Mircea Geoană, adevărul despre starea sa de sănătate: "Viața mi-a fost pusă în pericol, dar..."

 Dumba Gabriela
.

S-au făcut multe speculații în spațiul public privind starea de sănătate a lui Mircea Geoană, iar secretarul general adjunct al NATO nu a vorbit niciodată deschis despre ele. Prezent la emisiunea La cină', Mircea Geoană a confirmat că viața i-a fost pusă în pericol, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, menționând că probabil va dezvălui despre ce a fost vorba într-o carte autobiografică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

În ultimele luni s-a speculat mult vizavi de starea de sănătate a lui Mircea Geoană, având în vedere schimbarea de look ce a ridicat semne de întrebare. Secretarul general adjunct al NATO a confirmat că s-a confruntat cu anumite probleme, dar nu a dorit să dezvăluie diagnosticul pus de specialiști.

290937548_601906534626266_8108554364012576625_n290937548_601906534626266_8108554364012576625_n

Ce boală are Mircea Geoană și ce spune despre problemele de sănătate

Mircea Geoană a refuzat să vorbească despre starea sa de sănătate, chiar și atunci când a fost întrebat de ce a ales să renunțe la păr și să se tundă la chelie. Situația a ridicat multe semne de întrebare și chiar s-a speculat în spațiul public că ar fi vorba despre o boală incurabilă. Mircea Geoană nu a vorbit, însă, niciodată despre acest lucru, însă recunoaște că viața i-a fost pusă în pericol.

„Da, dar nu intru în detalii”, a răspuns Mircea Geoană când a fost întrebat dacă a existat vreun moment în care viața i-a fost pusă în pericol.

„Sunt detalii care… poate în cartea de memorii o să le scriu sau o să le scrie un biograf al meu când o să aibă voie să se uite la arhive (…) Am avut și eu probleme de sănătate, am avut sperieturile mele…

Sunt doctori foarte buni și aici, uneori sunt doctori mai buni aici decât acolo… Trăind la Bruxelles, când mă duc la medic, mă duc mai degrabă acolo, pentru că sunt medicii noștri și mă duc pe sistemul nostru de la NATO.(…)

Cred că dacă ai un doctor bun în România și știi că e un loc în care poți să ai încredere, te duci pentru că sunt foarte buni, dacă simți că treaba nu merge și că îți pui viața în risc, încerci și în altă parte.”, a declarat Mircea Geoană, în cadrul emisiunii moderate de Ionela Năstase și Adi Hădean, „La cină”, de la Digi24.

Citește și: Ce i-a cerut văduva lui Cornel Patrichi lui Vasile Muraru, la 6 ani de la moartea artistului:'I-am povestit ce am făcut'

Citește și: Cum a început relația dintre Valentina Pelinel și Cristi Borcea. Ce relație are afaceristul cu familia ei:„Am ales să urmez calea inimii’ / EXCLUSIV

Mircea Geoana, mai optimist ca niciodată

„De multe ori, îți dă Dumnezeu o încercare – personală, profesională, sentimentală… Parcă îți dă un test să vezi dacă ești capabil să treci peste și să înveți ceva din acel moment greu.

Și dacă am făcut ceva bun în viața asta este că nu am considerat nici un moment că un eșesc este definitiv sau un succes este definitiv. Eu cred că viața nu se termină decât atunci când te duci la Ghencea Militar (n.r. cimitir)”, a dezvăluit Mircea Geoană.

Cred că și noi de multe ori ne inducem, din grijile de zi cu zi sau din problemele pe care le avem cu toții, o stare de spirit oarecum negativă. Şi îmi dau seama că, de fapt, tu poți într-un fel să-ți impui psihologic, să spui, dar ştii, până la urmă suntem totuși.. fac lucruri interesante, am o familie minunată, am șanse să fiu cu tine în emisiune.

Nu glumesc. Şi cu colegii de aici, le mulțumesc că sunt în jurul nostru, și cu Adi. Mi-a dat Dumnezeu niște lucruri excepțional de interesante. Cred că sunt puțini români care să fi avut, cu tot rollercoaster-ul vieții mele, atât de multe șanse să fac lucruri deosebite. Am vreun motiv să fiu îmbufnat și posomorât și pesimist sau cinic? Nu!”, a mai declarat Mircea Geoană.

Întrebat când a fost lovit de viață Mircea Geoana a răspuns:

„Dumnezeu și dă, Dumnezeu te și încearcă. Și eu nu sunt un tip resemnat, sunt un tip care se luptă dârz și cred că azi sunt mai puternic și mai încrezător decât, să zicem, anul 2009. Viața îți dă și bune și rele și trebuie să fii pregătit să le înfrunți pe amândouă.

Viața nu este făcută doar dintr-un marș triumflal. Nimeni nu are doar un succes desăvârșit. Dar trebuie să încerci să te bucuri de viață așa cum e. Încerc să zâmbesc mai mult și să fac și lucruri mai vesele.

Viața este totuși scurtă și trebuie să te bucuri de ea. Trebuie să vezi partea plină a paharului. Poate am și eu motive pentru care să fiu îmbufnat, dar nu contează. Tot timpul este ceva pozitiv în viață, o umbră de speranță…”, a mai spus Mircea Geoană.

Cel mai greu moment din viața lui Mircea Geoană

Mircea Geoană nu s-a ferit să vorbească nici despre cea mai dificilă perioadă din viața lui, în care a simțit că poate pierde totul. Este vorba despre momentul în care fiica lui a venit pe lume. Ana a luat o infecție periculoasă după ce s-a născut, iar starea ei s-a agravat rapid. Din fericire, a fost salvată la timp:

„Cel mai dificil moment din viața mea a fost când s-a născut Ana. Mihaela a născut la Municipal și asta mică a plecat din spital cu o infecție spitalicească și am fost la limită să o pierdem, la câteva zile după ce s-a născut. O luasem deja acasă… Noroc că am avut un prieten care a putut să facă rost de un antibiotic pentru vârsta respectivă și am salvat-o.

Deci, pentru mine, ăla a fost… Au murit părinții, au fost momente grele, evident toate sunt grele, dar pentru mine momentul ăla a fost absolut înfiorător, puteam să o pierdem pe Ana și faptul că poți să mori cu zile, la câteva zile, într-un spital din România încă mi-a rămas pe creier și dacă e ceva de făcut, va trebui să ne apucăm să facem spitale noi și curate.”, a povestit Mircea Geoană, în emisiunea amintită.

foto: Facebook Mircea Geoană

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton