Falsul chirurg Matteo Politi, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Pedeapsa primită pentru că a operat fără drept 28 de oameni

 Dumba Gabriela
.

Falsul chirurg italian Matteo Politi a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Matteo Politi a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Matteo Politi a fost judecat pentru înşelăciune și fals intelectual. Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

mateo1mateo1

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România

Timp de un an, Matteo Politi, un italian cu opt clase condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog, a reușit să opereze în cinci clinici din București, inclusiv la Spitalul Monza.

Potrivit procurorilor, în septembrie 2018, Matteo Politi a indus în eroare doi medici, prin aceea că s-a prezentat sub un nume fals, susţinând că, în scurt timp, va fi proprietarul unei clinici private cu sediul în Bucureşti, deşi cunoştea că nu exista posibilitatea reală de a achiziţiona clinica în acel termen, neavând resursele financiare în acest scop.

Matteo Politi i-a determinat pe cei doi medici să încheie un contract de prestări servicii cu o societate comercială, al cărei administrator era, încasând suma de 13.896 lei, reprezentând chiria pentru trei luni de utilizare a unui cabinet din cadrul clinicii, cei doi medici neputând beneficia de spaţiul în cauză, întrucât nu li s-a permis accesul de către adevăratul proprietar.

După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici.

A fost arestat preventiv o perioadă, dar apoi a fost eliberat.

„În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro„, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și: Ileana Ciuculete ar fi împlinit 70 de ani. Fiul artistei face dezvăluiri emoționante: „Mi-e dor de ea ca om, ca mamă, ca artist'

Citește și: „A fost cel mai greu an din viața mea'. Alexandru Ciucu recunoaște că a fost afectat de divorțul de Alina Sorescu

Citește și: Ce greșeală a făcut Florentina Raiciu în relațiile cu foștii ei iubiți: „Am iertat prea mult, chiar și când nu trebuia…'

Matteo Politi avea o diplomă falsă de licență

Mai mult, în martie 2018, italianul a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-i coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

Acuzațiile nu se termină aici, pentru că procurorii au stabilit că Politi a determinat și funcționari din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals.

„Chirurgul' Matteo Politi: Am folosit o avocată pentru a obține dreptul de practică

În februarie 2019, Politi spunea că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica în țara noastră și că aceasta i-a transmis că toate actele sunt în regulă.

„În momentul în care am venit în România, cum nu știu cum funcționează sistemul la dumneavoastră în țară, am folosit, așa cum folosește toată lumea, un avocat, căruia i-am dat toate documentele necesare, toate documentele pe care ea, ca avocat, mi le-a cerut.

De asemenea, am semnat ceea ce în română se numește o procură. Așadar, ea a avut toate documentele mele, ea s-a ocupat de tot ceea ce trebuia să facă. La final, ea a spus că am dreptul de practică în România. (…)

În momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, pot să mă numesc medic. Dacă o instituție mi-a dat acest drept…diplomele mele mi-au fost recunoscute, echivalate”, declara Politi într-o emisiune de televiziune.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton