CNCD s-a autosesizat în cazul afirmațiilor făcute de Bianca Drăgușanu despre femeile scunde. Ce riscă acum vedeta: "Este inacceptabil"

 Laciu Andreea
.

CNDC s-a autosesizat în mod oficial în cazul vorbelor controversate spuse de Bianca Drăgușanu despre femeile scunde, în emisiunea prezentată de George Tănase pe Youtube. Vedeta a făcut niște remarci deloc măgulitoare la adresa femeilor care nu au o înălțime suficientă pentru standardele ei, susținând că: dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic'. Cristian Jura, secretarul de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a făcut primele declarații despre această decizie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nu este pentru prima dată când vedeta se află în centrul unui scandal, dar acum s-a implicat și CNCD, la fel ca în cazul lui George Buhnici. În data de 17 septembrie, s-a difuzat pe Youtube emisiunea ZigZag, moderată de George Tănase, iar Bianca Drăgușanu a fost invitata din acea ediție. La un moment dat, ea a făcut o serie de declarații extrem de controversate, la adresa femeilor care sunt scunde.

bianca-dragusanu-1bianca-dragusanu-1

CNCD s-a autosesizat în cazul afirmațiilor făcute de Bianca Drăgușanu

După ce vorbele vedetei au stârnit controverse, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, iar acum secretarul de stat al CNCD dezvăluie primele detalii despre această decizie.

'Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube `theXclusive`, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate obliga partea care a săvârșit fapta de discriminare să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii de constatare', a declarat Cristian Jura, în exclusivitate pentru Fanatik.ro.

Citește și: Văduva Piticului Colorado, replică dură pentru Bianca Drăgușanu, după derapajul la adresa femeilor scunde: „Dacă ești înalt și nu ai minte…”

Citește și: Cum arată Neti Sandu în fustă mini, la 63 de ani. Astroloaga de la Pro TV are picioare de manechin!

Citește și: Ce spune Bianca Drăgușanu despre Victor Slav, la 8 ani de la divorț: „Dacă ai o bilă neagră la mine…”

Citește și: Cristian Boureanu neagă că a fost violent cu fostele sale partenere: „S-a spus că am împins-o pe Valentina Pelinel și și-a rupt piciorul”

Asociația Front, reacție oficială

Această asociație se ocupă de protejarea femeilor care au fost discriminate din diferite motive. Tudorina Mihai este vicepreședinta asociației Front și ea consideră că afirmațiile făcute de Bianca Drăgușanu ar trebui să fie aspru sancționate. De asemenea, în cazul în care se ia o astfel de decizie din partea CNCD, vedeta ar putea chiar să fie acționată în justiție de persoanele care se simt lezate.

'Este o declarație discriminatorie la adresa femeilor care sunt scunde. Este inacceptabil, este lipsă de respect și demnitate la adresa femeilor care nu sunt înalte. Cred că ar fi bine să existe o sancțiune, pentru a arăta că o astfel de declarație nu este binevenită în spațiul public și persoanele care apar la televizor sau în diverse spații să fie atente la felul cum se raportează la cei din jur și la diferențele dintre oameni.

O să vedem dacă și noi o să putem face asta. Conform legii, orice persoană lezată se poate adresa și instanțelor și CNCD-ului', a declarat Tudorina Mihai, pentru sursa citată anterior.

Ce afirmații a făcut Bianca Drăgușanu

În timpul emisiunii moderate de George Tănase, vedeta a afirmat că nu le consideră pe femeile scunde drept oameni și că nu îi pasă, de fapt, dacă face afirmații controversate.

De exemplu, uite, despre Kim. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie un pic mai înaltă, măcar cu vreo 10-15 cm, cred că era mai mișto decât e. Dar are niște forme pe care eu mi le doresc și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică, așa. Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă, nu ești om. Ești pitic.

Da, măi, dar nu mă mai face să zic lucruri…Eu, pentru că sunt înaltă, îmi plac femeile înalte. Asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde, dimpotrivă, au și ele norocul lor că pot să ia ditamai papainoagele în picioare și să pară înalte. Ai avantaje și dezavantaje. Deci nu înțelege greșit, că nu vreau să devină o chestie virală și împotriva mea. Oricum, mă doare la papuc, dar mă rog…

Fiind mică de înălțime ai multe avantaje, probabil ești mai rapidă, probabil ai mai multă energie, probabil poți să îți iei tocuri de 15-18 cm, care sunt foarte sexy. Fiind înaltă, ai foarte multe dezavantaje, dar eu cred că femeile cu adevărat frumoase sunt femeile înalte. Miss Universe de ce are un metru 80, de exemplu? Dintotdeauna, de când există Miss pe planetă?', a afirmat Bianca Drăgușanu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton