Descoperă Insula Țestoaselor într-un sejur în septembrie!

 Alina Dan
.

Floarea Levantului, Veneția Sudului sau paradisul țestoaselor Caretta Caretta, Zakynthos este cunoscută sub mai multe supranume, fiind de altfel și locul de baștină al marelui poet Dionisyos Solomos. În plus, acesta este insula binecuvântată de zei cu soluri fertile pe care cresc măslini, viță de vie, lămâi și smochini, iar venețienii au lăsat în urma lor edificii de seamă, cu turnuri semețe și o veche fortăreață în inima capitalei Zante, pe care le poți bifa într-o escapadă la începutul lunii septembrie.

Descoperă cea mai populară insulă din Marea Ionică, Zakynthos într-un sejur de 6 nopți cu autocarul, profitând de oferta Ultra Last Minute pregătită de turoperatorul Europa Travel pentru plecarea din  9 septembrie, la tariful accesibil de 79 euro + 329 lei/persoană!

Explorează la pas capitala Zante

Cea mai cosmopolită zonă de pe insula Zakynthos este fără îndoială capitala Zante care vibrează de voie bună în orice moment din zi sau noapte, mai ales în portul său pitoresc înțesat de taverne și restaurante pescărești. În plus, aici ai parte și de lecții lungi de istorie și spiritualitate, pentru că în Zante se află cel mai important loc de pelerinaj de pe insulă, dar și cea mai puternică cetate venețiană.

În Piața Solomon domnește Catedrala Sfântului Dionisie, patronul spiritual al insulei cu al său interior grandios cu elemente aurite în stil tipic venețian, iar dacă urci pe Dealul Bochali, o suburbie cochetă a orașului, dai de cetatea Kastro. Chiar dacă timpul a lăsat semne vizibile pe fortăreața venețienilor, încă mai poți observa o mare parte din zidurile de apărare, ruinele unor clădiri publice și ale unor biserici medievale aflate în interiorul cetății. Vederile captate din Kastro sunt unice!

Boat Safari în Golful Laganas

Zakynthos te hipnotizează cu apele clare și turcoaz ale Mării Ionice, iar în Golful Laganas ce scaldă insulița Marathonissi poți observa țestoasele Caretta Caretta, specie pe cale de dispariție, care își depună ouăle în nisipul fin al insuliței, dar și pe plajele sălbatice din jurului golfului.

Pentru că este zonă protejată aici este permis accesul doar cu ambarcațiuni de mici dimensiuni, așa că poți să te aventurezi într-un boat safari cu o bărcuță ce are podea din sticlă, prilej excelent să admiri spectacolul subacvatic. Turul include și o scurtă oprire pe plaja stâncoasă de pe partea opusă a insulei Marathonissi, acolo unde vei înota în două grote pe jumătate scufundate în cele mai cristaline ape.

Descoperă simbolul insulei!

Un sejur în Zakynthos nu se poate încheia fără o vizită la Navagio, celebra plajă izolată între stânci unde poți ajunge doar pe mare, și care te întâmpină cu cele mai spectaculoase peisaje. Navagio Beach face parte din top 10 cele mai impresionante plaje din Europa, iar vasul Panagiotis aflat fix pe plajă este cea mai fotografiată epavă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Ultra Last Minute Sejur Zakynthos

Hotel Chryssi Akti 2*+ – Argassi – tarife de la 79 euro + 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 9 septembrie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton