Thailanda - simfonia culorilor

 Revista VIVA
.

Thailanda este o destinatie excelenta, unde clima tropicala atrage turisti din toate colturile lumii. Fie ca alegi sa lenevesti pe intinsele plaje cu nisip alb, sa te plimbi calare pe un elefant sau sa te retragi in linistea unui templu budist, Thailanda te va uimi in egala masura prin frumusetea peisajelor sale si primirea calduroasa a localnicilor. Budismul reprezinta o parte importanta din cultura tarii si influentele sale se regasesc in toate domeniile, incepand de la pictura, sculptura, arhitectura si terminand cu dansul si muzica. De la nord la sud, intreaga peninsula este un adevarat spectacol de culori si arome a caror bogatie si profunzime te farmeca si te indeamna sa revii.

Pentru un sejur relaxant la malul marii, Hua Hin este o alegere inspirata, plina de resorturi de lux. Six Senses, Veranda Lodge, Anantara Riverside sau Baan Talay Dao sunt doar cateva dintre locurile paradisiace in care puteti poposi.
Unul dintre cele mai fermecatoare si pitoresti puncte din Thailanda este regiunea Krabi. Peisajele cu masive vulcanice care ies din marea turcoaz, lagunele pustii, plajele virgine intinse de-a lungul litoralului Andaman sunt tot atatea motive de petrecere a unei vacante aici. Destinatia este ideala pentru cei care nu se dau in vant dupa statiunile aglomerate, deoarece Krabi este deocamdata ferit de afluenta masiva de turisti. In consecinta, variantele de cazare sunt limitate. Daca ajungeti totusi aici, o sugestie ar fi Tubkak Krabi Boutique Resort, locul ideal pentru cuplurile de indragostiti sau chiar pentru luna de miere.
Iubitorii drumetiilor au numeroase variante de petrecere a timpului liber. Pentru traseele prin parcurile naturale Doi Kaeng Krachan, Khao Yai, Erawan sau Doi Suthep-Pui este insa indicata documentarea la biroul de informatii al parcului. O excursie in zonele mai retrase nu se poate face insa fara un ghid insotitor. Majoritatea parcurilor dispun de zone de cazare sau de locuri de camping.

Nu ezitati sa va opriti pe traseu in pitorestile sate montane, unde veti fi impresionati de amabilitatea localnicilor. Apa turcoaz, de o transparenta ireala, imbie toti turistii sa ia macar cateva lectii de scufundari. Daca sunteti la prima experienta de acest gen, orien-tati-va catre un centru acreditat care dispune de monitori competenti. |n ceea ce priveste tarifele, cele mai ieftine cursuri de scufundari se fac pe insulele Ko Tao si Ko Chang, iar cele mai scumpe sunt la Phuket, Pattaya sau Ko Phi Phi. De exemplu, cursul pentru primul nivel costa in jur de 10000 de bati (220 euro).

Luana Danet
Foto: Oficiul National de Turism al Thailandei
 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton