Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Decizia nu mai poate fi contestată

 Miniosu Alexandra
.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Hotărârea a fost luată joi, 7 aprilie 2022, de către instanța supremă. Decizia instanței nu mai poate fi contestată. Aceasta a fost luată cu majoritate de voturi și este definitivă. Astfel, iubita lui Adrian Alexandrov va ajunge direct în spatele gratiilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Decizia a fost luată astăzi, 7 aprilie 2022, de instanța supremă. Potrivit digi24.ro, hotărârea judecătorilor nu mai poate fi contestată. Ea a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, ceea ce înseamnă că partenera lui Adrian Alexandrov va ajunge după gratii.

elena-udrea-1elena-udrea-1

Joi, un complet compus din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestațiile în anulare depuse de către Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute. Astfel, fostul ministru al Turismului urmează să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.

Citește și: De ce fiica Elenei Udrea va purta numele Eva Maria.A făcut o promisiune – EXCLUSIV

Citește și: Cătălin Botezatu locuiește cu chirie, deși are case și apartamente de milioane de euro!Care este motivul

Citește și: Conflict dur între Elena Chiriac, TJ Miles și Marian Drăgulescu la Survivor. Tatăl sportivei:”Ce îi așteaptă în instanță pe cei care au jignit-o”

Citește și: Un alt cuplu de la Mireasa s-a despărțit. Nora a cerut să plece acasă:”Eu nu mai pot”

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute

Decizia venită din partea instanței a fost luată majoritate de voturi şi este definitivă. Asta înseamnă că Elena Udrea va merge la închisoare. În perioada următoare, ea va ajunge după gratii.

În vara lui 2018, în luna iunie, Elena Udrea a fost condamnată în acest dosar la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acea vreme, blondina se afla în Costa Rica, unde ceruse azil politic. Câteva luni mai târziu, în octombrie 2018, ea a fost reținută de către Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

Mai apoi, în decembrie 2018, Elena Udrea a fost eliberată, ca urma a deciziei luate de Curtea Constituțională, care hotărâse că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. Anul următor, în luna iulie a lui 2019, Elena Udrea a revenit în România.

Pedepsele dispuse în 2018 în privința dosarului Gala Bute

În anul 2018, în luna iunie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare de judecătorii de la Curtea Supremă. Fostul președinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, a primit cinci ani de închisoare, în același dosar.

Conform sursei menționate anterior, magistrații au menţinut sentinţele pronunţate de instanţa de fond şi în privința celorlalţi inculpaţi.

Astfel, Tudor Breazu, cunoscut ca fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. În ceea ce-l privește pe Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an şi şase luni cu suspendare.

Fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, iar Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, a primit doi ani şi şase luni cu suspendare.

În ceea ce-l privește pe fostul ministru al Economiei Ion Ariton, acesta a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Lista acuzațiilor din dosarul Gala Bute

Dosarul denumit „Gala Bute' a ajuns la instanţa supremă în luna aprilie a anului 2015, faptele fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani, mai scrie sursa citată.

În acest caz, procurorii au arătat în rechizitoriu că pe data de 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi SC Europlus Computers SRL, firma deținută de Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

Pe data de 1 februarie 2012, în baza acestui contract, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare. Era vorba despre 8.116.800 lei.

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului.

Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului.

Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană', conform procurorilor.

Anchetatorii care s-au ocupat de caz au susținut că Elena Udrea a avut cea mai importantă contribuţie la săvârşirea acestor fapte şi la producerea rezultatului. Asta pentru că ea a luat hotărârea organizării galei în urma unor discuţii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finanţării evenimentului, a cerut în mod repetat funcţionarilor din subordine să se întâlnească cu Obreja pentru a identifica soluţii în cazul încheierii contractului şi a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma să fie alocat de către MDRT în afara cadrului reglementat de procedura achiziţiilor publice.

Sursă foto: Facebook, Arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton