Povestea lui Papa Ștumpf, americanul căruia i s-a făcut pielea albastră, după un tratament pentru dermatită. Cum i s-a schimbat viața și de ce a murit

 Dumba Gabriela
.

Paul Karason a fost cunoscut drept „Papa Ștrumpf' după ce pielea lui a devenit albastră. Americanul a urmat un tratament pentru dermatită, care a dus la colorarea pielii lui în albastru. Viața lui Paul Karason, alias „Papa Strumpf” s-a schimbat radical în urma tratamentului respectiv.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Americanul Paul Karason a urmat o automedicație, din cauză că suferea de mai multe afecțiuni, printre care și dermatită, ceea ce i-a schimbat radical aspectul. Deși bărbatul a murit în anul 2013, mai multe imagini au reapărut în atenția publicului, la câțiva ani de când a devenit celebru, scrie Daily Mail.

122122

Cine a fost Paul, omul căruia i se spunea Papa Ștrumpf pentru că avea pielea albastră

Paul Karason, care suferea de o serie de afecțiuni, inclusiv dermatită, a început un tratament cu argint coloidal. Karason a început să folosească asemenea metal după ce a văzut cum o floare a fost revitalizată de argintul coloidal adăugat în apă. Încântat de „miracolul' la care asistase, și-a comandat și el prin poștă un kit cu așa ceva. Astfel, a început să bea câte aproximativ 300gr de argint coloidal pe zi, turnat într-o băutură făcută de el.

Mai mult, ABC News susține că Paul se freca pe față zi de zi cu un tampon îmbibat în același metal. Karason a dezvăluit că a început să simtă efecte imediate – artrita de la umăr nu-l mai durea și a scăpat și de refluxul gastroesofagian care nu-i dădea pace de ceva vreme. În primă fază, Paul a început să facă niște pistrui albaștri, după care întreaga față i s-a albăstrise, pentru ca ulterior să devină movuliu din cap pân-n picioare. Îngrijorați, medicii erau de părere că până și organele interioare ale acestuia deveniseră albastre.

În final, Paul Karason s-a ales decât cu argiria (sau argiroza) – un sindrom medical rar cauzat de excesul de argint care intră în contact cu organismul și și-a primit porecla „Blue Man/Omul albastru' sau „Papa Ștrumpf', fiind asemănat cu îndrăgitul personaj din filmul cu același nume (Ștrumpfii, 2011).

„Un prieten care nu mă mai văzuse de ceva vreme a venit și m-a întrebat ce mi-am făcut', a spus Paul, care s-a născut cu pielea deschisă și cu părul roșcat, potrivit a1.ro.

Argintul folosit de Paul are proprietăți antibacteriene și a fost folosit pentru a lupta împotriva infecțiilor de mii de ani, dar a ieșit din uz când a fost dezvoltată penicilina, care este mult mai eficientă. A continuat să fie folosit în unele medicamente fără prescripție medicală până în 1999, când Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) l-a interzis deoarece provoacă argirie.

Citește și: Delia a fost confundată pe stradă cu sora ei, Oana Matache: ‘Oh, mămicule, dar ce micuță ești, la televizor pari mai mare’. Cum a reacționat artista

Citește și: Mădălina Crețan susține că Nosfe, soțul ei, și-a prevăzut moartea: ‘El mi-a spus că o să moară tânăr, că pe la 45-50 de ani maxim nu o să mai fie’

Viața lui Paul Karason s-a schimbat complet după ce i s-a albăstrit pielea

Paul Karason a susținut, atunci, că pielea sa albastră îl ferea, totuși, să se ardă din cauza razelor solare. Cu toate acestea, a remarcat Paul, nu i-a plăcut faptul că oamenii se holbau la el pentru că era diferit. La câțiva ani după ce a devenit inițial cunoscut, viața personală a lui Paul s-a schimbat.

S-a chinuit să-și găsească de lucru, s-a despărțit de logodnica sa și a suferit mai multe crize de sănătate, inclusiv cancer de prostată și probleme cardiace.

După ce și-a pierdut casa, în 2012, Paul a fost forțat să se mute din Madeira, California. El s-a întors în orașul natal Bellington, din Washington, devenind o persoană fără adăpost.

Cu toate acestea, după ce s-a întors acasă, s-a reîntâlnit cu o prietenă de școală, Jo Anna Elkins, iar cuplul – care avea să se căsătorească ulterior – s-a mutat împreună. În septembrie 2013, Paul Karason a murit la vârsta de 62 de ani la un spital din Washington, unde era tratat pentru pneumonie, după ce a suferit un atac de cord.

Soția sa a declarat pentru presă că a suferit și un accident vascular cerebral.

foto: a1.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton