De ce a fost Călin Doboș condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Esteticianul vedetelor, acuzat de moartea unei paciente

 Oana Pantazi
.

Călin Doboș, cunoscut și ca esteticianul vedetelor, care a încetat recent din viață în uma unui tragic accident, a fost condamnat la închisoare cu executare, în 2020, fiind arestat în timp ce încerca să fugă din țară. Faimosul chirurg fusese condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Plâns de o mulțime de vedete din showbiz după ce a pierit înt-un tagic accident rutier, Călin Doboș, supanumit și esteticianul vedetelor, a avut în portofoliu nu doar povești de succes, ci și una dramatică – cu doi ani în urmă, chirurgul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Atunci, la scurt timp după intervenție, una dinte pacientele sale a decedat, ia Călin Doboș a fost acuzat de malpraxis.

29216541_10210882900258151_3622785277585522688_o-1024×768-129216541_10210882900258151_3622785277585522688_o-1024×768-1

Călin Doboș condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru moartea unei paciente

Supranumit și esteticianul vedetelor, Cătălin Doboș este un nume cunoscut în lumea showbizului. Vedete ca Bianca Drăgușanu, Vica Blochina, Dan Helciug, Nicoleta Luciu, Silvia de la Bravo, ai stil!, Denisa Tănase, Claudia Pavel și nu numai au apelat de-a lungul timpului la serviciile sale și i-au făcut ulterior reclamă pe conturile de de socializare.

Citește și: A murit Călin Doboș, chirurgul estetician al vedetelor, într-un grav accident rutier. Bianca Drăgușanu, clienta lui: „Sunt în stare de șoc”

Citește și: Cu se ocupă Dan Bordeianu de când a renunțat să mai joace în telenovele:„Nu am visat să mă fac actor

Citește și: Ileana Sterp și Daniela Iliescu s-au împăcat.Cum au fost surprinse cele două, într-un videoclip postat de Culiță Sterp

Citește și: Raluca și Alex formează cel mai nou cuplu de la Mireasa. Ce dedicație specială i-a făcut concurentul iubitei lui:„Am avut foarte mari emoții

Iată însă că, în urmă cu doi ani, regretatul chirurg a cunoscut și reversul medaliei. Călin Doboș, specializat în chirurgie maxilo-facială, a primit 3 ani de închisoare cu executare după ce una dintre pacientele sale, căreia i-a efectuat o procedură de liposucție, a încetat din viață. Femeia care s-a operat la Călin Doboș ar fi suferit mai multe perforații ale intestinului, potrivit detaliilor făcute publice de către familia acesteia.

În prima fază, chirurgul fusese achitat de Judecătoria Galaţi în dosarul penal pentru ucidere din culpă. De altfel, medicul și-a susținut în repetate rânduri nevinovăția, adăugând că vina i-ar fi aparținut pacientei, deși el era specializat în chirurgie maxilo-facială, iar o astfel de intervenție necesită experiență.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistrații au stabilit și că celebrul estetician nu va mai avea voie să-și exercite profesia timp de 4 ani. Familia pacientei decedate l-a dat pe medic în judecată, cerând despăgubiri de 1 milion de euro, bani necesari pentru a-i îngriji fiica, născută cu handicap.

Călin Doboș, încătușat la frontieră, în timp ce încerca să fugă din țară

Reputatul chirurg a fost găsit vinovat pentru decesul femeii. În decembrie 2020, Călin Doboș a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă. La scurt timp după aflarea sentinței, chirurgul a fost prins și arestat la frontieră în timp ce încerca să părăsească România.

Pe 6 iulie 2022, Curtea de Apel Galați a pronunțat verdictul în cazul chirurgului. Călin Doboș a fost obligat să plătească daune morale și materiale în valoare de 498.500 de lei, sumă la care se adăugau 28.000 de lei către Spitalul de Urgență din Galați, în contul îngrijirilor medicale primite de pacienta lui Doboș. esteticianului. Avocații chirurgului au contestat decizia, susținând că daunele nu se justifică în cuantumul stabilit de judecător.

Bianca Dăgușanu l-a vizitat pe Călin Doboș în arest

Printre celebritățile care au apelat nu o dată la Călin Doboș se numără și Bianca Drăgușanu, între cei doi existând o relație se strânsă prietenie. Vedeta a dezvăluit acum că îl considera ca un adevărat membru al familiei sale și este distrusă de durere după ce a aflat teribila veste. În stare de șoc, Bianca a mai mărturisit că erau atât de apropiați, încât ea l-a vizitat și atunci când a fost reținut de autorități, după ce a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă.

„Este foarte greu să vorbesc, nu-mi găsesc cuvintele, este prietenul meu, cel mai bun doctor cu care am lucrat vreodată, un prieten extraordinar, nu-mi găsesc cuvintele, nu-mi vine să cred, nu pot să cred așa ceva și nu știu ce să spun. Mi se pare că e ireal și că nu e adevărat și nu pot să cred așa ceva. Sunt în stare de șoc și nu îmi găsesc cuvintele prin care să îmi iau rămas-bun de la el… Deci nu a fost doar un prieten și un doctor, făcea parte din familia mea, l-am văzut în arest, am fost la el, a ieșit acum vreo șase luni…', a declarat Bianca Drăgușanu pentru Spynews.

Călin Doboș și-a pierdut viața miercuri, 26 octombrie, într-un cumplit accident rutier care a avut loc chiar în Capitală. Din nefericire, în urma impactului din Pasajul Basarab din București, Călin Doboș, aflat pe un scuter, a suferit leziuni incompatibile cu viața.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton