A murit Mark Lanegan. Solistul trupei The Screaming Trees avea 57 de ani

 Oana Pantazi
.

Artistul american Mark Lanegan, o legendă a muzicii grunge, considerat un pionier al acestui stil, a murit marţi, la vârsta de 57 de ani, în locuinţa sa din Irlanda, a anunţat familia artistului pe Twitter.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Muzicianul american Mark Lanegan, a murit marți, în locuința sa din Irlanda, la 57 de ani. Solistul trupei grunge The Screeming Trees, prieten bun cu Kurt Cobain, era un pionier al acestui gen muzical. Familia starului rock al trupei The ScreamingTrees a confirmat trista veste pe contul său oficial de Twitter.

a-murit-mark-lanegan-2a-murit-mark-lanegan-2

Familia a anunțat că a murit Mark Lanegan

„Iubitul nostru prieten Mark Lanegan a decedat în această dimineaţă în reşedinţa lui din Killarney, Irlanda. Un îndrăgit cântăreţ, compozitor şi muzician, el avea 57 de ani”, precizează un mesaj publicat pe contul său de Twitter, în care se anunță și că „nicio altă informaţie nu va fi disponibilă” deocamdată, din „respect pentru intimitatea familiei” sale, informează AFP.

Citește și: Oreste pleacă din țară: „Mă gândesc acum, la aproape 50 de ani, să mă retrag definitiv”

Citește și: Alex Bodi, primele declarații despre presupusa întâlnire cu Bianca Drăgușanu din Dubai: „Am și video făcut la masa lor”

Citește și: Elena Matei a fost eliminată de la Survivor: „Jur că nu-mi vine să cred!”

Citește și: Ce va face Daniela Gyorfi cu apartamentul mamei sale: „Aici sunt toate amintirile mele…”

Născut în noiembrie 1964, în apropiere de Seattle, în statul american Washington, Mark Lanegan a fost cântăreţ şi lider al trupei de rock şi „psychedelic grunge” Screaming Trees din 1984 până în 2000, apoi membru al formaţiei Queens of the Stone Age până în 2014 și The Gutter Twins.

Cauza morții nu a fost dezvăluită

Vestea că a murit Mark Lanegan a luat prin surprindere pe toată lumea, chiar dacă în trecut artistul se confruntase cu diverse probleme de sănătate. În autobiografia sa, artistul și-a recunoscut dependenţa de alcool şi heroină şi a povestit că a fost la un pas de moarte, în martie 2021, din cauza COVID-19, o boală în care nu a crezut, înainte de a-şi face autocritica şi de a promova vaccinarea. Artistul a fost atunci în comă multe luni, iar în urma acestei experiențe dramatice a scris cartea intitulată 'Devil in a Coma', care a fost publicată în decembrie.

„Pentru a continua să fac muzică, a trebuit să mă distanţez de toată chestia aceea legată de Seattle. A trebuit să păstrez distanţa, pentru a nu fi cunoscut ca un toxicoman fost-grunge care nu a reuşit niciodată”, spunea el pentru publicația Rolling Stone.

Cauza morții sale nu a fost încă dezvăluită, iar apropiații sunt în stare de șoc.

Sunt în șoc absolut. Un suflet foarte frumos a părăsit această lume. Te iubesc, frate… sincere condoleanțe familiei și prietenilor', a transmis artistul Anton Newcombe.

Foto: Profimedia, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton