Drama prin care trece Christian Sabbagh, de la debutul războiului în Ucraina: „Am retrăit acele momente, din copilăria mea”

 Borcilă Andreea
.

Drama prin care trece Christian Sabbagh. Celebrul prezentator de știri de la Kanal D este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la noi și a relatat inclusiv din Ucraina, acolo unde se desfășoară războiul început de Rusia, încă de la sfârșitul lunii februarie. Evenimentele sângeroase de pe teren i-au amintit, de fapt, de copilăria din Liban. Iată ce a povestit știristul! 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Christian Sabbagh este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la noi, având experiență de peste două decenii în presă. De mai mulți ani, el prezintă rubrica de știri de la Kanal D, în fiecare seară. Nu citește doar prompterul, ci iese și pe teren, de unde relatează la cald cele mai noi știri. 

christian-sabbagh-9christian-sabbagh-9

În plan personal, vedeta Kanal D trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Iulia, soția sa, cu care are și doi copii, pe Christian Jr. și pe micuța Anais. Prezentatorul tv mai are doi copii tineri din căsnicia anterioară cu Louise: Yasmine și Eduard. 

Citește și: Soția lui Christian Sabbagh, prima reacție după ce Poliția a venit la ei acasă:„Totul a plecat de la…'

Citește și: Cine este soția lui Christian Sabbagh.Iulia e cu 19 ani mai tânără

Citește și: Cum arată acum Elena Băsescu, după ce a apelat, din nou, la medicul estetician.Imaginile i-au surprins pe fani 

Citește și: Cabral prezintă emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici!', sezonul 2, la PRO TV.Ce vedete participă la emisiune

Drama prin care trece Christian Sabbagh, de la debutul războiului în Ucraina

Christian Sabbagh, de origine libaneză, este cunoscut ca jurnalist de război și a relatat corespondențe chiar din Ucraina, acolo unde războiul durează încă din februarie. Evenimentele dramatice pe care le-a observat i-au adus aminte de copilăria sa din Beirut, Liban, știind cum este să trăiască în teroare, fără să aibă siguranța zilei de mâine. 

Războiul este urât, indiferent unde se petrece, în Orientul Mijlociu, Africa sau Europa. Cel mai mult au avut de suferit civilii, ei sunt victimele reale ale oricărui război. A fost sfâșietor să văd, intrând în Ucraina, oamenii care fugeau cu ce au putut lua cu ei ca să își salveze copiii, din cozile uriașe cu mașini, unii se desprindeau și luau prin ger la pas cu copiii de mână.

Vezi doar suferință, lacrimi, copiii care în loc să crească într-un cămin, să aibă ce le trebuie, sunt nevoiți să ia calea exilului. Am revăzut scene din Liban, din copilăria mea. Am retrăit acele momente. Problema refugiaților o știu bine, m-am ocupat de asta ani de zile, am relatat și despre refugiații sirieni care încercau să forțeze granița dintre Turcia și Grecia. Este o dramă care se va întinde pe generații, sunt țări distruse aproape în totalitate și oamenii nu au unde să se mai întoarcă.

Atunci când te uiți în ochii unui copil și vezi suferința prin care trece, nu te mai poți gândi la nimic altceva, îți dorești să poți schimba lumea. Evident că nu te mai gândești la tine, privirea îți pătrunde adânc în suflet și de piatră dacă ai fi și tot nu ai putea rămâne indiferent.

Nu, curios nu, și probabil că explicația este că eu am crescut în război de mic. Te obișnuiești cu războiul. Îmi amintesc când erau bombardamente în Beirut, eu locuiam la etajul 9 în centrul orașului, ieșeam pe balcon să văd unde se bombardează, așa făceau și ceilalți copii, vecini. Vedeam unde aveau loc luptele, vedeam unde cădeau obuzele. Devenise parte din cotidian. Mergeam la școală și aveau loc atentate, eram nevoiți să trecem linia de demarcație dintre zona creștină și musulmană, și existau lunetiști care împușcau civili și de-o parte și de alta. Știam că există un risc uriaș, dar te obișnuiai, devenise un stil de viață, a povestit el într-un interviu pentru Ego.ro

Prezentatorul tv a explicat și de ce nu a reușit să intre la Academia de Poliție: Dosarul meu de cadre nu era bun, eu având dublă cetățenie și, după Revoluție, legislația nu era aliniată cerințelor lumii moderne și eu nu eram dispus să renunț la una dintre cetățenii, a mai continuat el pentru sursa citată anterior.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton