Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani. Cum a început povestea ei de iubire cu Klaus Iohannis

 Oana Pantazi
.

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a împlinit azi, 2 noiembrie, 62 de ani. Soția președintelui Kalus Iohannis este, cu siguranță, cea mai vizibilă și mai activă primă doamnă, un model de eleganță și de discreție. Povestea lor de dragoste a început acum mai bine de 30 de ani și continuă și acum, unul dintre cele mai mare regrete ale cuplului fiind faptul că nu au copii. Iată cum s-au cunoscut!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Carmen Iohannis a împlinit azi 62 de ani, iar pagina ei de social media abundă de mesaje de felicitare încă de la prima oră. Prima Doamnă a României este extrem de iubită, atât în calitate de dascăl, cât și de consoartă de peședinte. Asta cu atât mai mult cu cât este și prima soție de președinte post-revoluționar mult mai vizibilă în spațiul public. Drept urmare, interesul pentru viața ei de familie și nu numai a fost mult mai mare. Asta cu atât mai mult cu cât Carmen Iohannis este și un fashion icon. Iată, așadar, cum l-a cunoscut Prima Doamnă pe peședintele Klaus Iohannis, alături de carre este de mai bine de 33 de ani.

6klaus-iohannis-si-carmen-intro6klaus-iohannis-si-carmen-intro

Cum a început povestea de iubire dintre Carmen și Klaus Iohannis

Camen Iohannis a împlinit azi 62 de ani, moment perfect de rememorare a întâlnirii dintre ea și președintele Klaus Iohannis, cei doi fiind căsătoriți din 1989. După 33 de ani de căsnicie, povestea lor de dragoste rămâne în continuare un reper de stabilitate. Cei doi s-au cunoscut în studenție, iar actualul președinte a povestit că a fost dragoste la prima vedere.

Klaus și Carmen Iohannis s-au cunoscut în studenție și sunt nedespărțiți de atunci. Președintele a povestit în cartea sa, lansată în 2014, ‘Pas cu pas’, cum a debutat relația cu soția sa.

Citește și: Cum arăta Klaus Iohannis la 17 ani. Fotografia care a devenit virală

Citește și: Valentina Pelinel, detalii intime din căsnicia cu Cristi Borcea:’Am menținut fiorii în relația noastră’

Citește și: Cum se simte Adriana Simionescu în primul trimestru de sarcină:'Primul trimestru e cel mai greu'

Citește și: Mihai Bendeac vrea o iubită care să fie interesată de viața lui profesională:'Eu mi-am sacrificat viața pentru cariera mea și vii tu și spui că…'

În timpul facultăţii am cunoscut-o şi pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani  şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani‘, a relatat Klaus Iohannis, care a ajuns profesor de fizică după încheierea studiilor, în vreme ce Carmen a ales să predea limba engleză în Sibiu, unde este și acum profesoară.

Am trecut de pragul de 25 de ani de când suntem căsătoriţi şi acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp‘, a declarat totodată Klaus Iohannis.

Viaţa noastră privată, atât cât e, nu are nimic extravagant, nimic spectaculos. Concediile ni le planificăm împreună şi mergem împreună peste tot. În concediu fac de toate, ca omul: depinde de perioadă, de program şi de ceea ce stabilim împreună, eu cu soţia‘, a mai povestit Președintele României. 

De ce nu au copii Prima Doamnă și președintele

De când a ajuns în vizorul public, o dată cu candidatura la Președinție, în 2014, interesul față de Klaus Iohannis și soția sa a devenit aproape la fel de mare ca cel față de programul său politic. Întrebarea care a apărut pe buzele tuturor încă de la bun început, vizavi de unul din cele mai sudate cupluri din politică, a fost ‘de ce nu au cei doi copii?’

Explicația a fost dată chiar de Klaus Iohannis, acesta dezvăluind de ce nu are niciun urmaș în momentul în care o serie de afirmații ale sale au fost răstălmăcite. După ce a declarat că el și soția au ales să investească în imobile ca urmare a faptului că nu au copii, Președintele a fost aspru taxat.

Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie‘, a dezvăluit Iohannis, care apoi a trebuit să explice de ce nu a ales să adopte.

Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică‘, a declarat Klaus Iohannis.

Astăzi, Camen Iohannis a împlinit 62 de ani, în timp ce Klaus Iohannis a împlinit 63 de ani pe 13 iunie. Cei doi formează un cuplu de mai bine de 33 de ani.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton