Top 3 sfaturi de siguranță pentru iarnă pentru animalul tău de companie

 advertising.ringier
.

Iarna este anotimpul în care ne place tuturor să stăm la căldură și să urmărim de departe cum zăpada se așează peste tot. Dacă ai un animal de companie pe care trebuie să îl scoți la plimbare, iarna duci o luptă zilnică. Cât de frumoasă este această experiență pentru tine și pentru animalul tău depinde de cât de bine vă protejați.

Primul sfat – scurtează timpul petrecută afară

Protecția vine pe primul plan pe timpul iernii. Cu toate că există hăinuțe pe care le poți folosi pentru protecție, încearcă să limitezi timpul pe care îl petreci afară cu animalul de companie. Orice veterinar îți poate spune cum că pisicile și câinii nu își pot regla la fel de bine ca oamenii temperatura corpurilor, iar un timp îndelungat petrecut afară iarna le poate crește considerabil riscul de hipotermie. Atunci când temperaturile de afară sunt scăzute, o plimbare scurtă e mult mai bună decât una lungă. Dacă în timpul plimbării observi semne că animalului de companie îi e frig, pune punct plimbării și mergi spre casă.

Sfatul al doilea – asigură-te că are lăbuțele protejate

Gheața, zăpada și sarea pot deteriora lăbuțele animalului de companie și duc la crăpături și sângerări. Pentru a evita toate aceste lucruri, asigură-te că lăbuțele animalului tău de companie sunt protejate înainte de a ieși afară la plimbare. Cea mai bună metodă de a-i proteja lăbuțele micului tău prieten sunt ghetuțele special create pentru animale. Dacă animalului tău de companie nu îi plac ghetuțele, poți opta pentru ceară pentru lăbuțe.

Sfatul al treilea – menține-ți animalul de companie hidratat

Deshidratarea este un risc în orice perioadă a anului. Iar pentru animalul tău de companie deshidratarea poate duce la simptome ca lipsa poftei de mâncare, diaree, vomă sau letargie. Dacă sesizezi oricare dintre aceste simptome, fă o programare la cabinet veterinar sector 3. Multe dintre animale tind să bea mai puțin apă în sezonul rece, așa că trebuie să te asiguri că pisica sau câinele tău sunt hidratați. Una dintre soluții este să plasezi mai multe  boluri cu apă în diferite arii ale casei.

Iarna poate fi un sezon dificil dacă ai un animal de companie. Cu toate că sunt ființe rezistente, pisicile și câinii au câteodată nevoie de ajutor din partea posesorilor lor. Cu minime măsuri de precauție, iarna va trece ca nesimțită și te vei putea bucura iar de plimbările lungi în siguranță pe vreme bună.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton