Juriul Eurovision din Republica Moldova a explicat de ce a acordat un punctaj mic lui WRS: "Iubesc România, dar..."

 Dumitrache Laura
.

Membrii juriului Eurovision din Republica Moldova au vorbit despre votul acordaul lui WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022. Deși juriul de la Chișinău nu a acordat României niciun punct, telespectatorii Moldovei au oferit artistului 10 puncte. Republica Moldova a oferit punctajul maxim Ucrainei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Duminică s-a iscat un adevărat scandal la Eurovision. TVR a acuzat organizatorul Eurovision, că a modificat rezultatul votului dat de juriul României fără să explice motive. EBU a anunțat în cadrul competiției muzicale că votul din România și alte cinci țări nu a fost în calcul pentru notele finale.

EurovisionEurovision

Deși juriul din România a acordat punctaj maxim Moldovei,, reprezentantii EBU au anunțat că țara noastră a oferit 12 puncte Ucrainei. Mai mult, jurații Eurovision din Republica Moldova nu au acordat niciun punct României, iar acest a creat numeroase controverse.

Citește și: Sanda Ladoși, membră a juriului, reacție după scandalul de la Eurovision 2022:”Șase țări au fost blocate ca să câștige Ucraina. Asta e viziunea mea, că s-a dorit ca Ucraina să câștige”

Citește și:Care sunt notele corecte pe care le-a acordat juriul din România la Eurovision 2022:„Punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei'

Citește și:Cum arată și cu ce se ocupă Marina Dina la 10 ani de când s-a retras din televiziune.Am terminat școala de yoga și voi profesa' / EXCLUSIV

Citește și: Dodo, prima imagine cu actualul iubit. Cum a reacționat tatăl copilului ei:'O mamă care abia a născut…'

Membrii juriului Eurovision din Republica Moldova au explicat de ce au acordat un punctaj mic lui WRS

Membrii juriului Eurovision din Republica Moldova au vorbit despre votul acordat lui WRS, reprezentantul României la Eurovision. Conform acestora, motivul pentru care România nu a primit niciun punct din partea lor se datorează faptului că a fost prea mare concurența. Din juriul Republicii Moldova la Eurovision 2022 au făcut parte Adriano Marina, Cristina Scarlat, Ilona Stepanov, Natan și Radmila Popovici.

„României am oferit locul 10, ceea ce fiind transformat în puncte, dacă era transformat în puncte de organizatori era 2 puncte. Eu sunt cetăţean român şi mie îmi place România, dar asta nu înseamnă că, dacă cânta mama mea şi cânta fals, i-aş fi dat notă maximă, i-aş fi dat celui care cântă bine. Ceea ce ni se incriminează opusul parca nu am trăi în ţară liberă, dar dictatură. Dacă asta îşi doreşte publicul nostru ca eu să execut ordinele lor de dragul unor plăceri, dar eu atunci am să zic, eu iubesc România, dar am să votez cum îmi place', au declarat solistul Natan și textiera Radmila Popovici, pentru TVR Moldova.

Moldova a oferit 12 puncte Ucrainei la Eurovision 2022

În acest an, Republica Moldova a oferit punctajul maxim Ucrainei, la Eurovision 2022. De asemenea, a oferit 10 puncte pentru Marea Britanie și 8 puncte pentru Suedia. Următorii pe listă sunt Elveția și Australia cu 7 puncte, respectiv 6 puncte. 5 puncte au fost acordate Estoniei, 4 Belgiei, 3 Spaniei, 2 Portugaliei și un punct Azerbaidjanului. Juriul din Moldova nu a oferit niciun punct României.

„24 de ţări tu le pui într-o ordine a preferinţelor, de la 1 la 24, tot ce e după 12, după locul 12 e zero puncte. La mine a fost UK a fost primul, Ucraina, cam aştia care erau primii. În preferinţele tale era România sau nu? -Păi, era, dar la miijloc. -Şi tu nu ai oferit puncte pentru România? -Nu. Mă simt puţin straniu, e o situatie bizară, eu am fost invitat, am acceptat, mi-am făcut munca din experienţa mea umilă de muzică', a declarat dirijorul Adriano Marian pentru sursa citată.

TVR a publicat lista juriului din România și punctajele reale

Eda Marcus a fost spokes person desemnată de TVR să comunice punctajele juriului din România, dar EBU i-a interzis comunicarea, în direct. Astfel, s-a produs un scandal imens, iar TVR a declarat că organizatorii EBU au anulat votul juriului României la Eurovision, publicând un punctaj diferit. Juriul României a fost format din Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Așadar, TVR a publicat lista juriului din România și punctale reale. România a acordat 12 puncte Moldovei, 10 puncte Greciei și 8 puncte Poloniei. 7 puncte pentru Olanda, 6 puncte pentru Azerbaidjan, 5 puncte pentru Australia, 4 puncte pentru Italia, 3 puncte pentru Spania. De asemenea, Finlanda a primit 2 puncte, iar Lituania 1 punct.

Sursa foto: Facebook

Vezi şi locuri de vizitat în Chișinău – cele mai cunoscute atracții turistice!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton