Carla Bruni Sarkozy lupta impotriva SIDA

 Revista VIVA
.

Carla Bruni SarkozyCarla Bruni Sarkozy, sotia presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, se va implica intr-o campanie de strangere de fonduri pentru combaterea maladiei SIDA.

Prima doamna a Frantei va prezenta luni, cu ocazia zilei mondiale a luptei impotriva SIDA, misiunea sa, in prezenta directorului executiv al Fondului Mondial pentru combaterea SIDA, Michael Kazatchikine, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit ziarului Express, Carla Bruni Sarkozy va deveni ambasador mondial pentru protectia mamelor si copiilor impotriva SIDA.

Creat in 2002, Fondul Mondial de combatere a SIDA, tuberculozei si malariei asigura doua treimi din fondurile necesare tratarii tuberculozei in lume, 45% din banii necesari prevenirii si tratarii malariei si 30% din fondurile dedicate programelor de combatere a SIDA.

Cu sediul la Geneva, Fondul care este un parteneriat intre guverne, societatea civila, sectorul privat si comunitatile afectate a strans pana in prezent 11,4 miliarde de dolari pentru 550 de programe derulate in 136 de tari.

Dupa casatoria din luna februarie cu Nicolas Sarkozy, fostul manechin, in prezent cantareata, a declarat in timpul unei calatorii in Africa de Sud, ca ar dori sa se implice in actiuni umanitare.

Doua luni mai tarziu, in timpul unei vizite in Tunisia, ea a vizitat un sat de orfani, marturisind ca isi doreste sa profite de statutul de Prima Doamna pentru a fi „utila la nivel global'.

Foto: www.hepta.ro
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton