The Hamptons – Refugiul de lux al celebritaţilor

 Florentina Liutic
.

Când blitz-urile paparazzilor devin prea iscoditoare, celebritățile și miliardarii de peste Ocean se refugiază într-o stațiune micuță și cochetă, aflată în apropiere de New York: The Hamptons.

 

În întreaga lume găsești destinații exclusiviste, luxoase și extravagan­te, care au drept public-țintă o sin­gură categorie socială: celebritățile și miliardarii. „Aici se pot relaxa și se pot comporta ca niște oameni nor­mali, declara în urmă cu câțiva ani pen­tru Forbes proprietarul unui hotel de lux din The Hamptons. Tot Forbes, împreu­nă cu Travel Channel, a inclus The Hamptons pe lista celor mai căutate „lo­curi de joacă ale miliardarilor.

 

THE HAMPTONS SOCIETY

 

The Hamptons nu e, însă, o simplă stațiune exclusivistă, ci un adevărat stil de viață. Nu degeaba – atunci când fac referire la rezidenții sau la turiștii din Hamptons – jurnaliștii americani folo­sesc o singură sintagmă: „The Hamp­tons Society. În Hamptons prețul me­diu al unei case se situează în jurul cifrei de 20 de milioane de dolari, iar unele dintre somptuoasele reședințe au heliporturi private. Printre rezidenți se numără și familia lui Steven Spielberg, care îi are ca vecini pe Sarah Jessica Parker, Renée Zellweger, Calvin Klein și Jerry Seinfeld, a cărui casă de vacanță l-a costat 32 de milioane de dolari. Tot aici au locuit și Gwyneth Paltrow și Chris Martin. Înainte să se despartă, s-au retras în vila lor din Hamptons, unde au invitat-o temporar pe Blaire Allison, un binecunoscut terapeut spe-cializat în probleme de cuplu. Rezul-tatul nu a fost cel scontat, însă Blaire a avut parte de un sejur de vis, care a durat câteva săptămâni. Până și Lady Gaga a declarat recent că vrea să își cumpere o casă aici, în care să locuiască cu actorul Taylor Kinney, după căsătorie.

 

 

WORK HARD, PLAY HARD

 

Dincolo de reputația de stațiune estivală ultra-luxoasă, în care vara se adună toată spuma clasei politice și a show-bizului american, Hamptons e și locul în care petrecerile se țin lanț și unde se fac afaceri la cel mai înalt nivel. Dacă businessmenii țin paginile ziarelor cu tranzacțiile pe care le pun la cale, petrecăreții de top ai Hollywood-ului țin paginile ziarelor cu escapadele lor de noapte din selectele cluburi ale stațiunii. Paris Hilton, clanul surorilor Kardashian, Ryan Seacrest, Alec Baldwin sau Lindsay Lohan sunt doar câteva dintre vedetele care sunt văzute des petrecând în Hamptons. Pe lângă luat parte la petreceri și tot felul de eveni­mente exclusiviste, rezidenții din Hamp­tons își mai petrec timpul jucând golf sau în selectele parcuri de distracții ale stațiunii. Unul dintre cele mai cunoscute e Splish Splash, care se întinde pe mai bine de zece hectare. Pe pasionații de pescuit și pe surferi îi găsești întotdeauna în estul stațiunii, în Montauk. The Ham­ptons nu duce lipsă nici de atracții pentru iubitorii de cultură. Preferatul acestora e Muzeul Hallockville, care e, de fapt, o fermă construită în secolul XVIII-lea de către familia cu același nume.

 

CAMERA! ACTION!

Potențialul vizual al micuței și cochetei stațiuni nu le-a scăpat nici producătorilor de la Hollywood, care au filmat aici scene din diverse filme, seriale TV sau reality show-uri: „Sex And The City', „The Other Woman' (cu Cameron Diaz, foto sus), „The Real Housewives Of New York”, „Kourtney and Kloe Kardashian take The Hamptons' (difuzat de postul E!, foto jos), „Revenge', „Something Borrowed' (cu Kate Hudson și Collin Egglesfleld, în foto) „Gossip Girl' și „Castle' sunt doar câteva dintre acestea.

 

GABRIELA I. BĂDICA Foto HEPTA, SHUTTERSTOCK, NORTHFOTO, E! ENTERTAINMENT TELEVISION

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton