Ce este Bisht, pelerina neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale. Mulți l-au criticat că a acceptat să se îmbrace așa

 Dumba Gabriela
.

Ce este Bisht, pelerina neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale. Toată planeta a văzut aseară, după finala de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, că Lionel Messi, a purtat o mantie neagră, cu aur la gât, când a primit trofeul Cupei Mondiale, după victoria împotriva Franței. Iată ce este Bisht-ul tradiţional arab purtat de Messi, pentru care a fost îndelung criticat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Înainte de a primi trofel Cupei Mondiale, Lionel Messi a primit din partea emirului Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, o mantie neagră, cu aur în zona gâtului, drept semn al recunoştinţei familiei regale faţă de câştigător.

profimedia-0745402641profimedia-0745402641

Controverse legate de Bisht-ul tradițional arab purtat de Messi la Campionatul Mondial

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a părut la început nedumerit când i se punea mantia pe umeri, dar a îmbrăcat haina, înainte de a lua trofeul şi de a merge să îl ridice alături de coechipierii săi. Acest gest a făcut ca tricoul echipei naţionale a Argentinei să fi fost parţial acoperit atunci când a ridicat trofeul în faţa miliardelor de spectatori.

Messi a renunţat la bisht la scurt timp după aceea şi a continuat să poarte un tricou al Argentinei cu trei stele inscrpţionate pe el, semn că ţara sa a câştigat acum trei Cupe Mondiale.

Pelerina, numită Bisht, este populară în lumea arabă de mii de ani și este purtată de bărbați la ocazii speciale, la nunți și la sărbători. Astfel, gazdele turneului au ținut să marcheze specific evenimentul desfășurat în Qatar.

Această îmbrăcăminte făcea parte dintr-un protocol agreat și oficiile au fost făcute de Gianni Infantino, președintele FIFA, și emirul Qatarului, Tamim bin Hamad.

Citeste si: Gică Popescu și Florin Răducioiu, reacții după gestul obscen al portarului Argentinei, la Campionatul Mondial: „Am rămas consternat”

Citește și: Leo Messi va fi tată pentru a treia oară. Soția sa, Antonela Rocuzzo, este din nou însărcinată

Citește și: Leo Messi s-a căsătorit în Argentina cu Antonella Roccuzzo. Imagini de la ceremonia fastuoasă

Reacții controversate după ce Lionel Messi a purtat Bish-ul tradițional arab

Aflați în studioul TVR după finala CM 2022, foștii internaționali români Viorel Moldovan și Florin Bratu au comentat apariția surprinzătoare a căpitanului Argentinei.

„Nu poţi să faci poza pentru istorie îmbrăcat în fantomă. Eu îmi dădeam jos acea pelerină. Dacă era Diego, Diego o scotea' – Viorel Moldovan, referindu-se la Maradona.

„Vremurile s-au schimbat şi marketingul este la putere. Acesta era protocolul, şi Franţa dacă ar fi câştigat l-am fi văzut pe Lloris purtând acea pelerină' – Florin Bratu.

Potrivit Prosport, se pare că firma Adidas a fost prejudiciată în urma purtării Bisht de către Messi, tunica acoperind sponsorul tehnic al argentinienilor care este și sponsorul Cupei Mondiale.

Această imagine a făcut înconjurul lumii, dar acest veșmint aurit la gât și este purtat în semn de respect de demnitari și oameni importanți din Qatar.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton