Tips & tricks pentru realizarea unui machiaj simplu, gata în câteva minute!

 bogdan.galca
.

De cele mai multe ori, timpul scurt disponibil în fiecare dimineață ne împiedică să folosim fondul de ten cu efect mat, iluminatorul lichid sau chiar tușul de ochi în nuanța intensă de verde smarald. Deseori, facem compromisuri în defavoarea bunăstării personale, cu scopul de a rezolva diferitele sarcini legate de serviciu sau familie. Multe femei cred că un machiaj complet necesită o mulțime de pensule, pudre colorate și cel puțin jumătate de oră dedicată fardurilor de pleoape. Ce ai zice dacă machiajul ar fi gata în doar câteva minute? Fiecare femeie are dreptul să se simtă puternică, independentă și încrezătoare, așa că, am pregătit o serie de sfaturi ușor de integrat în rutina de make-up! 

Totul începe de la skincare

Orice produs de machiaj va arăta mai natural dacă este aplicat pe o bază puternic hidratată. În ultima perioadă, pasionatele din sfera frumuseții au promovat mai degrabă o crema de ochi, față de o paletă de farduri, deoarece un ten sănătos își va menține tonusul prin intermediul unei rutine de skincare. Astfel, un cleanser pentru curățarea feței, urmat de un ser îmbogățit cu vitamina C și o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten reprezintă modul perfect de a începe o zi productivă. 

Cremă colorată cu SPF 

Ce-i drept, fondul de ten necesită câteva minute importante din timpul tău, indiferent de maniera sau instrumentul ales pentru aplicare. În schimb, îmbină utilul cu plăcutul și optează în favoarea unei creme de protecție solară cu pigment. În acest fel, nuanța tenului se căpăta un aspect uniform, în timp ce pielea este mereu protejată de razele UV. 

Corectează micile imperfecțiuni cu un concealer

Dacă semnele oboselii sunt vizibile pe chipul tău, un concealer cu o putere medie de acoperire va ascunde cearcănele de sub ochi, petele pigmentare sau semnele inestetice lăsate de acnee. Avantajul corectorului constă în faptul că se aplică repede și ușor prin tapotare cu degetul inelar. 

Fixează machiajul cu o pudră liberă 

În funcție de preferințe, pudra constituie un pas suplimentar în rutina de make-up. Recomandată persoanelor cu ten gras sau mixt cu tendințe de îngrășare, pudra liberă îndeplinește scopul precis de fixare al produselor cremoase. Spre exemplu, poți evita apariția liniilor fine în zona de sub ochi, cu ajutorul unei cantități moderate de pudră. 

Conturează

Tehnica de conturare a devenit o tendință populară în sfera de beauty. Ce presupune, mai exact? Ei bine, jocul de umbră și lumină se realizează prin îmbinarea nuanțelor deschise, cu cele închise. Dacă vrei să păstrezi un ton simplu al machiajului, combină o pudră bronzantă cu un fard de obraz și aplică-le prin mișcări ascendente, pe zona cea mai înaltă a pomeților, pentru a obține un look proaspăt, cu influențe inspirate din moda pariziană. 

Subliniază privirea cu mascara 

Armonizează machiajul dedicat ochilor cu o mascara potrivită nevoilor tale. Spre exemplu, pentru o privire feminină alege o mascara de alungire, care reușește să separe genele de la bază până la vârfuri. În schimb, dacă genele tale sunt drepte, un rimel cu efect de curbare este tot ce ai nevoie pentru o zi reușită. 

Machiajul ne permite să experimentăm diferite tendințe lansate în lumea iubitorilor de make-up, până când descoperim look-ul care ni se potrivește. Dă frâu liber imaginației și încearcă toate produsele dorite! 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton