Amalia Enache le-a cerut prietenilor să nu-i mai aducă obiecte pentru casă: “Nu doresc să mai introduc niciun obiect nou”/ EXCLUSIV

.

Amalia Enache se străduiește să își elibereze casa de lucruri pe care nu le folosește. Pe unele le-a dus la reciclat, pe altele le-a donat. Din acest motiv, știrista Pro TV le-a cerut prietenilor să nu îi mai dăruiască obiecte potrivite pentru casă, indiferent de ocaziile ivite.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Amalia Enache face parte dintre oamenii responsabili care s-a depărțit de diverse obiecte, unele și cu valoare sentimentală, pe care nu le mai folosea sau care nu mai erau funcționale și le-a dus la centrele de reciclare.

288712675_10225525605241480_2305423071508687381_n288712675_10225525605241480_2305423071508687381_n

Prezentatoarea știrilor Pro TV a prezentat, zilele trecute Gala Respo City 2022, în cadrul căreia trei echipe de studenți la arhitectură și urbanism au fost premiate pentru proiectele depuse la concursul Respo City, inițiat de Asociația Respo Dee și susținut de Minsterul Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin intermediul proiectelor, tinerii au prezentat propria viziune a ceea ce înseamnă viitoarele orașe sustenabile din România. Cu această ocazie, Amalia Enache ne-a povestit despre lucrurile la care a renunțat. În zona de electrice și electrocasnice, mărturisesc că am fost și eu în categoria aceea de a face sertare special amenajate pentru tot felul de cabluri, despre care nu mai știam de la ce sunt și dacă le voi mai folosi vreodată. Tot felul de telefoane, de pildă Black Berry care nici nu mai există pe piață și fusesem atașată că era dintre primele mele telefoane, tot felul de electrice de prin bucătărie primite de la mătuși, părinți, dar pe care nu le foloseam. În momentul în care am aflat că sunt periculoase pentru sănătatea noastră, am zis: Gata! Este timpul să le adunăm în niște cutii unde să mă asigur că ele se duc într-un loc unde sunt cu adevărat colectate selectiv, sortate și din ele se extrage ceea ce mai poate fi folosit și nu arse undeva la marginea Bucureștiului ca tot eu să respir acel aer. Cred că oamenii de rând ar face mai multe dacă li s-ar da această posibilitate să avem unde precis să le ducem și să fie la îndemână, așa cum au gândit acești studenți, în niște spații, în centrul Bucureștiului, un spațiu de colectare unde știu că mă pot duce și mă pot debarasa de tot ce nu mai am nevoie în casă de genul acesta', a precizat vedeta Pro TV.

Amalia Enache le-a cerut prietenilor să nu-i mai aducă obiecte pentru casă

 Amalia Enache și-a anunțat prietenii de planul ei de a-și elibera casa de tot felul de lucruri care nu îi sunt utile și le-a cerut să nu îi dăruiască obiecte, indiferent de ocaziile ivite. Le spun tuturor să nu îmi aducă obiecte, pentru că eu vreau să scap de multele obiecte pe care le am: vaze, lămpi, orice, nu doresc să mai introduc niciun obiect nou în casă, niciunul, dimpotrivă vreau să eliberez, pentru că mi-am dat seama că nu le folosesc pe toate. Am făcut asta inclusiv cu vesela și cu farfuriile, la un moment dat și cu oalele. Hai să limităm la câteva pe care le folosim și restul toate să se ducă la oameni care chiar au nevoie. Linguri, furculițe, prea multe lucruri în această casă. Odată ce au plecat de la mine, nu stau să jelesc după niște obiecte', a declarat, în exclusivitate pentru VIVA!, Amalia Enache.

Citește și: De ce nu spune Amalia Enache cine este tatăl fetiței sale: „Are un alt stil de viață și…”

Citește și: Ce dietă minune ține Amalia Enache: „Nu mă ating de mâncare 16 ore din 24”

Citește și: Cum s-au cunoscut Elena Gheorghe și soțul ei, Cornel: „Practic, eu am făcut primul pas. Am riscat tot pentru el' / EXCLUSIV

Citește și: Alex Delea, câștigătorul Survivor 2022, adevărul despre relația cu Elena Chiriac: „Vorbim, ne scriem, suntem…' / EXCLUSIV

Amalia Enache și-a educat fiica în același spirit

Amalia Enache a obișnuit-o pe Alma, fetița ei, să îi urmeze exemplul. De foarte mică, ea trăiește în regulile acestei familii și noi ducem hârtia la hârtie, sticla la sticlă și plasticul la plastic. Vede o mamă întotdeauna enervată de existența atâtor ambalaje, mi se pare că producem extrem de mult. În momentul în care începi să le sortezi, îți dai seama de fapt cât de mult plastic produci, cumva nu îți mai vine nici apă îmbuteliată să iei, vrei să îți iei un filtru în casă. Ăsta e pasul pe care îl fac acum, pentru că mi se pare prea mult plastic. Alma crește conștientizând cu faptul că trebuie să le punem pe fiecare la locul lui și acolo unde se pot refolosi, neapărat să fie refolosite că nu e așa o sursă inepuizabilă', a precizat ea.

Alma s-a despărțit treptat de jucării

Ca orice copil, și Alma s-a atașat de jucării, doar că numărul lor devenise mult prea mare, iar Amalia a fost nevoită să găsească soluții potrivite. Iar cu jucăriile, da este problema oricărui  părinte de copil mic. Lucrurile au fost făcute treptat. Am trecut prin etapele în care: Hai să sortăm de ce te desparți', întâi au plecat spre subsol ca să uite de ele și după aceea mai departe. Și cumva povestea cu subsolul, în care mai avem niște cutii cu jucării vechi e o poveste bună și în magazin, pentru că nu mai doresc să cumpăr alte și alte lucruri noi și îi spun: Vrei să mergem astăzi în subsol să îți aegi din jucăriile vechi? Că sigur nu mai știi de ele!'.  Dar ea a ajuns la vârsta la care ei îi face plăcere să le dăruiască prietenelor din jucăriile ei.  Este în acel moment în care totdeauna când pleacă din casă își ia niște jucării. Pe asta i-o dau Anucăi, asta Gretei'. S-a întâmplat cumva, încet încet, nu se întâmplă din prima și mi se pare și puțin incorect față de copii când e vorba de făcut donații, primul lucru să te duci la jucăriile copilului. Donează tu întâi și după aceea cere-i copilului să fie generos și când e el pregătit. Și nu e doar: Hai să donăm din jucăriile tale!', eu cred că  trebuie să vadă exemplul tău, să te vadă pe tine că faci asta cu lucruri importante pentru tine, că pentru copil jucăriile sunt importante, nu sunt pentru mine, mi se par niște plastic roz, dar pentru ea sunt niște lucruri importante și atunci am făcut atunci când era pregătită. Întotdeauna am avut mare grijă să fie chiar dorința ei și de fapt să fie o idee care încolțește în mintea ei, nu o cerință a mea: Fii darnică, fii generoasă, acum trebuie să donăm', ne-a povestit Amalia Enache.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton