(P) Vacanță romantică pe insula Corfu

 Ion Bianca
.

Corfu este destinația ideală pentru un sejur în doi, datorită peisajelor armonioase cu care a fost înzestrată. Dacă ajungi anul acesta aici iată câteva locuri cu aer boem pe care trebuie să le descoperi.

 

 

 

Canal d`Amour

Situat între Sidari și Peroulades se află celebrul Canal al Dragostei. Formațiunea stâncoasă s-a dezvoltat în mod natural, apa sărată a mării săpând în rocile de gresie care mărginesc linia de coastă. Golfulețele cu apă cristal s-au format între pereții din calcar atribuind locului o notă de splendoare. Între stâncile aurii a apărut și o plajă cu nisip fin mângâiată de valuri spumoase în nuanțe de smarald.

Frumusețea locului i-a inspirat pe artiștii care au descoperit canalul, iar poveștile au început să apară. Potrivit legendelor locale, se spune că acesta este locul iubirii, iar îndrăgostiții care înoată aici, vor rămâne împreună pe vecie. În trecut, fetele singure care se scăldau în apele cristaline erau încurajate că numai așa își vor găsi iubire.

 

 

 

Palatul și Grădinile Achillion

L-ai admirat cu siguranță în filmul James Bond – For your eyes only, Palatul Achillion este unul dintre cele mai somptuoase din Grecia. A fost reședința de vară a Împărătesei Sissi (Elisabeta de Wittelsbach a Austriei) care s-a îndrăgostit la prima vedere de insula Corfu.

De atunci, Sissi și-a dorit să se mute pe insulă, construind aici unul dintre cele mai grandioase palate ce a devenit o odă închinată eroului Achile, pentru care Împărăteasa dezvoltase o pasiune extremă.

Palatul este înconjurat de grădini în stil mediteranean care adăpostesc mai multe specii de plante rare, măslini, lămâi, palmieri si rodii. Aleile romantice sunt pline de statuete ce îl înfățișează pe Achille, iar potecuțele umbrite de chiparoși îți oferă o panoramă unică ascupra Mării Ionice.

 

 

 

 

De Mădălina Isar

Sejur Corfu

Vila Dini 2*- tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Tarif special, cu plata integrala in momentul inscrierii, fara optiune de rambursare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton