Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani. Povestea nașterii Elizei de către "de cea mai vârstnică mamă din lume"

 Dumba Gabriela
.

Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani! Eliza Maria Iliescu s-a născut pe 16 ianuarie 2005, eveniment considerat un fenomen de Cartea Recordurilor, având în vedere că era adusă pe lume „de cea mai vârstnică mamă din lume”. Cum a reușit Adriana Iliescu să-și crească singură fiica, cu o pensie modestă și cum a fost drumul Elizei până în prezent, când este studentă la două facultăți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

În 2005, Adriana Iliescu, originară din Craiova, nu doar că a atras atenția publică prin dorința sa de a fi mamă la cei 66 de ani, dar a și intrat în Cartea Recordurilor. Până pe 29 decembrie 2006, a deținut recordul de cea mai vârstnică mamă din lume.

3434334343

Povestea nașterii Elizei Maria Iliescu, fiica de 18 ani a Adrianei Iliescu

Adriana Iliescu și-a dorit mult să devină mamă și a făcut un prim tratament hormonal pentru a „scăpa' de menopauză încă din anul 1995.

Pe 16 ianuarie 2005, Eliza Maria Iliescu s-a născut la Maternitatea Giulești din București, însă nu este copilul biologic al celei care a adus-o pe lume, fiindcă ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, pentru a i se face fertilizare in vitro.

Nașterea Elizei a fost, atunci, un fenomen care a șocat nu doar în România, ci a uluit planeta. La vremea aceea, Adriana Iliescu era cea mai vârstnică mamă din lume și chiar a fost acceptată în Cartea Recordurilor în urma acestui fapt.

În timp ce unii erau surprinși de miracolul nașterii Elizei Maria Iliescu de către o femeie în vârstă de 66 de ani și au apreciat faptul că Adriana Iliescu nu a renunțat o secundă la visul de a aduce pe lume un copil, alții au criticat-o.

Unii au blamat-o pe Adriana Iliescu încă din prima zi din cauza vârstei înaintate, reproșându-i că a fost egoistă, că nu s-a gândit nici o clipă la fetiță și la viitorul ei. Ba chiar, cele mai răutăcioase comentarii insinuau că fetița va rămâne singură pe lume și mama ei nu va trăi suficient să o vadă mare.

Iată că anii au trecut și în ciuda greutăților financiare, Eliza Maria Iliescu a împlinit 18 ani și a fost educată exemplar pe mama ei.

Când Eliza avea 9 ani, Adriana Iliescu credea că la 18 ani, fetița va avea familie a ei, având în vedere că îi plăceau băieții de atunci.

„Îi plac băieţii de la şcoală. Acum îi place de un coleg. Cum o văd eu pe ea acum, mă aştept ca la 18 ani să fie măritată. Îşi doreşte să aibă copii, să aibă o familie mare. Am discutat cu ea chestiunile astea legate de iubire şi i-am explicat: „Una e că îţi place ţie de un băiat, alta dacă sentimentul e reciproc”. Ea înţelege tot, spunea Adriana Iliescu într-un interviu vechi, când Eliza împlinea 9 ani.

Citește și: Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume. Fosta profesoară de română o crește singură pe Eliza: „Calculez fiecare ban'

Citește și: Cum i-a explicat Adriana Iliescu fiicei sale că a născut-o la 66 de ani:’A avut lacrimi în ochi și…’

Citește și: Cyndi Lauper a fost diagnosticată cu o boală autoimună:’Este îngrozitor. Te doare în interior fiindcă te simți neputincios…’

La 18 ani, Eliza Maria Iliescu este studentă la două facultăți

Adriana Iliescu a fost profesor universitar de literatură română. Ba chiar mai mult, mama Elizei Maria a fost și autoare de povești pentru copii. Tânăra a avut de la cine să moștenească ambiția și dorința de a învăța.

Eliza a intrat la Facultatea de Litere și Facultatea de Științe Umane, după ce a terminat ca șefă de promoție Colegiul Dimitrie Pacurea din București. Tânăra pare că vrea să-i calce pe urme mamei, care a predat la facultate Limba Română.

'Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură.

Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Univesități prestigioase din București', a spus Eliza pentru impact.ro

Adriana Iliescu ar avea o pensie lunară de 4.000 de lei, completată de o indemnizație de 2.000 de lei, din partea Uniunii Scriitorilor din țară. Asta pentru că ea este și autoarea unor cărți de povești pentru copii.

Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!', spune Adriana Iliescu.

Ce taxe vor trebui să plătească Adriana și mama ei anual

Eliza Iliescu a intrat la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, instituție unde mama ei, Adriana Iliescu, a fost la rândul ei profesoară de limba română. Ulterior, tânăra a aplicat și pentru o a doua facultate, de Științe umane, unde însă va trebui să plătească taxă.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față', a mărturisit Adriana Iliescu.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!’, a mai mărturisit ea pentru aceeași sursă.

foto: a1.ro / Playtech.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton