Au trecut 25 de ani de la moartea lui Ștefan Bănică Senior! Declarația emoționantă a fiului său: "Am învățat de la el tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament"

 Oana Pantazi
.

Pe 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la dispariția dintre noi a unuia dintre cei mai mari actori români ai secolului XX, Ștefan Bănică Senior. Moștenirea sa este dusă însă cu cinste mai departe de către fiul său, Ștefan.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Pe 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la dispariția marelui artist Ștefan Bănică. Un actor și cântăreț extraordinar, cu o carismă unică, care a trecut proba timpului și, chiar dacă de 25 de ani nu mai este printre noi, publicul nu l-a uitat. Piesele de teatru înregistrate, nenumăratele scheciuri comice de la Televiziunea Română, cântecele sale și filmele în care a jucat stau mărturie peste timp.

Citește și: Drama neștiută a Andreei Marin. Vedeta a suferit două sarcini extrauterine înainte de a o avea pe Violeta

Trei generații împreună

Fiul său Ștefan nu numai că duce mai departe tradiția familiei, ci i-a transmis-o și fiului său Radu, care le calcă pe urme tatălui și bunicului său. La finele anului trecut, în cadrul concertelor de Crăciun, Ștefan Bănică Junior i-a adus tatălui său unul dintre cele mai emoționante omagii, în timp ce cânta alături de fiul său.

La un moment dat, seniorul Ştefan Bănică a apărut pe un ecran alăturat, astfel încât trei generații au cântat împreună, spre încântarea celor prezenți, care au fost emoționați până la lacrimi în timpul spectacolului.

De altfel, nu este prima oară când Ștefan Bănică Jr. face un „duet” cu tatăl său, la fel de emoționant fiind și și colajul în care ambii interpretează piesa Cum am ajuns să te iubesc.

„A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață”

La 25 de ani de la plecarea sa, Ștefan  Bănică va pătrunde în casele noastre încă o dată printr-o emisiune-omagiu concepută și realizată de fiul sau, Ștefan Bănică Jr, la TVR în 1995, emisiune dedicată tatălui său la doar o lună de la plecarea sa. Emisiunea se numea „ De-a râsu, plânsu'. Acest medalion Ștefan Bănică – „De-a râsu, plânsu ' – va fi difuzat la TVR 2 pe 27 mai, ora 17:35, într-o ediție specială a emisiunii „Primăvara amintirilor'.

Citește și: Ce pensie primește Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor, de la statul român. Există o altă sportivă care încasează mai mulți bani

În ediția specială „De-a râsu, plânsu' spectatorii vor descoperi o parte din momentele memorabile ce poartă amprenta inconfundabilă a marelui artist Ștefan Bănică, dar și câteva interviuri cu mari personalitați care au lucrat de-a lungul timpului cu Ștefan Bănică: regizorii Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, dar și partenera de scenă a lui Ștefan Bănică, Stela Popescu.

Fratele-lui-Stefan-BanicaFratele-lui-Stefan-Banica

„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei. Apoi am învățat și am „furat', așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, dupa ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l.' – a declarat Ștefan Bănică Jr.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton