Simona Halep va afla peste un an verdictul în scandalul de dopaj: „Vor fi două înfățișări, pentru că...”

 Ifrim Georgiana
.

Simona Halep va afla peste un an verdictul în scandalul de dopaj. Tenismena este suspendată provizoriu și va apela la organele abilitate pentru a-și demonstra nevinovăția. Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a TAS, a explicat etapele prin care trebuie să treacă acum sportiva. Iată declarațiile acestuia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Vineri, 21 octombrie, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat că a suspendat-o pe Simona Halep pentru doping. Instituția susține că sportiva a folosit o substanță numită Roxadustat, inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping. Tenismena a susținut că va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția, însă se pare că verdictul îl poate afla abia peste un an. Un membru TAS a explicat etapele pe care trebuie să le parcurgă Simona Halep, susținând că vor avea loc două înfățișări.

Tennis Rothesay Classic BirminghamTennis Rothesay Classic Birmingham

Simona Halep va afla peste un an verdictul în scandalul de dopaj. Se pare că sportiva se va afla în fața unui proces de lungă durată, având în vedere pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a-și demonstra nevinovăția. Având în vedere procedurile complexe pentru un astfel de caz, o hotărâre oficială va fi pronunțată abia anul viitor.

Citește și: Andreea Răducan o apără pe Simona Halep și face o comparație cu cazul său de dopaj:”Poți plăti pentru greșelile altora”

Citește și: Adrian Mutu, mesaj pentru Simona Halep, după scandalul de dopaj:„Sigur joacă cel mai greu meci al vieții ei. Eu cred că…' / EXCLUSIV

Citește și: Carmen Iohannis a împlinit 62 de ani.Cum a început povestea ei de iubire cu Klaus Iohannis

Citește și: Cristina Joia a fost diagnosticată cu o afecțiune la plămâni, în trecut. A ajuns pe masa de operație:”S-ar putea să crăpi”

Simona Halep va afla peste un an verdictul în scandalul de dopaj

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a TAS, a explicat etapele procesului prin care va trece Simona Halep. Se pare că vor exista două etape de judecată, una la Sports Resolutions și alta la TAS.

„Vor fi două înfățișări, pentru că în conformitate cu regulamentele Federației Internaționale de Tenis, noi acum suntem în etapa a 2-a, în care sportivul poate contesta în fața Sports Revolution, care de fapt este tot un soi de tribunal independent, cu toate că el este organizat sub forma unei organizații non-guvernamentale, este un ONG independent.

Prima contestație va veni la Sports Resolutions, în care va contesta decizia de suspendare și după care, dacă nu este mulțumită, ea poate să facă apel la TAS și acolo are din nou posibilitatea să aleagă un arbitru și să se judece.

Deci vor fi două etape de judecată, o dată la Sports Resolutions și o dată la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv. Alte probe nu vor mai fi recoltate, sunt doar proba A și B care au fost analizate deja, deci din acest punct nu o să se mai întâmple nimic. Avem doar buletinele de analiză și suntem doar în etapa procedurală de mers în fața unui tribunal și de a încerca să-ți dovedești nevinovăția', a spus Cristian Jura.

„Nu vom avea un verdict mai devreme de un an'

Vând în vedere procedurile complexe pentru un astfel de caz, Simona Halep nu va primi un verdict mai devreme de un an. Cu toate acestea, sportiva va putea evolua la turneele demonstrative.

„Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA. Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu.

În perioada asta, poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât. Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important', a mai spus Cristian Jura, pentru Sport Total FM.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton