Îl mai ții minte pe Michael J. Fox, din "Înapoi în viitor"? La 58 de ani, actorul, suferind de Parkinson, e greu de recunoscut!

 Oana Pantazi
.

Michael J. Fox, protagonistul celebrei serii „Înapoi în viitor”, este, fără doar și poate, un luptător. Deși chipul îi este vizibil marcat de suferință, actorul de 58 de ani nu și-a pierdut optimismul.

Michael J. Fox ne-a fermecat multora dintre noi adolescența cu rolul său iconic din „Înapoi din viitor”, însă, din păcate, actorul nu a reușit să-și modifice propriul viitor, la doar 29 de ani fiind diagnosticat cu Parkinson. Poate părea ciudat, dar, paradoxal, de atunci, viața simpaticului tânăr cu ochi albaștri și zâmbet fermecător s-a schimbat în bine.

Michael J. Fox a vorbit deschis pentru prima oară despre afecțiunea de care suferă în 1998, iar de atunci și-a făcut un scop din ajutorarea celor care se confruntă cu aceeași afecțiune. Fundația pe care a înființat-o a strâns până acum 800 de milioane de dolari pentru a combate Parkinson. În plus, actorul a scris trei best-seller-uri autobiografice și continuă să joace roluri substanțiale în show-uri precum The Good Wife' și Rescue Me.'

„Am dezvoltat o relație cu Parkinson când i-am oferit acestei boli spațiu să facă ceea ce are nevoie, și atunci ea mi-a lăsat mie loc să mă dezvolt în continuare”, spunea actorul, care, din păcate, anul trecut a fost afectat de noi probleme de sănătate, care i-au dat viața peste cap…

Au fost sortiți unul altuia

Dacă soarta i-a rezervat surprize neplăcute în privința sănătății, actorul a compensat, în schimb, pe plan amoros, unde se poate spune că a tras lozul norocos. Michael J. Fox este căsătorit de trei decenii cu actrița Tracy Pollan, pe care a cunoscut-o pe platourile de filmare ale serialului Family Ties. Pe vremea aceea, actrița era de 5 ani într-o relație cu Kevin Bacon, în timp ce Michael se iubea cu actrița de soap-opera Nancy McKeon.

Cumva, cei doi au rămas singuri cam în același timp, Kevin Bacon îndrăgostindu-se cu Kyra Sedgwick, pe care a și luat-o de soție, iar Michael despărțindu-se de iubită, așa că suferința i-a apropiat. După 7 luni de relație, Fox i-a cerut mâna colegei sale de platou, iar pe 16 iulie 1988 s-au căsătorit. Anul următor, familia s-a mărit, venind pe lume fiul lor, Sam.

„Mi-am dat seama că Tracy nu avea să mă părăsească”

La doar 29 de ani, Michael a primit un diagnostic implacabil – Parkinson. Actorul a descoperit primele simptome pe când se afla la filmări și a descoperit că îi tremura degetul mic. Atunci a crezut că era urmarea cascadoriilor pe care le făcuse, însă nu a fost așa… Până în 1998, actorul și-a ascuns condiția medicală dintr-un motiv ușor de înțeles:

„Nu am recunoscut public de teamă că oamenii nu vor mai râde la filmele mele. Poți să râzi la un serial știind că actorul are o boală gravă?”, s-a confesat Michael J. Fox.

Din fericire, soția lui nu numai că nu l-a părăsit când a aflat de cumplitul diagnostic, ci i-a fost un real sprijin… timp de 30 de ani.

„Relația noastră a devenit și mai frumoasă. Mi-am dat seama că Tracy nu avea să mă părăsească, deși eram bolnav”, a mărturisit actorul, care, la 58 de ani, deși vizibil marcat de boală, nu și-a pierdut optimismul și nici cheful de viață.

Foto: Hepta, Profimedia



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton