fi păstrat', mai spune fostul pugilist pentru Impact.ro.

Actorii din filmul „Ringul” al lui Sergiu Nicolaescu nu au dorit să fie dublați

Alec Năstac și-a amintit că cei doi actori, aflați în rolurile principale, Constantin Brînzea şi Marian Culineac, nu s-au menajat deloc în ring, ci au dat totul pentru a reprezenta cât mai realist meciul de box.

Nu au vrut să fie dublaţi. Şi-mi amintesc că puneau atâta suflet în ceea ce făceau, că nu mai era nevoie nici de farduri speciale pentru scenele de confruntare pugilistică. Boxau cu atâta pasiune că ziceai că, la finele confruntării, unul dintre ei urma să primească chiar centura de campion mondial. Nu vă mai spun câte vănătăi, cucuie şi coaste atinse am văzut atunci la amândoi. Şi pot să vă asigur că erau bine făcuţi ambii, foarte buni atleţi!', mai spune Alec Nastac, pentru publicația menționată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton