Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul de 38 de ani care va coordona campania de vaccinare anti-COVID

 Lupescu Anca
.

Klaus Iohannis a anunțat marți că a început pregătirea campaniei de vaccinare anti-Covid și l-a numit pe medicul Valeriu Gheorghiță coordonator. Dr. Valeriu Gheorghiță are 38 de ani și lucrează în prezent la Spitalul Militar Central.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila', va coordona campania de vaccinare anti-Covid și că dozele de vaccin vor fi ținute la Institutul Cantacuzino, în prezent în subordinea MApN.

'Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă', a anunţat Iohannis.

Cine este dr. Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Rezidenţiatul l-a făcut la Spitalul 'Matei Balş'. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr Carol Davila', mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar.

Valeriu Gheorghiță: „Masca să nu fie refolosită!'

Dr. Valeriu Gheorghiţă a explicat că în momentul de față masca este cea mai importantă măsură prin care noi putem limita răspândirea acestei infecții. Purtarea măștii, distanțarea fizică și igiena sunt lucrurile care ne pot asigura aproape un nivel de sută la sută protecție, a arătat Dr. Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a subliniat însă că pentru a fi eficientă masca, trebuie îndeplinite câteva condiții: să fie corect pusă, să acopere nasul și gura, să nu fie refolosită, pentru că o mască mototolită pe care o punem în buzunar, o scoatem, este o mască contaminată, care nu mai are nicio valoare din punct de vedere medical.

descărcare-17-1descărcare-17-1

Dr. Valeriu Gheorghiţă a subliniat că măsura de purtare a măștii dacă este asociată cu aerisirea spațiilor închise, unde crește concentrația de particule virale (…), distanțarea fizică și igiena sunt lucrurile care ne pot asigura aproape un nivel de sută la sută protecție.

Medicul a mai atras atenția asupra faptului că supraaglomerarea secțiilor de ATI la un personal insuficient va duce la o scădere a calității îngrijirii acestor pacienți.

Citește și: Care este acum starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț. A sărit în incendiu ca să salveze bolnavii de la terapie Intensivă

Citește și: Totul despre vaccinul anti-COVID-19 care va ajunge în România: cum a fost testat, când va fi distribuit, ce eficiență are

Citește și: Ce înseamnă „happy hypoxia', situația gravă în care pot ajunge pacienții infectați cu COVID-19 fără să-și dea seama

Citește și: O tânără de 21 de ani, însărcinată și diagnosticată cu cancer a refuzat chimioterapia, pentru a-și salva bebelușul: ‘Sub nicio formă nu am vrut să fac avort’

Un număr foarte mare de cazuri severe și critice care depășesc capacitatea de Terapie Intensivă se asociază cu creșterea ratei de deces, a spus medicul.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton