Actrița Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani

 Radulescu Ruxandra
.

Actrița Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani. Actrița de origine italiană, Gina Lollobrigida, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, la o clinică din Roma, unde fusese internată în urmă cu ceva timp. Una dintre marile artiste ale cinematografiei italiene, Lollobrogida s-a născut la Subiaco la data de 4 iulie 1927. De-a lungul carierei, Lollobrigida a colaborat cu regizori italieni de renume mondial precum Vittorio De Sica, Mario Monicelli, Pietro Germi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gina Lollobrigida, una dintre marile artiste ale cinematografiei italiene, s-a stins din viață la 95 de ani, la o clinică din Roma, unde fusese internată. Gina Lollobrigida a fost una dintre actrițele legendare ale cinematografiei italiene. De-a lungul carierei sale, ea a colaborat cu regizori de renume și a jucat alături de actori precum Anthony Quin. Gina Lollobrigida, cunoscută de toți sub numele de Lollo, a fost una dintre cele mai importante actrițe ale generației sale, alături de rivala ei Sophia Loren, și a contribuit la crearea imaginii divei italiene care a reușit să se transforme dintr-un sex-simbol într-o vedetă internațională.

urn-newsml-dpa-com-20090101-210119-99-89003-large-4-3-jpgurn-newsml-dpa-com-20090101-210119-99-89003-large-4-3-jpg

Actrița Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani

În ianuarie 1949 s-a căsătorit cu medicul sloven Milko Skofic, care a slujit printre refugiații cazați temporar la Cinecittà. În august 1957 s-a născut primul lor fiu Milko jr. În 1950, ea zboară singură la Hollywood, acceptând o invitație a miliardarului Howard Hughes, renumit pentru fascinația sa pentru dive. Gina Lollobrigida a realizat imediat că Hollywood-ul nu era mai mult decât o închisoare poleită cu aur așa că a revenit la Roma.

Citește și: Vivienne Westwood a murit. Creatoarea de modă avea 81 de ani

Citește și: A murit Mitică Popescu. Marele actor avea 86 de ani

La începutul anilor 1950 au sosit primele succese, Gina Lollobrigida a jucat în filme precum, „Achtung, Banditi!” (1951) de Carlo Lizzani sau „Fanfan la Tulipe” de Christian-Jaque din 1952, care a consacrat-o ca vedetă în Franța, notează Reppublica.

Gina Lollobrigida a fost laureată a mai multor premii pentru excelența în actorie

Actrița Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani. Lollobrigida a câștigat de 6 ori premiul David di Donatello, de 2 ori premiul Nastro d’Argento (în 1954 și 1963)și de 6 ori Bambi Awards; de asemenea a fost nominalizată de trei ori pentru Golden Globe, o dată pentru BAFTA și a câștigat în 1961 premiul World Film Favourite – Female.

În 1985, a fost nominalizată ca ofițer al Ordinului Artelor și Literelor de către Jack Lang, ministrul de cultură al Franței de atunci, datorită realizărilor sale artistice în sculptură și fotografie. În 1992, artista italiană a fost decorată cu Légion d’honneur de către François Mitterrand, președintele de atunci al Franței. La 16 octombrie 1999, Gina Lollobrigida a fost nominalizată Ambasador al bunăvoinței al Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton