Ce studii are Mihai Rait, alias Dorel din Las Fierbinți. Actorul a făcut o facultate-fantomă, după ce a picat examenul la ASE: "Știi cum era acolo? Vestul Sălbatic"

 Dumba Gabriela
.

Mihai Rait, Dorel din Las Fierbinți, a dezvăluit într-un podcast cum a ajuns la o facultate-fantomă din București, după ce a picat anterior examenele la ASE și Spiru Haret. Mihai Rait se amuză cum de cele petrecute la vremea aceea și a povestit ce s-a întâmplat după ce facultatea la care se înscrisese el s-a desființat de pe o zi pe alta. Iată ce studii are Mihai Rait, alias Dorel din Las Fierbinți!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ce studii are Mihai Rait, alias Dorel din Las Fierbinți. Înainte să ajungă actor, Mihai Rait, celebru pentru rolul Dorel din Las Fierbinți, a vrut să se facă economist, având în vedere că mama lui era contabilă. Doar că planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg. De la București, mai exact. A picat admiterea la ASE și s-a dus la o facultate-fantomă.

19095694102101275455654231876262462004699802o-1024×683-1024×683-119095694102101275455654231876262462004699802o-1024×683-1024×683-1

Ce studii are Mihai Rait, alias Dorel din Las Fierbinți

Mihai Rait a vrut să dea la Academia de Studii Economice (ASE), dar a picat cu brio. Și-a încercat apoi norocul și la Spiru Haret, unde a luat o notă un pic mai mare, dar tot insuficientă pentru a deveni student.

„În 1998 am venit în București, planul fiind ASE. Terminasem Economicul în Hârșova. Maică-mea, contabilă fiind, mi-a zis că e de viitor. La ASE am luat 3,50. Nu prea poți să faci contabilitate fără matematică. Eram praf. La Spiru Haret am luat 4-4,25. 

Găsisem eu o mizerie: Facultatea Europa Ecor. Știi cum era acolo? Vestul sălbatic. La etajul unu erau fetele, apoi erau nefamiliștii, muncitorii… Aia era facultatea. La admitere era așa: e adevărat că 2 cu 2 fac patru? Adevărat sau fals? Cum să nu intru? 

În anul trei m-a felicitat că s-a desființat toată nenorocirea aia. Deci nu exista student în anul patru, că facultatea era doar de trei ani. I-am zis lui tata, vezi că e cu manevre Europa Ecor. 

În 2000 a fost pa, tot! Am fost zilele trecute, am ajuns pe acolo. M-a băgat Waze-ul. I-am arătat soției: uite, aici am făcut eu facultatea. Aia era singura variantă. După aia am zis să fac și eu o facultate serioasă. Am făcut și postliceala la controlul calității în Țăndărei', a dezvăluit Dorel din Las Fierbinți în podcastul lui Gojira, pe YouTube.

Citește și: Medeea Marinescu, despre rolul care i-a marcat viața: „Mă strigau Maria Mirabela cu ochii cât umbrela'. Detalii tulburătoare despre moartea tragică a Gildei, colega ei de film

Citește și: De ce a refuzat Delia propunerea Monei Segall de a participa la America Express: „Cu sora și cu mama, dar nu am reușit'

Actorul a făcut o facultate-fantomă, după ce a picat examenul la ASE

Mihai Rait și-a încercat norocul și la Medicină. Mihai Rait s-a înscris la o școală postliceală pentru că nu voia să facă Armata. Familia sa deținea atunci o afacere în care a fost implicat și Mihai Rait, respectiv o moară.

„Aveam o moară unde făceam mălai şi încă una unde făceam hrană pentru animale. Eu şi tatăl lui Bobonete eram cei mai bogaţi oameni din sat, eu aveam moară, el cârciumă, îi trimiteam pe oameni de la mine la el şi la unchiu meu, că şi el avea cârciumă. Moara mea era între două cârciumă”, spunea Mihai Rait într-un interviu pentru adevărul.ro.

După ce a terminat cei trei ani de postliceală, actorul și-a dorit să își continue studiile, astfel că se înscrie la mai multe facultăți care nu au legătură cu actoria. Mihai Rait a dat admiterea la Facultatea de Management Turistic și Comercial, din cadrul Universității Universtității Creștine Dimitrie Cantemir, Constanța. Se pare că nici acolo nu își găsise locul.

Atunci când era în anul 3, Mihai Rait se sfătuiește cu Mihai Bobonete și Octavian Strunilă cu privire la viitor. Cel din urmă îl convinge să renunțe la Management și să își urmeze pasiunea: actoria.

De teamă că familia sa nu reacționa bine, Mihai Rait le-a ascuns părinților că a dat la Facultatea de Actorie. „Bobonete intrase cu un an în urmă la Actorie, tot la Spiru Haret. Îl cunoscuse pe Strunilă pe o terasă şi ăla l-a convins să dea la Actorie. La mare a venit şi Strunilă, am făcut cunoştinţă, am râs, am glumit şi ăsta a început să-mi zică şi mie: „Bă, tu tre să dai la actorie, „Hai mă, lasă-mă-n pace. M-a lăsat Bobonete pe aceeaşi terasă unde l-a convins pe el Strunilă să dea la Actorie, cu aceeaşi sticlă de coniac. După trei ore mi-a zis Strunilă: „Gata, pe data de vii la Bucureşti şi ne apucăm de pregătire., mai spunea Mihai Rait.

„Ai mei nici nu ştiau că mă duc să dau admitere la Actorie, ai mei ştiau că mă duc să stau la Bucureşti, la Bobonete, două săptămâni. Eu eram la facultate în Constanţa, la Dimitrie Cantemir, la Managment Turistic. După ce a trecut armata, eu m-am speriat pentru că nu prea ascultam ştirile şi am zis că trebuie să merg în continuare la şcoală, mi-era frică de armată ca de dracu, eu am început vreo 4-5 facultăţi ca să nu plec în armată. M-am băgat la Constanţa la o particulară, la Managment Turistic, iar în anul trei, când am intrat la Actorie, am plecat e acolo . Nu le-am zis părinţilor că dau admitere iar, ei ştiau că sunt deja student, după aia le-am zis: „Vedeţi că am intrat la Actorie., spunea actorul.

Mihai Rait joacă de 11 ani în Las Fierbinți

Mihai Rait a mai spus că, deși îi place foarte mult să joace, teatrul nu s-a lipit deloc de el. Dorel din Las Fierbinți a mărturisit că a jucat într-un spectacol scris de Mimi Brănescu, însă, din cauza tracului, a realizat că scena nu e pentru el.

„La primul spectacol, din cinci replici, am uitat trei. Am zis că nu e de mine teatrul. Am avut mereu teama asta față de public: dacă uit textul. La serial e mai relaxată treaba', a mai povestit Mihai Rait.

În Las Fierbinți și-a găsit cu adevărat bucuria de a face ce îi place, la acest serial filmând 11, însă spune că nu suportă să se vadă la TV. Nici măcar în reclame. Mihai Rait a avut, mult timp, impresia că joacă extrem de prost, dar cu timpul s-a obișnuit să nu se mai critice atât de rău.

„Nu suportam să mă văd. La prima reclamă abia m-am uitat. Am zis: ia uite ce prost am jucat', a completat Mihai Rait, potrivit fanatik.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton