Marius Moga traieste visul american

 Adina Rosetti
.

Cand nu isi antreneaza echipa de la „Vocea Romaniei (PRO TV), Marius Moga lupta sa ajunga tot mai sus. Cum la noi in tara a atins demult culmile succesului, noua sa tinta este peste Ocean, in America.

 

 

In fiecare seara de marti, am vazut cum isi antrena echipa, cum dadea sfaturi si incerca sa-i ajute pe concurentii sai sa isi indeplineasca un vis, acela de a deveni vocea Romaniei. In ultimii ani, insa, si el a a muncit pentru a-si atinge un vis. Marius Moga (30) si-a dorit ca muzica sa sa devina cunoscuta in Statele Unite, iar pentru asta a intreprins numeroase calatorii peste Ocean. In timpul vacantelor de lucru in Los Angeles sau New York, a inceput sa cunoasca oameni importanti din industria muzicala, sa lege prietenii si colaborari, sa construiasca proiecte si sa isi faca planuri. Iar anul acesta, munca sa a dat roade, motiv pentru care si-a petrecut ultima luna din toamna in New York, locul unde visele pot deveni realitate, daca ai ta­lent si esti neclintit de la drumul ales.

 

De la Vocea la The Voice

Timp de 10 zile, atentia intregii lumi s-a indreptat catre coasta de Nord-Est a Americii, unde uraganul Sandy a facut ravagii nemaivazute, la sfarsitul lunii octombrie. Strazile celebrului cartier Manhattan au fost inundate, masinile au fost acoperite de ape, cladirile au ramas fara curent electric si milioane de oameni s-au adapostit si si-au restrans activitatea, asteptand sa treaca furia uraganului. Printre acestia s-a aflat si Marius Moga, aflat la New York chiar in momentul in care Sandy a lovit orasul. Din fericire, zona in care locuia compozitorul roman nu a fost afectata, iar artistul a putut sa isi res­pecte programul si sa mearga nu doar in studioul de inregistrari, ci si la eveni­mente caritabile: „New York. Tocmai m-am intors de la un charity event. Uraganul Sandy nu a ajuns la mine', scria Marius Moga pe pagina oficiala de Facebook.

 

Marius Moga si Jermaine Paul

Prieteniile pe care le-a legat in New York si sesiunile de inregistrari au fost de bun augur. Daca ai calatorit recent in Statele Unite sau daca urmaresti va­rianta americana a show-ului „The Voice, ai auzit cu siguranta melodia „I Believe In This Life'. Ii apartine lui Jermaine Paul, cantaret R&B si casti-gator al trofeului „The Voice' in sezo­nul trecut, si este semnata de Marius Moga. Melodia a fost prezentata in premiera de Jermaine pe 11 noiembrie, in cadrul show-ului care l-a facut cele­bru, si este o piesa plina de energie, destinata scenelor de club si compusa in stilul care l-a facut celebru pe Moga. „A fost o zi extraordinara pentru mine. Este primul single pe care il am in SUA', a spus compozitorul in ziua lansarii. Pentru „I Believe In This Life', artistul roman a lucrat impreuna cu doi producatori de succes din New York: Jason Nevins, DJ care are in por­tofoliu si o colaborare cu Duran Du­ran, si Greg Holden.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j3vuN6DceZg[/youtube]

 

Doi antrenori si un hit

Colaborarea cu Jermaine Paul este doar un prim pas in planul lui Moga de a cuceri America. Producatorul asteap-ta acum ca o alta melodie de-a lui sa ajunga pe posturile de radio din Statele Unite. Este vorba despre „The Man Who Never Lied', inclusa pe albumul „Overexposed' al trupei Maroon 5 si compusa de Moga in colaborare cu Bryan West, care a lucrat si cu Nelly Furtado si Adam Levine, solistul Ma­roon 5. Cu cel din urma, Moga are mai multe lucruri in comun. Au aceeasi vi­ziune despre muzica, sunt doi artisti care de ani buni domina topurile si sunt amandoi antrenori, unul la „Vo­cea Romaniei, celalalt la „Vocea

Americii. Cei doi s-au si cunoscut da­torita celebrului show de talente, atunci cand Moga a vizitat platourile NBC pe care se filmeaza emisiunea, la invitatia regizorului muzical al show-ului din SUA. La acel moment, „The Man Who Never Lied' era deja com­pusa si inclusa de managerul Maroon 5 pe lista extinsa a melodiilor de pe urmatorul disc. „Dupa o luna, doua, am aflat ca intra pe album. Am fost apoi la petrecerea de lansare, m-am intalnit din nou cu Adam, cu chitaris­tul si cu ceilalti baieti din trupa. Mi s-a parut o confirmare a faptului ca nu am stat degeaba, iar colaborarea asta a fost ca o recompensa', a povestit artistul roman, care a recunoscut ca a fost difi­cil sa isi faca numele cunoscut peste Ocean. Si iata ca acum numele lui apa­re pe discul „Overexposed', cel mai recent material Maroon 5, care inclu­de si mega-hit-ul „Moves Like Jagger' si este considerat de critica muzicala cel mai pop dintre albumele formatiei din Los Angeles. Cat priveste melodia semnata de Marius Moga, revista Bill­board o descrie astfel: „In «The Man Who Never Lied», Levine are proble­me in dragoste, dar joaca rolul tipului bun. Din punct de vedere muzical, e plina de energie si are cel mai marcant refren dintre toate piesele de pe disc.

 

Marius Moga si Adam Levine de la Maroon 5

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton