Ducu Darie, internat la Terapie Intensivă. Regizorul se află în stare gravă, la Fundeni

 Dumba Gabriela
.

Alexandru Darie, fiul regretatului Iurie Darie, este internat la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. În vârstă de 60 de ani, regizorul luptă de mulți ani cu o afecțiune gravă, ciroză, iar recent starea sa de sănătate s-a agravat. Ducu Darie, care este managerul Teatrului Bulandra, se află de 11 zile în spital, unde a ajuns din cauza unor complicații la plămâni.

Alexandru (Ducu) Darie se află în stare gravăAlexandru (Ducu) Darie se află în stare gravă

Informația a fost confirmată de Teatrul Bulandra, care a transmis că Alexandru Darie „este internat sub stricta supraveghere a medicilor şi urmează un tratament'.
Colectivul de la Bulandra „îi este alături şi aşteaptă să se întoarcă la teatru', a mai transmis instituția, potrivit Mediafax.
Alexandru Darie a fost diagnosticat cu ciroză, iar în ultimii ani, starea sa de sănătate s-a agravat, iar în prezent, regizorul s-ar afla pe listele pentru transplant hepatic, precizează Mediafax.
Fiul celebrului actor Iurie Darie, regizorul Alexandru Darie a împlinit 60 de ani pe 15 iunie anul acesta. De câţiva ani, regizorul se trata de ciroză la Ponderas Academic Hospital. În urmă cu zece zile, a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni, spun apropiaţii artistului.

Alexandru (Ducu) Darie, regizor de talie internațională

Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu, este unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în țară, cât și în străinătate.Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale Bucureşti.

Din 2002, Alexandru Darie conduce Teatrul Bulandra, conferindu-i acestuia un statut unic între teatrele din România, cu artişti de elită şi cu o dimensiune profund europeană.
În studenție a regizat spectacolul „Paracliserul', de Marin Sorescu, pentru care i s-a acordat marele premiu pentru cea mai bună producție la Festivalul International al școlilor de Teatru Jacques Lecoq, Riccione, Italia, 1981.În 1992, regizorul a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze „Mult zgomot pentru nimic', de William Shakespeare, BBC apreciind montarea drept un eveniment al stagiunii.

Alexandru Darie a regizat şi spectacole montate în SUA, la Performing Arts Centre din New, dar și la Globe Theatre Tokio, Japonia.
În ianuarie 1995 a regizat „Trei surori', de Anton Cehov, premiat de Asociația Criticilor de Teatru și de Uniunea Teatrală din România (UNITER).
În 1998, a montat la Teatrul Nottara o curajoasă adaptare a piesei „Viforul', cu Stelian Nistor.
În 2006, este ales preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, ducând la bun sfârşit în 2011, două mandate consecutive la conducerea acestei prestigioase instituţii. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton