Cum arată vila smart în care locuiește George Buhnici. Se află în TOP 10 case sustenabile din lume

 Miniosu Alexandra
.

George Buhnici este cunoscut în toată țara, însă puțină lume știe cum arată vila smart îl care acesta locuiește. Locuința jurnalistului se află în 10 case sustenabile din lume. Pentru a o construi, în urmă cu mai bine de cinci ani, acesta a apelat la ajutorul mai multor specialiști. Deși la început lumea nu l-a încurajat, proiectul lui s-a dovedit a fi unul de succes.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

De curând, George Buhnici le-a făcut o mare bucurie fanilor, dezvăluindu-le cum arată vila smart în care acesta locuiește. Locuința a fost construită acum aproximativ cinci ani și primit certificatul de casă pasivă premium, fiind prima din țara noastră de acest tip și a noua din întreaga lume. Pentru a-și putea vedea visul împlinit, jurnalistul a apelat și la ajutorul mai multor specialiști.

george-buhnici-casa-22george-buhnici-casa-22

La aproape 41 de ani, George Buhnici poate să spună că le are cam pe toate. Jurnalistul duce o viață la care mulți râvnesc, bucurându-se de o carieră de succes. În plus, el deține și o locuință cu adevărat specială. Blogger-ul trăiește într-o casă smart, care se află în 10 case sustenabile din lume. Aceasta este situată în satul Tămași, din comuna Corbeanca.

Citește și: De ce și-a implantat George Buhnici un cip sub piele:„Da, sunt un cyborg'

Citește și: George Buhnici a demisionat de la Pro TV. Primele declarații ale prezentatorului:”Sunt onorat că am putut realiza atât de mult”

Citește și: Cum arată Brigitte Sfăt fără machiaj sau Photoshop:„M-am îngrășat 8 kg'

Citește și: Ce spune Cătălin Rizea, soțul Addei, despre boala artistei:”Îi voi sta alături…”

Cum arată vila smart în care locuiește George Buhnici

Din dorința de a sta departe de aglomerația din București, George Buhnici a luat o decizie radicală. În urmă cu mai bine de cinci ani, el a decis să-și construiască o casă, însă nu una obișnuită, ci una smart. Aceasta se află în satul Tămași, din comuna Corbeanca. Deși la început proiectul nu a fost foarte încurajat, s-a dovedit a fi o idee genială.

Deși, poate, din exterior pare a fi o casă obișnuită, odată pătrunși în interior vă dați seama că lucrurile nu stau deloc așa. Asta pentru că e vorba despre o locuință smart și foarte modernă. În total, patru arhitecți, șase designeri de interior și un inginer s-au implicat în acest proiect.

Casa smart a lui George Buhnici poate fi controlată și dacă se află la distanță prin niște sisteme speciale. Diferite lucruri, precum iluminatul, încălzitul, consumul de apă și deschiderea ușilor pot fi controlate doar prin niște aplicații instalate pe telefonul mobil.

Se află în 10 case sustenabile din lume

Ba mai mult, potrivit spuselor lui George Buhnici, casa lui e independentă de furnizorul de curent electric. Astfel, locuința lui se alimentează doar cu energie de la panourile voltaice. Jurnalistul a recunoscut că e pasionat de tehnologie, dar cel mai mult îl pasionează eficiența.

„În lunile de vară, eu sar constant de 2,4-2,5 megawaţi, adică de mii de kilowați, și practic îmi încarc mașina, încălzesc casa, încălzesc apa, ţin luminile aprinse și mai și bag în rețea, deci îmi anulez factura, cum ar veni.

Așa că investiția în fotovoltaice, care părea o chestie de lux acum 5 ani, dintr-o dată devine business. Pe mine mă pasionează tehnologia, dar cel mai mult mă pasionează eficiența', a povestit George Buhnici la Antena Stars.

„Au fost mulți oameni care au râs de mine'

Locuința smart a lui George Buhnici are o structură din lemn și stâlpi din beton. Față de alte case, înăuntru, ușile se deschid cu ajutorul amprentei. De asemenea, ea deține și un sistem special de ventilație și de filtrare a aerului. În vila jurnalistului se găsesc și întrerupătoare tip mini-tablete, dar și țevi de apă cu filtre integrate. Ba mai mult, casa are și o stație meteo. Aceasta poate monitoriza mereu temperatura exterioară, vântul și luminozitatea, scrie fanatik.ro.

Acum 4 ani, casa lui George Buhnici a primit certificatul de casă pasivă premium, fiind prima de acest tip din țara noastră și a noua din lume. Asta se întâmpla în luna februarie a anului 2018. Jurnalistul a povestit că, la început, mulți oameni au râns de el. Ulterior, el de-a demonstrat că visul lui poate prinde formă și contur.

„Au fost mulți oameni care au râs de mine. Mi-au zis: Băi, dar ești nebun? De ce să dai atâția bani, să investești atât de mult în tehnologie într-o casă de lemn, relativ mică. Și le-am spus: E o casă care nu are facturi'.

Tehnologia asta trebuie să facă, să ne ajute să trăim vieți mai bune, dar să ne și protejeze de fluctuații de genul ăsta, pentru că nu ne putem baza la nesfârșit pe combustibilul fosil', a mai declarat jurnalistul.

Sursă foto: Instagram, Captură ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton