Gheorghe Turda a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă: „Mi-a fost tare frică...”

 Lăstun Ana Maria
.

Gheorghe Turda a scos la iveală detalii neștiute din cariera lui, care datează de ani buni. Pe lângă premiile pe care le-a primit, Gheorghe Turda a reușit să o facă pe Elena Ceaușescu să plângă, cu o interpretare emoționantă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda are o carieră vastă în muzica populară și a reușit să ajungă pe mari scene din întreaga lume. Printre cei care au asistat la recitalurile sale se numără și soții Ceaușescu, iar artistul a mărturisit că a reușit să o emoționeze pe prima doamnă până la lacrimi. Totul s-a petrecut de ziua lui Nicolae Ceaușescu, pe vremea când împlinea 60 de ani, iar interpretarea romanței „A venit aseară mama' a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă.

Citește și: Reacția lui Gheorghe Turda, după ce au apărut înregistrările în care înjură: „Indivizi inculți'

Citește și: Constantin Enceanu, replică acidă pentru Gheorghe Turda: „Nu consider că e…'

Citește și: Scandal neașteptat între Gheorghe Turda și Constantin Enceanu: „ Nu e normal la cap'

Citește și: Ce pensie are Gheorghe Turda. Câștigă mii de euro pe lună, după recalculare!

De altfel, solistul a precizat că, de-a lungul carierei sale, a reușit să cânte pentru șapte președinți din Statele Unite ale Americii și patru președinți români. De la Jimmy Carter până la Gheorghe Gheorghiu Dej, Gheorghe Turda a reușit să impresioneze mari personalități, dar pe Elena Ceaușescu a făcut-o să plângă, aceasta fiind una dintre cele mai prețuite amintiri pe care artistul le are.

gheorghe-turda-elena-ceausescu-1gheorghe-turda-elena-ceausescu-1

Gheorghe Turda, despre cum a reușit să o facă pe Elena Ceaușescu să plângă

'Am fost invitat la ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, când a împlinit 60 de ani, a fost un eveniment la Romexpo. M-am dus îmbrăcat nu în costum de muzică populară, ci în frac, așa era eticheta. Elena Ceaușescu m-a pus atunci să cânt romanța 'A venit aseară mama', cu versuri emoționante: 'A venit aseară mama, din sătucu-i de departe,/ Ca să-și vadă pe feciorul, astăzi domn cu multă carte/, A bătut sfios la ușă, grabnic i-am ieșit în prag/, Mi s-a umezit privirea, de iubire și de drag!'.

A avut o răbdare de fier, a ascultat toate cele 16 strofe și plângea. Și-a certat și fiul preferat, pe Nicușor, pe motiv că acesta a vrut să întrerupă momentul artistic, care i s-a părut cam trist. I-a zis 'Taci, Nicule!'. Mi-a fost tare frică, dacă greșeam vreun vers riscam ca Elena Ceaușescu să mă scoată din toate spectacolele, să nu mai apar nici la televizor, așa se întâmpla pe atunci cu toți marii artiști', a declarat Gheorghe Turda despre Elena Ceaușescu, potrivit Impact.ro.

Gheorghe Turda: „Prima oară i-am cântat lui Gheorghe Gheorghiu Dej'

De altfel, deși a făcut-o să plângă pe Elena Ceaușescu prin interpretarea lui romanțe, Gheorghe Turda își amintește că prima personalitate pentru care a cântat a fost Gheorghe Gheorghiu Dej. Ulterior, lista președinților români pentru care Gheorghe Turda a susținut concerte a continuat cu: Ion Iliescu, Traian Băsescu și alte personalități din lumea politică și nu numai.

'Prima oară i-am cântat lui Gheorghe Gheorghiu Dej, eram pionier p-atunci. Știu că am interpretat refrenul 'Vine, vine primăvara/, Se așterne-n toata țară/, Floricele pe câmpii/, Hai, să le-adunăm, copii/, iar lui Ion Iliescu i-am cântat piesa 'După pui de moroșan': 'D apoi, după pui de moroșan/, Să nu dai cu bolovan/, Că dacă-l vei nimeri/, Vai de capul tău a fi!', este refrenul melodiei. Ion Iliescu iubea plaiurile mele natale, mama lui se născuse în Maramureș. Iar lui Traian Băsescu îi plăceau cântecele de voie-bună', a mai spus Gheorghe Turda, pentru sursa citată anterior.

Sursa FOTO: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton