„Mi-am dat seama că ceva este în neregulă. Unul dintre simptome sunt...”. Cum a aflat Dragoș Bucur că are diabet

 Oana Pantazi
.

Cum a aflat Dragoș Bucur că are diabet. Dragoș Bucur suferă de diabet insulinodependent de 20 de ani și deja este obișnuit cu regimul de viață pe care îl implică această afecțiune. Actorul a fost însă șocat atunci când și-a descoperit boala. Iar asta ca urmare a unei ieșiri neașteptate moment în care furia a preluat total controlul. Iată ce a povestit despre teribilul moment prin care a trecut!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum a aflat Dragoș Bucur că are diabet . Pentru Dragoș Bucur, lupta cu această boală care afectează mai bine de un milion și jumătate de români e azi ceva comun, însă actorul a realizat că suferă de diabet în clipa în care a fost protagonistul unei întâmplări incredibile. Acela a fost primul semnal că ceva nu este în regulă cu el și, într-adevăr, accesul de furie necontrolată se numără printre simptomele pe care le poate cauza diabetul.

12-dragos-bucur12-dragos-bucur

Cum a aflat Dragoș Bucur că are diabet

Dragoș Bucur a povestit recent, pentru prima oară, în podcastul lui Mihai Bobnete, DA BRAVO!, cum a descoperit că are diabet, mai bine zis că se confrunta cu o problemă care trebuie cercetată, deoarece carismaticul jurat de la Românii au talent nu este nici pe departe, de felul său, un tip violent.

Citește și: Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur a învățat alfabetul în două ore, la 3 ani: „La 6 ani, citea deja o carte pe zi”

Citește și: Dragoș Bucur a renunțat la rețelele sociale: „E o discuție delicată și sensibilă

Citește și: Cum arată acum India Roxana, fetița înfiată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, în urmă cu 3 ani. „În sfârșit, cea mică nu mai are atâta tristețe în privire…'

'Unul dintre simptomele diabetului sunt crizele de furie, cel puțin înainte de a fi diagnosticat. Mi-am dat seama că lucrurile o iau razna în momentul în care eram la Academie, pe deal, și mă claxona unul. Am oprit mașina, m-am dat jos și am început să înjur. Țin minte că era seară, era totul luminat de faruri. Am început să-mi bag, să-mi scot… cu din alea… te omor, că te fac, că nu știu ce.

După ceva timp, m-am uitat la cine țipam. Era un domn, în vârstă mi s-a părut mie atunci, la vreo 45-50 de ani, cu ochelari. Stătea și se uita la mine. Lângă el era un puști de vreo 12 ani. Amândoi nu spuneau nimic, doar se uitau așa la mine, cât de penibil eram. M-am urcat înapoi în mașină și mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine. Și nu zodia era de vină, ci diabetul', a dezvăluit Dragoș Bucur.

Ce dietă ține Dragoș Bucur

Dragoș Bucur (45) și-a schimbat imediat stilul de viață după ce a aflat că suferă de diabet, și s-a obișnuit atât de mult cu boala, încât a ajuns să-i vadă și beneficiile, nu doar ponoasele. Mai în glumă, mai în serios, actorul a spus că, dacă nu ar fi avut diabet, ar fi avut, cu siguranță, alte boli, deoarece diabetul te ajută să te autoeduci și să-ți formezi un regim sănătos de viață.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an – doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri.

În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi.

Îți dau un exemplu: o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douăzeci de unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină.

Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați’, dezvăluia, cu ceva timp în urmă, prezentatorul emisiunii Visuri la cheie pentru Click!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton