Azi se împlinește un an de la moartea lui Benone Sinulescu: ”Nu ne dăm seama cât de mare a fost”

 Calin Maria Bianca
.

Azi se împlinește un an de la moartea lui Benone Sinulescu! Marele artist a lăsat în urma lui o durere imensă pe care timpul nu a vindecat-o încă. Moartea lui fulgerătoare a intrat în atenția tuturor în urmă cu fix un an și a îndoliat sute de inimi. Familia, apropiații, fanii și toți cei dragi își aduc aminte cu multă suferință ziua de 18 noiembrie 2021.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Este o zi cu multă durere, astăzi, pentru toți cei care l-au cunoscut pe Benone Sinulescu. Pe data de 18 noiembrie 2021, marea stea a muzicii românești a încetat din viață, iar de atunci nimic nu mai este la fel. Colegii de breaslă nu l-au uitat și îi simt lipsa de scenă, astfel că unii dintre ei nu s-au sfiit să vorbească despre cel pe care-l alintau 'Nea Beni'.

benone-8benone-8

Ionuț Pavel, cel care i-a fost și prieten, dar și impresar timp de ani buni lui Benone Sinulescu nu a putut să lase această zi să treacă fără a vorbi de 'Nea Beni'. Nici Alin Popa, fostul șofer personal vreme de 10 ani, nu a lăsat această zi tristă să-i șteargă zecile de amintiri frumoase pe care le are alături de regretatul artist.

Citește și: Ce face văduva lui Benone Sinulescu, la aproape un an de la moartea artistului:”Mi-e foarte greu să…”

Citește și: Cui a rămas averea lui Benone Sinulescu. Văduva artistului face declarații copleșitoare:”Aș fi vrut să mor eu prima”

Citește și: Copiii Claudiei Pătrășcanu și a lui Gabi Bădălău rămân cu mama lor:„S-a așternut liniștea. Când ai avocați cu…'

Citește și: Ilie Năstase a rămas fără permis, după ce a fost prins băut la volan:'Băusem două beri, dar în România nu ai voie nici o bere'

Azi se împlinește un an de la moartea lui Benone Sinulescu

A trecut un an de la moartea lui Benone Sinulescu, însă în continuare amintirea lui este vie în sufletul și mintea noastră. Sutele de melodii compuse și cântate nu vor dispărea niciodată și ne vor face mereu să ne amintim cu drag de el în orice moment. Energic, vesel, mereu gata să aducă zâmbetul pe fața oricui, așa îl caracterizează toți cei dragi. Regretatul Benone Sinulescu a reușit de-a lungul vieții să umple cu viață orice loc în care pășea. Azi fiind cunoscut nu doar pentru cântecele și vocea de aur, ci și pentru ajutorul de care dădea mereu dovadă.

Apropiații, confesiuni dueroase despre Benone Sinulescu

Ionuț Pavel, cel cu care nea Beni a mers peste tot în lume, a revăzut de curând o filmare cu artistul. Bineînțeles, dorul și lacrimile și-au făcut simțită prezența, mai ales că videoclipul era făcut cu câteva luni înainte de moartea artistului. Acesta nu a ezitat și a vorbit deschis despre ce a însemnat 'Nea Beni' pentru el.

„Chiar zilele astea am dat de o înregistrare privată. Era făcută pe 9 martie anul trecut, cu maestrul Benone Sinulescu. Primăria din Buzău a organizat un eveniment. A plantat copaci dedicați unor personalități marcante de la noi: Benone Sinulescu și maestrul Dan Puric.

Domnul Puric ne-a invitat apoi în oraș. Chiar mă uitam acum pe înregistrare cum cânta Benone, cât de energic și de vesel erau, cum se tachinau. Era așa de frumos', a declarat Ionuț Pavel în exclusivitate pentru FANATIK.

Benone Sinulescu a ajutat o serie de artiști să se lanseze, inclusiv pe Fuego

Benone Sinulescu s-a făcut remarcat de-a lungul vieții nu doar prin vocea lui, ci și prin caracterul generos. Fostul impresar, Ionuț Pavel, nu a putut să nu vorbească despre ajutorul pe care regretatul artist l-a oferit în lumea muzicii. Deși nu mulți știu asta, a ajutat mulți artiști să se lanseze în domeniul muzicii. Printre numele mari descoperite de el se numără inclusiv Fuego și Emilia Dorobanțu.

„Dânsul a lăsat ceva în urma lui. Sper să fie și de acum încolo la fel de popular cum a fost. Tot ce făcea el era folclor autentic. A scos peste 600 de cântece. El și-a bazat toată cariera pe folclor. Nu ne dăm seama cât de mare a fost. E și recentă dispariția lui, încă se simte apăsarea anului care a trecut… Numai dacă mă gândesc la marele Gheorghe Zamfir, care i-a fost cel mai bun prieten, cât de multe ar avea să împărtășească. Chiar aș vrea să se știe pe câți i-a ajutat, mulți tineri care au confirmat cât sunt de talentați: Emilia Dorobanțu, Paul Surugiu (Fuego)… Nicolae Botgros îl privea ca pe un frate… ', a completat fostul său impresar.

Ce își dorește fostul impresar în amintirea lui Benone Sinulescu

Știm cu toții ceea ce a însemnat Benone Sinulescu pentru domeniul muzicii și pentru România, în general. Totuși, vorbind despre el, fostul său impresar nu a putut să nu vorbească despre ceea ce își dorește în amintirea regretatul artist. Ionuț Pavel a explicat că vrea ca cei care l-au iubit să nu-l dea uitării. Mai mult decât atât, să-i asculte muzica cât de des se poate, ca și când ar fi printre noi, iar cu acordul familiei să se facă un film cu și despre viața lui.

'(…) Povestea de viață a maestrului abia de acum începe să fie scrisă. Ar fi frumos să se facă un film despre viața lui, căci sunt multe lucruri de povestit ori o biografie care să fie scrisă, evident, cu acordul familiei. Era o figură vie, iar acum e o amintire frumoasă. O să conteze foarte mult dacă presa și lumea nu îl va uita!', a mai declarat Ionuț Pavel.

Poaman de un an a regretatului artist a avut loc sâmbăta trecută

Familia face toate rânduielile și respectă toate tradițiile în amintirea lui Benone Sinulescu. Chiar sâmbăta trecută a avut loc pomana de un an, unde au participat zeci de nume sonore din industria muzicii. Nici colegii de breaslă nu au lipsit de la evenimentul ce-l comemora pe marele artist.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton