Daca Roman Polanski spunea ca adora sa schieze gol si beat, eu ma voi rezuma prin a spune ca ador sa schiez si… atat. La 3000 de metri respir diferit, simt diferit si gust aventura intr-un fel pe care nu l-am mai simtit nicaieri in lume. Asa ca atunci cand cei de la Oficiul de Turism al Austriei m-au invitat intr-un info trip la schi, am spus da' fara sa clipesc si m-am urcat in avion cu destinatia Innsbruck.
GHETARUL STUBAI
La 20 minute de mers cu masina de Innsbruck, am oprit la Fulpmes, un minunat sat tipic austriac, si m-am cazat la Auenhof Familiy and Spa (www.auenhof.at), un hotel de patru stele, cu o zona generoasa de SPA si o panorama formidabila pe care le-am admirat scurt si intens, deoarece taxiul ma astepta pentru cina ce urma sa se desfasoare la 1107 metri altitudine, la cabana Zum Weber Lois. Seara a fost placuta si linistita, cu muzica tiroleza, fondue si un Schnaps la final, ceea ce m-a facut sa ma gandesc din nou la Roman Polanski.
A doua zi am schiat pe Stubai, cea mai mare zona de schi pe ghetar din Austria, care numara nici mai mult nici mai putin de 110 km de partii! Am aflat ca in anul 2011, ghetarul Stubai a fost numit de ADAC Ski Guide Most Familiy-Friendly Ski Area in the Alps'. Si pe buna dreptate: aici, copiii sub 10 ani pot schia gratuit daca sunt insotiti de un parinte care a platit deja un skipass. In plus, la BIG Familiy Ski Camp, copiii se bucura de o grija deosebita: cei mici pot sta la cresa, iar cei mai mari au chiar un restaurant special. Si acesta nu este singurul lucru deosebit in materie de gastronomie: restaurantul Eisgrat este celebru pentru pastele sale home-made facute la o inaltime de 2900 de metri!