O croitoreasă din Bacău a lucrat pentru Regina Elisabeta a II-a. Ce reguli trebuia să respecte: "Nu aveam voie cu telefonul în palat"

 Laciu Andreea
.

Claudia Florian, croitoreasa din Bacău care a lucrat chiar pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a făcut o serie de dezvăluiri despre modul în care colabora cu suverana, care erau materialele preferate ale acesteia, dar și ce reguli era obligată să respecte.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta a II-a a fost considerată, pe bună dreptate, un veritabil fashion icon. A combinat cu succes stilul clasic cu ținutele îndrăznețe și viu colorate. Printre cei care s-au ocupat de vestimentația suveranei s-a numărat și o româncă talentată, care a făcut parte din echipa de croitorese de la Palatul Buckingham.

Queen Elizabeth II DiesQueen Elizabeth II Dies

Cine este croitoreasa din Bacău care a lucrat pentru Regina Elisabeta a II-a

Ca să își păstreze aparițiile impecabile și stilul iconic de-a lungul anilor, suverana s-a asigurat că are printre cei mai buni croitori din lume la palat. Așa a ajuns Claudia Florian din orașul Bacău să lucreze chiar pentru Regină. Croitoreasa din Bacău are astăzi 47 de ani și a fost crescută de bunicii ei din municipiul Iași. A fost pasionată din adolescență de acest domeniu și și-a perfecționat talentul până a ajuns să lucreze chiar la palatul Reginei Elisabeta.

Într-o zi, Claudia a primit un telefon de la o persoană misterioasă, care nu s-a recomandat. I-a spus doar că își dorește să o invite la un interviu. Abia apoi a aflat că va lucra chiar la Palatul Buckingham, conform Playtech.

Citește și: Regele Charles al III-lea, întâmpinat la Palatul Buckingham cu „Long Live the King”. Gestul făcut de suveran

Citește și: Ce mesaj a transmis Ion Iliescu, după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Am avut ocazia să o cunosc și să discut cu ea'

Citește și: Ce relație au avut Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Majestatea Sa a sfătuit-o pe Lady Di să divorțeze

Citește și: Marea Britanie este în lacrimi! Cele mai emoționante imagini de la priveghiul Majestății sale, regina Elisabeta a II-a

Cum a ajuns în Marea Britanie

În anul 2007, croitoreasa din Bacău s-a îndrăgostit, dar partenerul ei s-a mutat în Marea Britanie. Pentru că s-a temut de o relație la distanță, și-a luat inima în dinți și a plecat și ea alături de bărbatul iubit. Pentru că nu cunoștea limba engleză, Claudia Florian a început să muncească în domeniul curățeniei. Abia apoi s-a apucat și acolo de croitorie, apoi a cunoscut o altă româncă ce deținea deja un magazin cu rochii de mireasă.

„Am avut noroc şi am întâlnit-o pe Ana Cristache, o altă româncă stabilită în Londra. Avea afacerea ei, un magazin de rochii de mireasă. Am lucrat vreo doi ani jumătate împreună, ea ajutându-mă foarte mult să învăţ engleza şi noi tehnici de croitorie.

Din păcate, a fost nevoită să vândă afacerea, moment în care m-am găsit în poziţia de a-mi căuta un alt loc de muncă. Mi-am făcut un C.V. şi am plecat prin Londra ciocănind la toate magazinele să văd cine are nevoie de o croitoreasă', a povestit Claudia Florian, într-o intervenție pentru BZI.ro.

Cum a ajuns să lucreze pentru suverană

Apoi a urmat interviul misterios, care i-a schimbat total viața. Printre vedetele care au ajuns să îi poarte creațiile s-a numărat pentru o perioadă inclusiv Beyonce.

„Când am ajuns la interviu, am întâlnit o doamnă foarte aspectuoasă, care s-a prezentat ca fiind asistentă personală a Elisabetei, Regina Angliei. Nu îmi venea să cred. Am fost foarte încântată de oferta ei. Am avut un alt interviu la Buckingham Palace. Era un nou început pentru mine.

După interviu, am fost acceptată pentru o perioadă de un an să fac hainele Reginei, să o întâlnesc personal şi să facem probe la diverse materiale pentru a confecţiona piesele vestimentare pe care le purta. Materialele folosite erau 100 la sută mătase naturală, făcute la comandă pentru Regina Elisabeta. Experienţa a fost nemaipomenită.

Eram verificată de fiecare dată când intrăm în palatul Reginei şi nu aveam voie cu telefon sau alte aparate cu care puteam face poze sau înregistrări. De fiecare dată când întâlneam Regina, trebuia să mă înclin în faţa ei şi să spun „Majestatea Voastră'. Mă simt împlinită că am avut această oportunitate să ajung acolo unde nu oricine ajunge şi mai ales pe forţele proprii', a mai povestit Claudia Florian.

Sursă foto: Hepta, Playtech.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton