Amfitrion - Palatul Elisabeta

 Revista VIVA
.

„Duminicile sunt mai calme, gatim singuri, citim, ne relaxam impreuna cu apropiatii sau decidem ce imbunatatiri sa mai aducem Palatului”.

 

Principesa Margareta, Principele RaduCum arata o zi obisnuita din viata Voastra?
Aproape ca nu as sti sa spun daca avem parte de prea multe zile „obisnuite. Fiecare zi aduce ceva nou, nu exista o „rutina, pentru ca ne desfasuram activitatea in mai multe locuri si pe mai multe planuri. Intr-o zi „lucratoare, de exemplu, la Palatul Elisabeta, pot avea o audienta, o intalnire de lucru la Fundatie, imi consult si raspund la corespondenta, organizez un dineu sau o receptie seara. Daca suntem intr-o calatorie in strainatate, avem intalniri cu ambasadori, oameni de afaceri, reprezentanti ai diasporei, participam la evenimente de strangere de fonduri pentru proiectele Fundatiei sau la conferinte, vizitam institutii de cultura. O zi „obisnuita la Savarsin ar insemna, de exemplu, supravegherea constanta a lucrarilor de refacere a castelului si consultari cu arhitectii, intalniri cu echipa Asociatiei de Dezvoltare Durabila, un tur al parcului si al serelor, care cer, de asemenea, ingrijiri constante, o cina linistita in familie.

Fundatia Principesa Margareta are birouri in Romania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Franta si Statele Unite. In aceste conditii, cat timp reusiti sa petreceti la Palatul Elisabeta?
La inceput, in primii ani de la infiintarea Fundatiei, calatoream intr-adevar foarte mult in strainatate pentru a strange fonduri cu care sa imi sustin proiectele. Intre timp, in cei 18 ani de existenta, FPMR s-a dezvoltat foarte mult, acum ma pot baza pe numerosi oameni valorosi si dedicati care imi duc viziunea mai departe. Asta este si ideea – ca Fundatia sa devina auto-sustenabila, sa se sprijine din ce in ce mai mult pe echipa, iar eu sa imi pastrez rolul de fondator. De cateva ori pe an, particip la Galele Fundatiilor din Europa, la evenimente de fundraising. Angajamentele mele in afara granitelor tarii imi ocupa cam un sfert din timp, ceea ce inseamna ca cea mai importanta parte a activitatii mele este dedicata proiectelor din tara.

Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta

Care sunt activitatile preferate atunci cand sunteti la Palatul Elisabeta?
Depinde  ne dedicam cu aceeasi placere activitatilor publice ca si celor „casnice. Primim cu bucurie grupuri de elevi din toate partile tarii. Este atat de reconfortanta sinceritatea si curiozitatea lor! Un eveniment reusit, in urma caruia simtim ca se pot naste proiecte interesante, este, de asemenea, o mare satisfactie.

Amenajarea spatiilor palatului este iarasi una din activitatile noastre preferate. Recent, sotul meu mi-a facut o surpriza, redecorand biroul Regelui. Sunt mul-tumita de rezultat si sunt convinsa ca si tatalui meu (care inca nu l-a vazut) ii va placea. O plimbare cu Ursus in parcul palatului sau un mic dejun linistit in loggia de la etaj sunt momente pe care le apreciem foarte mult.

Silvia si Luana Danet
Fotograf Radu Chindris
Machiaj Flori Papa si Mirela Vescan
Coafura Flori Papa
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton