Amfitrion Emilia Popescu

 Revista VIVA
.

Te vad zambitoare, fericita, asa cum te stiu si eu si toata lumea... Secretul fericirii, te rog?
Sunt zambitoare, pentru ca am in fata mea un om cu care pot comunica si asta e cel mai important lucru. Nimeni nu detine secretul fericirii. Dac-ar fi o prajitura si s-ar face dupa reteta, ar fi asa simplu... Acea stare de plenitudine care-ti inunda fiinta, de o intensitate coplesitoare - fericirea - e de scurta durata. Probabil e echilibrul interior intre aspiratii si realizari. Nu stiu.

Ne-ai primit acasa si descoperim aici o multime de tablouri. Fiica ta, Maria, picteaza, tu esti nepoata de pictor… Inteleg ca pictura, cultura vizuala te-au influentat mult si pe tine si pe fiica ta. In ce fel?
Unchiul mamei mele – Iosif Iser – probabil ca „s-a strecurat' undeva in genele fiicei mele. Pictura, pentru mine, e o calatorie in absolut… sunt muta de admiratie in fata unui tablou si am nevoie sa ma incarc cu frumos. Fata mea si-a descoperit acest talent, il dezvolta si traieste in aceasta lume. Avem nevoie, din cand in cand, sa respiram aerul unui muzeu important si ne facem tinta un asemenea oras, fie Paris, Barcelona etc.

Am descoperit o mama mai mult decat iubitoare. Aproape pasionala. E adevarat? Ce relatie ai cu fiica ta?
Maria e minunea mea. Uneori ii multumesc ca e fetita mea. Fara gluma. Traiesc cu patima aceasta minune. Sunt dependenta de ea, oferindu-i, in acelasi timp, multa libertate. Avem o relatie deschisa si asta ma linisteste pentru ca adolescenta e dificila. Stie ca o ascult, ca o inteleg si o sprijin si, mai presus de toate, vreau sa se bucure de fiecare clipa.

Casa ta respira personalitatea ta. Am vazut multe obiecte antique. De ce? Ce-ti place la ele?
Imi plac obiectele care au istorie. Fiecare dintre ele a apartinut cuiva din familie sau sunt daruri de la persoane dragi. Sunt incarcate de energie proprie si cred ca se simte asta.

Vorbeste-mi despre grija. Cine are grija de psihicul tau inainte de spectacole? Ai atat de multe… Joci in multe si asta e bine…
Fiecare spectacol presupune alt tip de pregatire. Uneori ai repeti-tii ziua sau, pur si simplu, nu-ti permiti sa te odihnesti. Dar exista spectacole care te absorb cu totul si ele nu te lasa sa le neglijezi. La „Cui i-e frica de Virginia Woolf?' m-apuca emotiile cu o zi inainte si nu pot sa fac nimic altceva. Ma duc cu 2 ore jumatate inainte si mai repet, mai discut cu Stefan. Asa facem si la „Cafeneaua' si-o jucam de 14 ani. Discutam inainte si dupa fiecare spectacol. Probabil de-asta este si acum atat de bun, pentru ca il „ingrijim'. Un spectacol e ca o planta. Trebuie udata, ingrijita, iubita. Un spectacol e ceva viu si trebuie procedat in consecinta. Nu joc atat de multe, dar joc des. „Cafeneaua', „Casa Zoikai', „Cui i-e frica de Virginia Woolf?'. Cand am o pauza incep sa intru in panica.
 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton