Acasă la Andie MacDowell

 Florentina Liutic
.

A fugit întotdeauna de aglomeraţia din marile oraşe. A schimbat doi soţi, un logodnic şi o mulţime de case. A rămas însă fidelă în două cazuri: copiii săi şi compania de cosmetice a cărei imagine este de 28 de ani.

 

 

Andie MacDowell


 

În Carolina de Sud se află un mic orăşel cu 12.000 de locuitori, Gaffney, o localitate liniştită, cu străzi aproape pustii, cu vile mici şi grădini mari. Până şi bulevardul prin­cipal, Cherokee Avenue, are numai două benzi care se întind de-a lungul liniei de cale ferată. Cele mai impor­tante evenimente din oraş sunt Târgul Fermierilor, care are loc vara, în fieca­re miercuri şi sâmbătă, în parcarea de lângă Oficiul Poştal, şi concertele din Cabana Gaffney. În urmă cu 55 de ani, în această comunitate în care nu se întâmplă niciodată nimic, s-a născut Andie MacDowell, femeia ajunsă cele­bră mai întâi pentru tenul său perfect care a ajutat-o să devină imaginea LOréal, şi mai apoi pentru talentul ac­toricesc. Înainte de a deveni una dintre favoritele fotografilor şi regizorilor, Andie MacDowell şi-a petrecut verile la casa de vacanţă a familiei, o vilă din Arden, Carolina de Nord, construită înaintea Primului Război Mondial.

 

 Andie MacDowell

 

 

Întâi mamă, apoi actriţă şi model

Anii au trecut. Casa de vacanţă a fami­liei s-a transformat într-un hotel Bed & Breakfast, „Black House Inn', iar An­die MacDowell s-a mutat dintr-un loc în altul. Toată viaţa a evitat însă cei doi poli ai Statelor Unite, New York şi Los Angeles, două mega-oraşe aglomerate şi gălăgioase care nu s-au potrivit cu dorinţa ei de a avea o viaţă liniştită alături de copiii şi soţul ei. Andie nu a putut să evite complet lumea tumul­toasă a oraşelor mari, pentru că atât cariera de model, cât şi cea de actriţă au aruncat-o în mijlocul lor. În anii 90, după naşterea copiilor săi, a hotărât să petreacă mai mult timp alături de ei şi de aceea s-a aflat mai mult pe drumuri, între casa ei din North Carolina, ferma din Montana şi apartamentele din New York sau L.A. „Din această cauză am încercat să îmi conving copiii să facă ceva mai puţin stresant când vor fi mari. Deşi cred că ocupaţia mea este foarte frumoasă, ştiu că nu e deloc uşoară', povesteşte actriţa. Cele două fiice ale sale, Margaret (19 ani) şi Rai­ney (25), nu i-au urmat sfatul, dar i-au urmat cariera. Margaret a luat cursuri de actorie la Royal Academy of Dra­matic Art din Londra, iar acum este actriţă şi dansatoare, iar Rainey vrea o carieră în muzică. Pe lângă muzică, Rainey a apărut alături de mama ei în producţia „Mighty Fine' şi a înso-ţit-o pe Andie pe covorul roşu de la Cannes, cu ocazia premierei filmului. Pentru o perioadă, fiul ei, Justin (28), a rămas în Montana şi s-a pregătit pentru cariera de profesor de engleză, dar acum se pare că vrea să calce pe urme­le părinţilor săi. Ca şi Andie, Paul Qualley, fostul ei soţ şi tatăl copiilor a fost model, cei doi cunoscându-se în timpul unei sesiuni foto. Au divorţat în 1999, apoi Andie s-a recăsătorit cu un admirator mai vechi şi prieten din copi-lărie, omul de afaceri Rhett Hartzog, dar mariajul s-a destrămat trei ani mai târziu. În 2006, actriţa s-a îndrăgostit tot de un om de afaceri, Kevin Geagan, un bărbat cu şapte ani mai tânăr decât ea. Relaţia părea să meargă bine, ba chiar a evoluat până în stadiul de lo­godnă, dar s-a rupt înainte ca ce doi să ajungă în faţa altarului.

 

 

Andie MacDowell

 

Lungul drum spre casă

În urmă cu doi ani, actriţa a decis să vândă şi casa din Ashville, North Ca­rolina, în care a trăit alături de familia ei din 1998. Respectiva locuinţă fusese construită după placul actriţei – o ca­bană din piatră şi lemn asemănătoare cu cele din poveştile fraţilor Grimm. Surprinzător, Andie a luat decizia de care s-a ferit toată viaţa: aceea de a se muta într-un oraş aglomerat. Cel mai probabil, actriţa şi-a dorit să fie în con­tinuare alături de copiii ei, care sunt la început de carieră şi speră ca Los An­geles-ul să le îndeplinească toate visu­rile. La scurt timp după vânzarea pro­prietăţii din North Carolina, a achizi-ţionat o casă în Marina del Rey, un cartier din L.A. aflat la malul mării, care găzduieşte şi cel mai pitoresc port din oraş. Dacă până acum ceva timp Hollywood şi Beverly Hills erau zone­le preferate de celebrităţi, în ultimii ani Marina Del Rey a devenit cel mai tren­dy cartier. Casa achiziţionată de Andie la preţul de 1.750.000 de dolari este specifică locuinţelor moderne de la malul mării – geamuri mari, care per­mit luminii şi brizei să pătrundă în in­terior, uşi glisante din sticlă, lumina­toare, pereţi şi mobilă albă şi o curte interioară cu piscină. Actriţa i-a dat reşedinţa din Marina Del Rey fiicei sale mai mari, Rainey, în timp ce ea şi Margaret, fiica cea mică, s-au mutat într-o casă din Venice Beach, cartierul vecin.

 

„Pentru mine, acasă trebuie să fie un refugiu şi un sanctuar. Fiecare îşi poate crea spaţiul personal, specific lui. Eu am mai multe laturi diferite, de aceea uneori îmi plac spaţiile moderne, cum este casa din Venice Beach pe care am închiriat-o. Are nişte linii curate, pode­le de ciment şi o bucătărie contempo­rană. Apoi vin podelele de bambus, pereţii albi şi balustrada din fier forjat care mărgineşte scările şi datorită căreia spaţiul destul de mic pare mult mai mare. Casa mea din North Caroli­na era un amestec de design fran-ţuzesc şi britanic din epoca Tudorilor, cu podele din lemn masiv închis la cu­loare şi cu şapte şeminee răspândite prin toate camerele. Era genul de casă din poveşti, cu multe detalii în fiecare cameră, care umpleau spaţiul firesc, nu ostentativ. Pentru că îmi place culoa­rea verde, am folosit-o la marchizele de la geamuri, gresie şi şeminee. Multe dintre elementele de design au fost cre­ate de artizanii locali din Asheville', povesteşte Andie MacDowell. Reşe-dinţa din Venice Beach, un cartier la malul mării foarte popular printre turiştii din L.A., este complet diferită de cea din North Carolina. Mult mai modernă şi mai luminoasă, este deco­rată cu mobilă şi covoare din ratan, cu canapele crem şi multe ghivece de flori. Pentru Andie MacDowell, poves­tea imobiliară nu se va opri aici. Cum copiii săi rămân principala prioritate, cu siguranţă îi va urma acolo unde ca­riera îi va duce.

 

RALUCA TĂMAȘ Foto PHOTOLAND (LARSEN & TALBERT / CORBIS OUTLINE)

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton