Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 79 de ani. Artistul ascundea o poveste de viață tulburătoare

 Dumitrache Laura
.

Ion Dolănescu ar fi împlinit pe 25 ianuarie vârsta de 79 de ani. Ion Dolănescu a fost unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică populară din România. Deși a avut o carieră de succes, povestea sa de viață a fost una tulburătoare. Tatăl lui Ionuț Dolăneascu s-a stins din viață în 2019.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ion Dolănescu, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, ar fi împlinit astăzi 79 de ani. Cântărețul s-a născut pe 25 ianuare 1944, iar în trecut a trăit o dragoste zbuciumată alături de Maria Ciobanu. Cei doi au împreună un fiu, pe Ionuț Dolănescu.

ion dolanescion dolanesc

Dincolo de cariera sa de succes, Ion Dolănescu a avut o viață personală plină de obstacole. Acesta a trăit o poveste de dragoste cu artista Maria Ciobanu, iar după ce s-au despărțit, ani de zile nu și-au vorbit. Fiul lor, Ionuț Dolăneascu, a reușit să-i împace pe părinții săi înainte ca artistul să se stingă din viață.

Citește și: Ce cadou de suflet i-a lăsat Ion Dolănescu moștenire fiului său, Dragoș Dolănescu. Ce l-a rugat artistul, înainte să moară: „Tata mi-a spus să…' / EXCLUSIV

Citește și:Ce se întâmplă cu vila pentru care s-au luptat fiii lui Ion Dolănescu. Dragoș și Ionuț s-au judecat 7 ani pentru imobil

Citește și:„Puțini bărbați mai sunt pe lume, restul…”. Anamaria Prodan îl laudă pe Alex Bodi, după ce a spus că nimic nu-l poate ține departe de fosta soție și fiica lui

Citește și:Cine este Natalia Nigai, concurentă Casa Iubirii sezonul 2. A participat și în primul sezon

Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 79 de ani

Pe 19 martie 2009 s-a stins din viață Ion Dolănescu, unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Astăzi, 25 ianuarie, cântărețul ar fi împlinit 79 de ani. Cu toate că au trecut Mai bine de 10 ani de la moartea lui Ion Dolănescu, mulți români încă îi mai ascultă muzica. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că artistul a avut o povestea de viață tumultoasă. A avut o relație amoroasă cu Maria Ciobanu, în urma căreia a rezultat Ionuț Dolănescu. Relația lor a durat cinci ani, iar după despărțirea cei doi nu și-au mai vorbit ani de zile.

'N-am făcut nuntă decât cu Dolănescu! Eram căsătorită cu tatăl Cameliei, mă îmbolnăvisem de la o intoxicație și mă internasem. Eu mă gândeam că am cancer. Și a venit Dolănescu în spital cu textul unei melodii și m-a întrebat dacă vreau s-o înregistrăm. El era militar în termen la Ciocârlia. După ce am înregistrat melodia, a luat toată țara foc, a fost un real succes. Noi nu aveam nimic unul cu altul, eu eram căsătorită cu Burnea, el avea o relație cu Iustina Băluțeanu. Am umblat împreună în turnee, lumea zicea deja că suntem soț și soție', a declarat Maria Ciobanu în trecut, la Destine Celebre.

Povestea de dragoste dintre Ion Dolănescu și Maria Ciobanu s-a terminat cu scandal

Deși erau apreciați de multă lume, relația lor de dragoste nu a rezistat,iar despărțirea a avut loc cu scandal. Cei doi s-au căsătorit în 1971, când artista era deja însărcinată. După cinci ani, Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au decis să divorțeze, după care nu și-au mai vorbit ani buni.

De dragul fiului lor, Ionuț Dolănescu, artiștii au decis să se împace, chiar înainte ca Dolănescu să se stingă din viață. Celebrul cântăreț a încetat din viață la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardio respirator. Ion Dolănescu a avut o relație și cu Margarita, femeia care i-a dăruit un băiat, Dragoș Dolănescu.

„M-am însurat cu Iustina Băluţeanu prin 1966 şi am stat până aproape de anii 70, când am făcut nunta aia de pomină cu Maria Ciobanu, dar fără divorţ, nici eu, nici ea. Eu-însurat, ea-măritată (n.r. era căsătorită cu isntrumentistul Florea Burnea). Aşa a fost să fie, aşa a fost soarta… În 1971 am făcut o nuntă cu Maria ca-n poveşti şi am găsit un preot care să ne binecuvânteze, deşi starea civilă nu era în ordine. Nunta a fost unicat în ţară. În cele din urmă, în 1972 s-a născut Ionuţ', povestea Ion Dolănescu.

De ce s-a despărțit Ion Dolănescu de mama lui Dragoș Dolănescu

Ion Dolănescu a cunoscut-o pe Margarita în timp ce se pregătea să plece într-un turneu în Moldova. După ce a descoperit că aceasta este din Costa Rica, artistul a decis să se distanțeze de Margarita, de teama regimului comunist. „Când am descoperit de unde vine, mi-am spus: ‘Mă dau şi afară din partid, dacă se află că umblu cu o străină. Anul următor s-a mutat la Bucureşti. N-a stat cu mine, că eu mă feream', povestea cântărețul, potrivit unica.ro.

După moartea sa, Ionuț și Dragoș Dolănescu au pornit un adevărat război. Cei doi frați se luptă chiar și în prezent pentru moștenirea tatălui lor.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton