Aspiratoarele robot și inteligenţa artificială: cât de departe a ajuns tehnologia

 advertising.ringier
.

În ultimile decenii progresul tehnologic a cunoscut o creştere spectaculoasă. Lucruri pe care nu cu mult timp în urmă ni le puteam doar imagina au devenit acum posibile. Digitalizarea la scară globală a conectat întreaga omenire, simplificând semnificativ accesul la informaţie şi comunicarea.Robotizarea a fost un pas important, cu aplicare la început doar în diverse industrii, în care maşini inteligente au preluat unele din atribuţiile de până atunci ale omului. S-a obţinut în acest fel eficientizarea productivităţii, atât de necesară nevoilor din ce în ce mai mari de consum la nivel global.

În acest context nici producătorii de aparatură electrocasnică nu s-au lăsat mai prejos şi au creat o serie de produse menite să ne uşureze munca în gospodărie şi să ne economisească timpul pe care îl alocăm treburilor casnice. Prin urmare, auzim din ce în ce mai des denumirea de robot asociată unui aparat utilizat frecvent în casă. Şi nu e greşită formularea, având în vedere că aceste maşini dotate cu inteligenţă artificială au preluat cu brio unele dintre activităţile noastre domestice.

Un bun exemplu în acest sens sunt aspiratoarele robot, care transformă curățenia într-un proces plăcut și lipsit de efort. Un produs ca aspiratorul robot Rowenta îți simplifică radical viața și te ajută să câștigi timp pentru tine. Află în continuare mai multe despre funcţiile inteligente cu care este dotat şi cât de mult te poate ajuta la îngrijirea locuinţei.

Tehnologii inovatoare pentru aspiratoarele robot de ultimă generaţie

E timpul să uiţi de aspiratoarele clasice cu cablu de alimentare, pe care erai nevoit să le porţi după tine prin toată casa, căutând prizele cele mai apropiate. 

Aspiratoarele robot Rowenta sunt compacte, uşor de utilizat şi proiectate să cureţe şi să igienizeze chiar şi spaţiile mai puţin accesibile din casă. Au o autonomie mare de funcţionare, iar sesiunea de curăţenie nu riscă niciodată să fie întreruptă de o eventuală descărcare a bateriei. Una dintre funcţiile lor inteligente constă în faptul că acestea se deplasează singure la stația de încărcare când sunt pe punctul de a se descărca, pentru ca mai apoi să reia sesiunea de curăţenie din punctul în care au rămas.

Aspiratoarele robot X-Plorer de la Rowenta sunt prevăzute cu tehnologia unică de explorare inteligentă Smart Exploration. Datorită sistemului autonom de navigaţie laser, au capacitatea de a se deplasa liber prin casă, recunoscând şi evitând obstacolele apărute în timpul acţiunii de curăţare. Aspiratoarele inteligente X-Plorer dotate cu sistemul Smart Aqua Force aspiră și spală în același timp, îndepărtând astfel în mod eficient impuritățile de pe podea, de la urmele de murdărie până la cele mai mici particule de praf. Folosirea unui  aspirator robot cu spălare îţi oferă siguranţa că podelele tale vor fi tot timpul curate şi strălucitoare. Asta chiar dacă deţii un animal de companie, caz în care curăţenia este de regulă mai greu de întreţinut.

Oricum, în gama Rowenta există şi aspiratoare robot dedicate exclusiv deţinătorilor de animale de companie, dotate cu inteligenţă artificială (AI), cum sunt de exemplu  aspiratoarele robot din gama X-Plorer S130 AI Animal & Allergy. După cum bine ai intuit din denumire, ele sunt extrem de eficiente în îndepărtarea părului căzut de pe animale şi a altor factori declanşatori de alergii.

Funcţii inteligente ale aspiratoarelor robot

Cele mai noi aspiratoare robot de la Rowenta dispun de tehnologie bazată pe inteligenţă artificială, fiind eficiente, uşor de controlat şi de programat. Cu ajutorul lor, aspiratul şi spălatul podelelor va deveni o misiune uşoară pentru tine. Datorită aspiratorului robot, pardoselile locuinței tale vor arăta intotdeauna impecabil. Iată care sunt funcţiile de top ce le recomandă:

  • Tehnologia AI cu care sunt dotate aspiratoarele robot Rowenta asigură sesiuni de curăţenie personalizate, îmbunătăţite de inteligenţa artificială, precum recomandări în funcţie de rutina ta zilnică și restricţionarea unor zone de acces pe baza sesiunilor de curăţare anterioare. Sunt compatibile cu sistemele Smart Home și cu asistenţii vocali, precum Amazon Alexa sau Google Assistant, pot fi controlate simplu prin aplicația descărcată pe smartphone și îți permit să le setezi inclusiv de la distanță.
  • Datorită senzorilor infraroșu, a tehnologiei laser şi a camerei pentru detectarea obstacolelor joase cu care sunt prevăzute aspiratoarele robot, datele sunt procesate în timp real, obţinându-se o curăţare şi navigare uşoară, fără niciun fel de griji.
  • Tehnologia laser și cameră pentru navigare ultra precisă asigură o mapare permanentă a locuinţei, cu funcții avansate de personalizare direct din aplicație, precum: managementul camerelor/etajelor, curățare intensivă într-o anumită zonă specifică, ajustarea puterii de aspirare în funcție de cameră sau natura pardoselii.

Folosind aplicația dedicată Rowenta potrivită pentru modelul de aspirator robot ales, poți fi sigur că datele tale de consumator sunt stocate 100% în centre de date din UE, pentru a beneficia de protecţie deplină.  

Așa cum observi, tehnologia a evoluat atât de mult încât produsele destinate curățeniei, precum aspiratoarele robot, au devenit mai degrabă asistenți inteligenți, care pot funcționa aproape autonom. Atunci când folosești un aspirator robot, poți să vizionezi un film, să pregătești masa, să citești sau chiar să pleci la plimbare. Micul tău aparat are grijă de curățenia casei, evitând obstacolele și încărcându-se când e necesar, iar tu uiți de efortul și timpul pierdute cu treburile casnice.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton