Stefan Banica - Despre muzica, showbiz si copii

 Revista VIVA
.

L-am astepta pe Stefan intr-o seara la Teatrul de Comedie unde repetase „Cui i-e frica de Virginia Woolf?”. A doua zi urma sa fie premiera. I-am pus mai multe intrebari decat imi notasem, vorbind despre dragoste, teatru, timp, muzica, showbiz si copii…

SUPERLOVE PESTE TOT
Noul album are piese al caror mesaj e putin diferit fata de ce ai facut pana acum. Pare a fi un album de maturitate artistica…
Intotdeauna am vrut sa spun ceva prin muzica mea, dar, daca mesajul se simte sau se aude mai ales acum, s-ar putea datora faptului ca e un album de maturitate. Este al 13-lea din cariera mea si… stii, de fapt, explicatia este ca primele mele albume au fost ale unui om care traia la bloc. Am locuit in bloc cateva zeci de ani si piesele mele aveau legatura cu viata mea de atunci, cu lumea aceea. Numai ca viata mea s-a schimbat. Nu am uitat ca am locuit la bloc si nu am uitat lumea aceea colorata si vie, dar acum vad altceva, ma refer la altceva. Si cantecele de dragoste de pe acest album nu mai sunt ca la 20 de ani… Ele exprima ce simt acum, la varsta mea. Am copii, am alte responsabilitati, am un alt fel de a vedea lucrurile. De pilda, e un cantec care noua ne place foarte tare, „Strange-ma in brate. Are aproape 6 minute, ceea ce e enorm pentru un cantec. Dar eu zic, eu zic! ca are o stare care face ca aceste minute sa nu se simta. Si, crede-ma, sunt foarte critic cu ce fac… Si mai e ceva legat tot de album care ma face nespus de fericit. Toata viata mea am visat sa am un disc de vinil, asa incat voi scoate la vanzare „Superlove „si ca LP, dar numai 50 de bucati, pentru ca va fi de colectie.

Stefan Banica

Campania Superlove e in colaborare cu Automobile Bavaria. Cum e sa-ti cunosti de-adevaratelea publicul? Sa-l vezi in fotografii, sa-i primesti mesajele?
Este extraordinar, primesc mesaje minunate de la oameni care imi spun ca asculta muzica mea, ca ma urmaresc de cand am can-tat in filme, ca ma stiu de la bun inceput. Este impresionant. Dar nu e vorba despre publicul in intregimea lui, ci despre oameni. Eu am cunoscut si am vazut in aceasta campanie oameni, nu tot publicul meu. Daca intri pe site, ii vei vedea. Campania asta are doua premii: o excursie la M¼nchen si o masina, un BMW X1 (cu taxele platite, important!) al carei castigator va fi extras chiar intr-unul din concertele de Cra-ciun, in cel televizat. E suficient sa cumpere albumul care are pe coperta o holograma cu o serie si un numar unic de identificare cu ajutorul carora cei care detin albumul se pot inscrie in etapa a doua a campaniei pe site-ul www.stefanbanica.ro. La inceputul lunii decembrie vor fi extrasi trei finalisti, iar eu, chiar in seara concertului televizat, voi extrage castigatorul marelui premiu.

Din teatru in muzica, din muzica la tv si apoi din nou la teatru. Pare ca traiesti sub un clopot de sticla. Mai esti in contact si cu „real life?
Iti dau un exemplu. Un mare actor, Gene Hackman, spunea ca orice rol pe care il joaca trebuie sa vina din realitate, altfel nu ar putea juca. Timpul meu, mai ales in anul acesta, care a fost cel mai comprimat din viata mea, e limitat. Am inceput repetitia la album din mai, am lucrat zi de zi, apoi am inceput sa repet la teatru, acum sunt in stadiul in care maine am premiera… Ce mai vad in rest? Mai vad oameni din masina, mai vad oameni pe aici pe langa teatru, in Centrul Vechi… „salut, salut!, acasa si somn. Si mai e realitatea legata de copii, care e incomparabila, pentru ca nimic nu se compara cu momentele acelea cand ma joc cu ei, mi se urca in cap sau ma trag de haine.

Banica deste Stefan

Cat talent ai?
Cat mi-a dat Dumnezeu.

Cata dragoste?
Tot cat mi-a dat Dumnezeu si cat pot sa constientizez si eu.

Cat pragmatism?
Destul de mic in comparatie cu ce ar trebui sa fie.

Cata incapatanare?
Din afara pare multa, dar nu e asa. S-ar putea sa nu fiu de acord cu tine,dar e important pentru mine sa vorbim pe aceeasi frecventa.

Cata loialitate?
Exista! In primul rand exercitiul numarul unu este sa fiu loial fata de mine insumi. Ca daca ma uit in oglinda si ma mint, atunci nu am facut nimic.

Cata spaima?
Destul de multa.

Cata indrazneala?
Dinauntru se vede foarte putina.

Cristina Stanciulescu, Fotografii MediaPro, Sebastian Enache

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton