Azi se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Cântăreața Doina Badea a murit, atunci, împreună cu toată familia / Nu i-a fost niciodată găsit trupul!

 Dumba Gabriela
.

Azi se împlinesc 43 de ani de la cutremurul devastator din 4 martie 1977, una dintre cele mai triste zile din istoria României. În acea zi neagră din istoria României au murit peste 1500 de oameni, printre care personalități îndrăgite de români, actori de comedie, cântăreți, regizori, scriitori și oameni de știință. Toma Caragiu, Alexandru Bocăneț, dar şi surorile gemene ale Oanei Zăvoranu s-au aflat printre victime. Una dintre tragediile care au șocat România, în urma zilei fatidice de 4 martie 1977, este a cântăreței Doina Badea, care a murit atunci împreună cu toată familia.

doina_badea-cantareatadoina_badea-cantareata

Actorul Toma Caragiu, regizorul Alexandru Bocăneţ şi cântăreaţa Doina Badea locuiau în centrul Capitalei şi blocurile lor s-au prăbuşit aproape unul peste altul în seara de 4 martie 1977, când seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a lovit România la ora 21.22.

Toma Caragiu și regizorul Alexandru Bocăneţ, soțul creatoarei de modă Doina Levintza erau împreună când s-a produs cutremurul și au făcut greșeala de a coborî  pe scări și au fost găsiți, fără suflare, printre dărâmături.

În blocul vecin cu cel în care stătea Toma Caragiu a avut loc altă tragedie: Doina Badea a murit împreună cu soțul (Traian Zmeu) și cei doi copii mici (Bogdan-Traian şi Andrei-Claudiu), pe 4 martie 1977, la ora 21:22:22. Îndrăgita cântăreață, posesoara unei voci inconfundabile datorită căreia era supranumită „Edith Piaf a României', avea doar 37 de ani.

Mâna Doinei Badea a fost recunoscută printre dărâmături după verigheta pe care o avea pe deget, dar trupul nu i s-a găsit vreodată.

Vorbind despre ea, Octavian Ursulescu spunea: „Doina Badea nu era ceea ce s-ar putea numi o cântăreață de turneu, de show, pentru că vocea ei era, fatalmente, mai mult pentru esteți, pentru oameni care apreciază vocea, dar ea nu putea capta foarte mult publicul. Avea un anumit gen și piesele cam de aceeași factură, mai serioasă, în schimb era cântăreață de concurs. Orice piesă de concurs încredințată ei, cum erau piesele acelea ample, festivaliere, cultivate și la San Remo, ea o conducea către premii.'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton