Cele mai colorate orașe din lume

 Lupescu Anca
.

Care sunt cele mai colorate orașe din lume? Călătoriile trezesc simțurile, mai ales dacă destinația vizată este cunoscută pentru vitalitatea sa. Aceste orașe sunt cele mai interesante și mai colorate locații în care poți merge. 

Tobermory, Insula Mull, Scoția

Filmul Edward Scissorhands (1990) prezintă un cartier suburban, mărginit de case în culori pastelate. Poți vedea echivalentul din viața reală făcând o excursie la Tobermory, capitala insulei Mull de pe coasta de vest a Scoției. Populația de aici este de doar 900 de locuitori, dar casele colorate care se întindeau pe malul mării sunt celebre pentru că au fost prezentate în programul pentru copii de la BBC Balamory.

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Barcelona, Spania

Renumită pentru arhitectura sa atrăgătoare, Barcelona este o sărbătoare pentru simțuri. Dacă ești în căutarea unui răsfăț, fă o excursie în Parcul Güell, un faimos spațiu verde cu clădiri luminoase și mozaicuri interesante.

Guanajuato, Mexic

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume, Mexicul este renumit pentru satele și stațiunile sale colorate. Iar atunci când vine vorba de vopsirea caselor, locuitorii din Guanajuato nu se abțin. Vei fi uimit de o mare de nuanțe vibrante așezate pe dealuri stâncoase, într-un oraș care a fost cândva faimos pentru mineritul argintului.

Zurich, Elveția

În Zurich, luxul este un mod de viață și vei observa acest lucru chiar și atunci când stai la o cafea. Cât timp te afli în oraș, vei avea ocazia să guși o gamă completă de mic dejunuri și prânzuri somptuoase, în care mâncarea din farfurie arată la fel de bine ca și gustul, iar locurile pe care le vei vedea în călătorii sunt la fel de eclectice și de scumpe. Este minunat să vezi culoarea folosită într-un mod atât de elegant aici.

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

St John’s, Newfoundland și Labrador, Canada

Exploratorii europeni au ajuns aici pentru prima dată în secolul al XV-lea, ceea ce face din St John’s unul dintre cele mai vechi orașe din Canada. La fel ca alte câteva dintre locurile de pe această listă, nu duce lipsă de reședințe colorate. Asigură-te că faci o vizită la Jellybean Row pentru a vedea câteva exemple fabuloase de fațade strălucitoare ale proprietăților. 

Căpitanii de corăbii care locuiau aici își făceau un punct de interes să își picteze casele în culori vibrante, astfel încât să le poată repera cu ușurință de pe apă.

Rio de Janeiro, Brazilia

În 2010, guvernul brazilian a recrutat artiști olandezi pentru a transforma mahalalele din oraș într-un proiect memorabil. Rezultatul este izbitor, mai ales în Favela Santa Marta. 

Întregul proces ar fi putut părea o încercare forțată de schimbare a aspectului locului, dar o serie de localnici au fost, de asemenea, implicați în transformarea acestei favele în ceea ce este acum unul dintre cele mai sigure locuri de vizitat din Rio de Janeiro. 

Acesta este un loc care debordează de un sentiment de mândrie locală.

Wroclaw, Polonia

Turiștii se înghesuie în orașul vechi din Wroclaw, pe râul Oder, în vestul Poloniei, pentru a se plimba pe străzile sale pitorești pietruite și pe numeroasele sale poduri. 

Cu toate acestea, clădirile care mărginesc străzile sunt adevăratele puncte de atracție, cu combinația lor strălucitoare de arhitectură istorică și lemn bogat pictat.

Valparaiso, Chile

Considerat centrul cultural al țării, Valparaiso este, de asemenea, un loc în care te poți minuna în fața unor nave maritime uimitoare. Acesta este un oraș portuar și există un flux aproape constant de ambarcațiuni elegante de care te poți bucura alături de clădirile colorate de pe uscat.

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Burano, Italia

Mulți oameni sunt familiarizați cu faptul că trebuie să obțină permisiunea autorităților de locuințe înainte de a face schimbări majore în locuințele lor. În Burano, rezidenții trebuie să obțină permisiunea guvernului înainte chiar de a-și vopsi casele. 

Nu există două reședințe alăturate care să fie vopsite în același mod, iar rezultatul este o revoltă de culori contrastante.

Vezi și: Ce înseamnă că un oraş este capitală culturală europeană

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este locul în care luxul și culoarea coexistă în armonie, iar orașul este renumit pentru casele sale opulente, care cu siguranță vor lăsa impresii de durată. Multe dintre ele se află, de asemenea, în zone cu peisaje uimitoare la malul mării. Cartierul Bo-Kaap are o istorie bogată și multiculturală, iar casele sale multicolore, pictate în nuanțe vii și vibrante, atestă acest lucru.

Boston, Massachusetts

Cunoscut pentru scena culinară plină de viață și pentru comunitatea multietnică, dar și pentru faptul că este locul de naștere al unei națiuni, Boston atrage pe toată lumea din toate mediile sociale, de la academicieni la persoane din lumea mondenă. 

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Orașul are, de asemenea, o mulțime de evenimente anuale în jurul cărora să planifici o vizită, Halloween-ul fiind un punct de atracție deosebit. Străzile se luminează pe măsură ce oamenii se adună pentru a sărbători în locuri precum istoricul Beacon Hill.

Jaipur, India

În secolul al XVIII-lea, pentru a sărbători sosirea Prințului de Wales, Maharaja Sawai Ram Singh a ordonat ca orașul indian Jaipur să fie colorat în roz. Și este roz și astăzi – pe orice, de la bulevarde până la reperele istorice. Palatele din Jaipur se numără printre cele mai bune din lume și atrag vizitatori de peste tot.

Ceaiul de ceapă cu nuci, cel mai bun remediu natural pentru tuse și dureri de gât

New York, SUA

Alcătuit din cinci cartiere, orașul New York se ridică cu adevărat la înălțimea poreclei sale de oraș care nu doarme niciodată. De la panourile publicitare din Times Square până la peisajele luxuriante din Central Park, pulsează cu o energie inconfundabilă și constantă. Dacă poți trece cu privirea dincolo de linia orizontului impresionantă, la nivelul solului veț găsi un loc plin de culoare în cele mai neașteptate locuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi Castelul Edinburgh – unul dintre cele mai frumoase castele din Scoția!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton