Amfitrion international: Andy Garcia

 Revista VIVA
.

Amfitrion international: Andy Garcia

Amfitrion international: Andy Garcia

Extrem de discret, fidel valorilor traditionale cubaneze, Andy Garcia este actorul pe care nu il veti vedea niciodata nud. Deosebit de protector cu familia sa, a ales sa locuiasca intr-o casa din Florida, pe care o numeste „Havana din Biscayne Bay.

Andy Garcia

Un fenomen destul de rar intalnit, nu doar la Hollywood, ci in general, este acela de a ramane cu picioarele pe pamant chiar si atunci cand viata ti-a suras si te-a urcat pe culmi la care nici nu visai sa ajungi. Este de necrezut ca o persoana care cunoaste succesul si care se bucura de toate beneficiile ce ii revin de pe urma acestuia, ramane neclintita in obiceiurile si ideile sale. Si totusi se poate. Daca va intrebati cine este omul nostru, atunci va spunem ca ne referim la celebrul actor Andy Garcia, cel pe care l-am vazut in filme cu mafioti, cu politisti si urmariri… ca in filme.

Nascut in Cuba, o tara in care politicul domina toate aspectele vietii, Andres Arturo Garcia Menendez este o figura relativ singulara in peisajul hollywoodian. Pe langa rolurile mari pe care le-a interpretat si filmele super premiate in care a jucat, Garcia e cunoscut si pentru discretia absolut uimitoare de care a dat dovada de-a lungul anilor. De altfel, are un set foarte bine conturat de idei, pe care le numeste „invechite, dar care se pare ca l-au ajutat sa se tina departe de scandaluri si cancanuri si sa traiasca impreuna cu familia sa ferit de blitzul paparazzilor.

Pe cand Andy avea numai 5 ani, la conducerea Cubei a ajuns Fidel Castro. In urma esecului invaziei exilatilor cubanezi din Bay of Pigs, familia sa a decis sa se mute in America, ceea ce la vremea respectiva era un gest de nebunie curata. Chiar Andy marturiseste ca „tatal meu a avut curajul sa plece impreuna cu sotia si cei trei copii sub 12 ani, asta pentru ca tara devenise de nelocuit. El a sacrificat totul pentru libertate.

A urmat cursurile Miami Beach Senior Highscool, unde a fost unul dintre cei mai populari baieti din liceu, pentru ca juca in echipa de baschet si arata foarte bine. Ulterior, s-a imbolnavit de hepatita, a trebuit sa renunte la sport si asa a ajuns sa studieze actoria la Florida International University. La inceput a avut roluri foarte mici, de aceea a fost nevoit sa isi ia un job pentru a se putea intretine. A fost o perioada chelner, apoi a lucrat intr-un depozit. In urma aparitiei sale in fimul „8 Million Ways to Die din 1986, a fost remarcat de regizorul Brian de Palma, care l-a distribuit anul urmator in „The Untouchables, rol in urma caruia Andy Garcia a devenit un actor cunoscut la Hollywood. Ce a urmat de aici incolo, e lesne de inteles. A jucat numai in filme mari, cu rezonanta, pe masura talentului sau: „The Godfather Part III (1989), unde, asemanarea sa cu Robert de Niro care avusese rolul lui Vito Corleone in „The Godfather Part II, l-a determinat pe Francis Ford Coppola sa ii dea rolul. De aici si pana la a fi nominalizat la categoria „cel mai bun actor, n-a mai durat mult. Acesta a fost momentul in care Garcia a ajuns un star de cinema de renume international.

Critic inflacarat al guvernului cubanez, Andy Garcia a scris, regizat si jucat in „The Lost City, alaturi de Dustin Hoffman si Bill Murray. Acest film a fost imediat atacat si respins de catre comunitatea latino-americana pentru ca descria mult prea explicit si radical figuri ca Fidel Castro sau Che Guevara.

Sa nu credeti insa ca Andy, la fel ca si celelalte staruri, nu face mofturi, mai ales ca acum isi permite, doar e vedeta, nu? Ei, aflati ca Andy al nostru refuza scenele in care ar trebui sa apara nud. De altfel, a si plecat o data ca din pusca de pe platourile de filmare si asta doar pentru simplul fapt ca i s-a cerut sa isi dea jos tricoul. Puteti crede asa ceva? Insa motivul pentru care nu doreste sa i se vada trupul gol, este ca… mare atentie… „nu exista lentile indeajuns de mari incat sa ma cuprinda in intregime daca as fi nud. Ei bine, la asta nu ne asteptam!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton