Sexagenarii pe val: Elton John

 Revista VIVA
.

Sexagenarii pe val: Elton John

Sexagenarii pe val: Elton John

Sir Elton John are in spate 40 de ani de cariera si peste 250 de milioane de albume vandute. Lumea muzicala ii datoreaza compozitii de succes si popularitatea capatata de pian in zona rock.

Elton John

Cea de-a 60-a aniversare a lui Sir Elton John a fost una din cele mai speciale zile pentru The Brooklyn Youth Chorus Academy care au avut ocazia, pe 25 martie, sa cante pentru a doua oara alaturi de el si de formatia lui la Madison Square Garden.

Catedrala St. John the Divine din New York City a gazduit in aceeasi seara o intalnire pentru prieteni si familie. Altarul si sanctuarul au fost convertite intr-o scena pe care au cantat Sting, Paul McCartney si Scissor Sisters, spre marea surprindere a enoriasilor. Starul a sustinut in ultima vreme o serie de concerte caritabile extrem de apreciate de public. Unul dintre acestea a avut loc cu ocazia derularii campaniei „I Dont Drive Drunk, unde a urcat pe scena alaturi de Rod Stewart, Aerosmith, R.E.M. Dupa show-urile din America, Elton John se pregateste pentru o serie de concerte la Venetia.

De la „micul Reginald la „marele Elton
La Pinner County Grammar School, micul Reginald ii uimea pe toti cu talentul sau de pianist, iar parintii l-au incurajat sa urmeze cursurile Royal Academy of Music inca de la 11 ani.

Dupa divortul parintilor, in 1962, Reginald s-a apucat de cantat intr-un bar din Northwood Hills alaturi de un grup numit the Corvettes, iar apoi a intemeiat, impreuna cu prietenii sai, o trupa botezata Bluesology care a ajuns sa il insoteasca pe Long John Baldry. Anul 1967 a marcat prima colaborare dintre muzicianul Dwight si textierul Bernie Taupin, cu piesa „Scarecrow. Peste sase luni, si-a schimbat numele in Elton John, in semn de omagiu pentru saxofonistul de la Bluesology, Elton Dean si pentru muzicianul Long John Baldry. Primul album, „Empty Sky, lansat in 1969, n-a prea fost bagat in seama, dar Elton a perseverat sa lucreze si sa inregistreze melodii pentru alti artisti.

Albumul „17-11-70 l-a inscaunat ca „parinte al piano-rock-ului, iar materialele discografice din 1973, „Dont Shoot Me Im Only the Piano Player si „Goodbye Yellow Brick Road se aflau in topul preferintelor criticilor. Elton a fost alaturi de John Lennon la ultima aparitie scenica a acestuia interpretand celebrele „Lucy in the Sky with Diamonds, „One Day at a Time, „I Saw Her Standing There. A avut parte, ca orice star care se respecta, si de un album autobiografic, „Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy, dar nu si de un public care sa-l idolatrizeze. Ce-i drept, avea doar 1,70 m, isi pierdea parul, purta ochelari, se imbraca in costume care aminteau de Mozart, Donald Duck sau Statuia Libertatii… Albumele „Here and There si „Blue Moves (care include celebrul „Sorry Seems to Be the Hardest Word), alaturi de hitul „Dont Go Breaking My Heart, i-au intarit pozitia pe piata muzicala. Marturisirea ca este bisexual nu a luat pe nimeni prin surpindere, in schimb, vestea ca se retrage de pe scena i-a uimit pe toti. Dupa cinci ani de pauza, a revenit in 1979 cu o serie de concerte, devenind primul artist britanic care s-a incumetat sa plece in turneu in Israel si in fosta Uniune Sovietica.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton