"Nu purtăm nimănui pică". Andrei Păunescu vrea să facă pace cu Vasile Șeicaru, după scandalul piesei "Iancu la Țebea"

 Dumitrache Laura
.

Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru s-au certat din cauza melodiei „Iancu la Țebea'. Scandalul a pornit în urmă cu mai bine de un an, când cel din urmă a încercat să dovedească că linia muzicală îi aparține. Cei doi s-au adresat Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor, dar nu au primit răspuns. Recent, Andrei Păunescu a mărturisit că vrea să facă pace cu colegul său de breaslă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Andrei Păunescu a vorbit despre cearta cu Vasile Șeicaru, declarând că el a vrut doar să clarifice situația. De asemenea, cel care a preluat tradiția organizării Cenaclului Flăcara, după decesul lui Adrian Păunescu, e gata să facă pace cu Vasile Șeicaru.

andrei paunescuandrei paunescu

După moartea lui Victor Socaciu, pe 28 decembrie 2021, între Vasile Șeicaru și Andrei Păunescu a izbucnit un scandal din cauza melodiei  'Iancu la Țebea'. În timp ce Andrei a susținut că piesa este compoziția tatălui său, Adrian Păunescu, Șeicaru a protestat acest lucru, spunând că piesa este compusă de el.

Citește și: Andrei Păunescu aduce dovezi în scandalul cu Vasile Șeicaru, pentru piesa pe care și-o dispută: „E un fals”

Citește și:Scandal între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru: „Mușcă din tatăl spiritual”. De ce se ceartă

Citește și:Ileana Sterp și soțul ei au trecut prin clipe de panică, după vacanța din Amsterdam. Ce a pățit sora lui Culiță: „Doamne, cu ce ajungem acasă?'

Citește și:Oana Zăvoranu, prima reacție după ce s-a spus că s-a despărțit de Alex Ashraf: „Să nu mă credeți decât pe mine. Noi doi…'

Andrei Păunescu vrea să facă pace cu Vasile Șeicaru, după scandalul piesei „Iancu la Țebea”

Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru sunt în conflict, din cauza melodiei  'Iancu la Țebea', piesă devenită simbol a Cenaclului Flăcara. După moartea lui Victor Socaciu, între cei doi artiști a izbucnit un scandal de proporții. Totul a pornit după ce Andrei Păunescu a postat pe conturile sale de socializare piesa , 'Iancu la Țebea', declarând că acesta este compoziția tatălui său, Adrian Păunescu. Ulterior, Vasile Șeicaru a protestat acest lucru, acuzându-l pe Andrei că muzica a fost compusă de el.

Acum, la mai bine de un an de la începerea conflictului cu Vasile Șeicaru, Andrei Păunescu este dispus să facă pace cu artistul. Nu purtăm nimănui pică sau resentimente. Orice nume, mic sau mare, al Cenaclului Flacăra, care dorește să cânte pe scenă alături de noi, va fi întotdeauna bine primit', a spus Andrei Păunescu despre playtech.ro.

Vasile Șeicaru a refuzat invitația primită din partea familiei Păunescu

Andrei Păunescu a declarat că Vasile Șeicaru a refuzat luna trecută invitația primită din partea familiei Păunescu de a cânta la Craiova, într-o manifestare a Cenaclului Flacăra. „Sora mea, Carmen Păunescu, i-a adresat luna trecută o invitație în acest sens, dar ea nu a fost onorată. Poate cu altă ocazie!', a mai spus Andrei Păunescu.

Andrei a mai spus că nu a făcut altceva decât îi apere munca tatălui său. Nu am făcut nimic altceva decât să dăm o replică unor interviuri, legate de unele lucruri care nu corespundeau realității. Tatăl meu nu a fost doar poet, ci și compozitor. Reamintesc ceea ce am mai spus. 'Iancu la Țebea' nu e singura sa melodie. Reamintesc de refrenul melodiei 'Roată, roată, te mai inventăm o dată' , cântată cândva de Victor Socaciu. Sau de 'Craiova, my love', interpretată de Ducu Bertzi sau de 'Dor de Cluj', din repertoriul lui Ștefan Hrușcă'.

Cum a reacționat Vasile Șeicaru

După declarațiile lui Andrei Păunescu, Vasile Șeicaru nu a oferit niciun răspuns. Cu toate astea, el a negat punctul de vedere exprimat de familia Păunescu. Iată-mă și hoț de cântece! Aflu că sunt hoţ, că mi-aş fi atribuit un cântec compus de Adrian Păunescu. Adrian Păunescu era poet, măi, oameni buni, nu compozitor! Cineva spune că piesa compusă de mine în 1982, 'Iancu la Ţebea', nu-mi aparţine mie sub aspect muzical, ci mi-am însuşit-o de la marele poet. Noi ştiam că Adrian Păunescu a fost poet, un poet genial, însă nu şi compozitor de muzică. Cum să compună neştiind note, neștiind să cânte la vreun instrument?'a spus Vasile Șeicaru.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton