Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Ce schimbări vrea să facă șeful Tesla

 Miniosu Alexandra
.

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Ieri, pe 25 aprilie 2022, milionarul a încheiat un acord de cumpărare a platformei de socal media pentru suma indicată, în numerar, în cadrul unei tranzacții care va transfera controlul asupra ei către cel mai bogat om din lume. Iată ce schimbări vrea să facă CEO-ul Tesla!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut luni, 25 aprilie, după ce acesta a încheiat un acord de cumpărare a platformei de socializare pentru suma de 44 de miliarde de dolari, în numerar, într-o tranzacție ca va transfera controlul asupra Twitter-ului, populat de milioane de utilizatori, către cel mai bogat om de pe întreg manapondul, a scris Reuters.

Armin Laschet and Elon Musk visit Tesla factory in BrandenburgArmin Laschet and Elon Musk visit Tesla factory in Brandenburg

Acordul respectiv reprezintă un moment crucial pentru Twitter, fiind o companie cu o istorie de 16 ani, care, în timp, a devenit una dintre cele mai influente piețe publice de pe întreg Globul. În prezent, aceasta se confruntă cu diferite probleme.

Citește și: De ce s-au despărțit miliardarul Elon Musk şi cântăreața Grimes:”Încă ne iubim!”

Citește și: Ce avere uriașă are Elon Musk.Șeful Tesla l-a depășit pe Bill Gates în topul miliardarilor!

Citește și: Ce relație are Victor Slav cu Sofia, fiica lui și a Biancăi Drăgușanu:”Nu pot să îi refuz nimic”

Citește și: Alexia Țalavutis de la Te cunosc de undeva, despre căsnicia ei:”Nu confundăm casa cu platoul de filmare”

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Potrivit observatornews.ro, discuțiile privitoare la acest acord, care săptămâna trecută părea incert, s-au accelerat în weekend. Atunci, Elon Musk i-a „atras' pe acționarii Twitter cu detalii de finanțare în privința ofertei sale.

Astfel, ulterior, sub presiune, Twitter a început să negocieze cu miliardarul pentru a vine compania la prețul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

În cadrul unui comunicat, Elon Musk a descris Twitter-ul drept „piața digitală a orașului'.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii', a spus Elon Musk în comunicat, mai scrie sursa menționată anterior.

Ce schimbări vrea să facă șeful Tesla

În urma informației referitoare la acord, cotația acţiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 6%. Printre altele, Elon Musk a dezvăluit ce modificări vrea să facă în privința platformei de social media.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca', adăugat el.

Acum, tranzacția, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie al Twitter, e de așteptat să se încheie în acest an. Asta numai sub rezerva aprobării acţionarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile şi îndeplinirii altor condiţii obişnuite pentru închiderea unei tranzacţii.

Ce decizie a luat miliardarul

Elon Musk şi-a asigurat o finanţare de 25,5 miliarde dolari prin datorii și finanțare în marjă. Acesta oferă un angajament de capital propriu de circa 21, 0 miliarde de dolari. De altfel, nu există condiţii de finanţare pentru închiderea tranzacţiei.

Presa mai scrie că Twitter intenționează să publice rezultatele financiare ale primului trimestru al anului fiscal 2022. Acest lucru va avea loc înainte de deschiderea pieţei pe 28 aprilie 2022. Ținând cont de tranzacţia în aşteptare anunţată ieri, Twitter nu va organiza o conferinţă telefonică corespunzătoare.

Sursă foto: Hepta, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton